وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشستی با استانداران کشور بر لزوم توسعه زیرساختها برای جذب گردشگران بیشتر تأکید کرد. وی اظهار داشت که رسانههای غربی همواره در تلاشند تا تصویری نادرست از ایران به جهانیان ارائه دهند و برای مقابله با این موضوع، نیازمند همکاری تمامی دستگاههای اجرایی کشور هستیم.
این نشست سراسری با حضور وزیر کشور، اسکندر مؤمنی، و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سید رضا صالحیامیری، به همراه جمعی از استانداران ۳۱ استان کشور در سالن پیامبر اعظم (ص) تالار وزارت کشور برگزار شد. صالحیامیری در این جلسه بیان کرد که حوزه میراث فرهنگی نقش مهمی در تقویت حس وطندوستی دارد و در گذشته به دلیل تمرکز بر نفت و ارز، این حوزه کمتر مورد توجه قرار گرفته است. اما اکنون با گفتمانسازی، باید توجهات را به سمت صیانت و بهرهبرداری از ظرفیتهای میراث فرهنگی معطوف کنیم.
وی افزود که ۹۰ درصد ظرفیتهای میراث فرهنگی در استانها قرار دارد و بسیاری از این آثار تاریخی به دلیل فرسودگی نیازمند مرمت و حفاظت هستند. بنابراین، همکاری ملی و استانی برای حل این مسائل ضروری است. صالحیامیری همچنین اشاره کرد که ایران دارای ۲۶ اثر ناملموس و ۲۸ اثر ملموس ثبتشده در فهرست جهانی یونسکو است و هر سال میتوانیم یک اثر جدید را به این فهرست اضافه کنیم.
وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد که دانشآموزان و دانشجویان باید بدانند در یکی از متمدنترین کشورهای جهان زندگی میکنند و یکی از اهداف اصلی ما معرفی این ظرفیتها به جوانان و جهانیان است. وی همچنین اظهار داشت که ایران در جذابیتهای گردشگری طبق شاخصهای یونسکو جزء کشورهای برتر است و برای تحقق برنامه پنجساله توسعه از تمامی ظرفیتها استفاده خواهد شد.
صالحیامیری افزود که گردشگری سه عنصر اصلی جذابیت، امنیت و زیرساخت را در بر میگیرد و ایران در زمینه جذابیتهای گردشگری کمبودی ندارد. وی از استانداران خواست تا مسئولیت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در استانهای خود را به عهده بگیرند و برنامههای توسعه را به طور جدی پیگیری کنند.
وزیر میراث فرهنگی همچنین به اهمیت گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت که با توجه به ظرفیتهای موجود، باید کارهای مؤثری در این زمینه انجام شود. وی از همکاری با وزارت بهداشت و امور خارجه برای توسعه این حوزه خبر داد و افزود که برنامهریزی برای افزایش تعداد گردشگران سلامت به ۲ میلیون نفر و کسب درآمد ۶ میلیارد دلاری از این طریق در دستور کار قرار دارد.
صالحیامیری به گردشگری دریایی نیز اشاره کرد و گفت که این حوزه یکی از جذابیتهای مهم گردشگری در جهان است و ایران باید روی توسعه آن تمرکز کند. وی افزود که از خرمشهر تا چابهار و از آشوراده در گلستان تا انزلی، ظرفیتهای زیادی برای گردشگری دریایی وجود دارد که تاکنون کمتر مورد استفاده قرار گرفتهاند.
وزیر میراث فرهنگی همچنین به گردشگری مذهبی اشاره کرد و گفت که ایران پس از عراق، بزرگترین ظرفیت گردشگری مذهبی را دارد. وی از افزایش پروازهای مستقیم از بحرین، کویت و عربستان به ایران خبر داد و گفت که مردم این کشورها علاقهمند به سفرهای زیارتی به ایران هستند.
صالحیامیری در پایان از استانداران خواست تا برای سرمایهگذاران بخش خصوصی زمان کافی اختصاص دهند و موانع پیش روی آنها را برطرف کنند. وی همچنین از وزیر کشور درخواست کرد تا جلسات منظمی با حضور وزرا و استانداران برگزار شود تا موانع توسعه گردشگری رفع شوند.
وزیر میراث فرهنگی در پایان گفت که ایران رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده و برنامهریزی برای افتتاح ۱۰۰ هتل در سال در دستور کار قرار دارد. وی همچنین از برنامهریزی برای حضور رئیسجمهوری در نمایشگاه بینالمللی گردشگری خبر داد و گفت که برای نخستینبار تمام سالنهای نمایشگاه بینالمللی تهران به این رویداد اختصاص خواهد یافت.
صالحیامیری صنایع دستی را یکی از مهمترین ظرفیتهای مغفول در ایران دانست و افزود که در این حوزه بیش از ۵۷۰ هزار شغل ایجاد شده و برنامهریزی برای افزایش این تعداد به یک میلیون نفر در دستور کار قرار دارد.