سردار احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کل کشور، در همایش ملی روانشناسان و مشاوران اجتماعی پلیس اظهار داشت: همانگونه که در دوران دفاع مقدس در برابر جنگ سخت پیروز و سربلند بودیم، امروز نیز رزمندگان امنیت افتخارآفرینی کردهاند. وی در ادامه خطاب به شرکتکنندگان افزود: در شرایط جنگ نرم، باید بتوانیم با ترکیب علم و هنر، همان افتخاری را که رزمندگان جنگ سخت به دست آوردند، تکرار کنیم. روح و روان شهروندان و ملت ما باید تحت تأثیر شما باشد، نه در تسلط دشمن، تا عملیاتهای روانی دشمن نتوانند بر ما تأثیر بگذارند.
رادان همچنین به تأسیس مراکز مشاوره و دایرههای مددکاری در نیروی انتظامی طی دو دهه گذشته اشاره کرد و آن را یکی از اقدامات ارزشمند در راستای ارتقای سلامت روانی جامعه و مقابله با تهدیدات روانی دشمن دانست. وی تأکید کرد: نقش مددکاران و مشاوران در پلیس بسیار تأثیرگذار بوده است. بر اساس آمارها، حدود ۷۰ درصد از پروندههایی که به مددکاران و روانشناسان در کلانتریها ارجاع داده شده، به مصالحه ختم شده است. اگر تمام مراکز و دایرههای مددکاری ما تنها همین دستاورد را داشته باشند، میتوانیم به خود ببالیم که در یک عملیات منسجم و هدفمند به بهترین نتیجه رسیدهایم.
وی همچنین افزود: اگر روانشناسان و مشاوران در کلانتریها و مراکز مددکاری حضور نداشتند، نه تنها این دستاوردها محقق نمیشد، بلکه احتمال تکرار جرم توسط مجرمان نیز افزایش مییافت. رادان با اشاره به موفقیتهای بیشتر در حوزه پیشگیری، خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه ۷۰ درصد از پروندهها به مصالحه رسیدهاند، بیش از ۹۷.۵ درصد از افرادی که تحت مداخله روانشناسان و مددکاران قرار گرفتهاند، دیگر اختلافی برای حضور مجدد در کلانتریها نداشتهاند.
فرمانده انتظامی کل کشور تأکید کرد: اگر بتوانیم مداخلات را به سمت پیشگیری از وقوع جرم هدایت کنیم، در واقع سنگر جدیدی در عملیات روانشناسی پلیس و کشور ایجاد کردهایم که تأثیرات قابل توجهی در ارتقای سلامت روانی و امنیت جامعه خواهد داشت. وی افزود: وقتی مداخلات به درستی انجام میشود، امنیت عمومی شهروندان به طور چشمگیری افزایش مییابد. کاهش تعداد مجرمان در کشور به معنای جامعهای با تخلفات کمتر و سطح بالاتری از امنیت عمومی است.
رادان در پایان با تأکید بر اهمیت مداخلات روانشناسی در پیشگیری از جرم، بیان کرد: این روند نه تنها احساس امنیت را در میان مردم افزایش میدهد، بلکه نقش مهمی در کاهش نرخ جرایم و تقویت آرامش اجتماعی ایفا میکند. مداخلات مؤثر در کاهش تخلفات و مجرمان، به ارتقای سطح عمومی امنیت و پایداری بیشتر در جامعه منجر خواهد شد.