مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان در گفتگو با خبرنگار جزئیات پرونده انشعاب غیرمجاز از لوله ۱۰ اینچ اِی تی کِی ATK یا سوخت هواپیما را تشریح کرد.
وی اظهار داشت: سوخت های ATK یا سوخت مورد مصرف موتور جت هواپیماها از پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس پس از تولید بلافاصله تحویل انبار نفت شهید رجایی می شود و از آنجا با یک خط لوله ۲۴ کیلومتری به انبار نفت شهید باهنر منتقل می گردد، که متأسفانه سارقین حدود ۴ کیلومتر مانده به انبار نفت شهیدباهنر در محلی که معروف به میدان سایت است اقدام به اتصال یک انشعاب یک و یک دوم اینچی به صورت غیرمجاز نموده و مبادرت به سرقت این فرآورده نفتی می نمودند.
قهرمانی تصریح کرد: سارقین برای اینکه شناسایی نشوند و توسط خطبان ها رویت نشوند، یک خط لوله ۱۰ اینچی غیرمجاز را حدود ۲ کیلومتر و از زیر پل جاده اصلی و به سمت کوه و از بین درختان عبور داده بودند و در آنجا به صورت شبانه شیر لوله را باز می کردند و سوخت ای تی کی یا همان سوخت هواپیما را استخراج می نمودند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان خاطرنشان کرد: سارقین سوخت های هواپیما، سوخت های سرقت شده را با استفاده از کامیون ، تانکر یا دیگر وسایل نقلیه به روستاهای اطراف منتقل و در آنجا با گازوئیل مخلوط می کردند و به شهرستان میناب و سواحل انتقال می دادند.
وی یادآور شد: بر اساس گزارش دستگاه های امنیتی و انتظامی، سارقین، سوخت های هواپیماها را به کشتی ها و لنج ها می فروختند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با اعلام اینکه در خصوص سرقت سوخت هواپیما، پرونده قضایی تشکیل شده است، گفت: این پرونده جزو پرونده های مهم دستگاه قضایی استان است و قاضی ویژه ای برای رسیدگی به آن تعیین شده و شخص دادستان مرکز استان نیز به صورت مستقیم بر پرونده نظارت دارد.
این مقام قضایی یادآور شد: با دستور مقام قضایی، تحقیقات پرونده سرقت سوخت هواپیما، به سه دستگاه ضابط شامل پلیس، اداره اطلاعات و اطلاعات سپاه ارجاع شده و اقدامات بسیار خوبی هم در این خصوص صورت گرفته است که به لحاظ محرمانگی تحقیقات و جلوگیری از اخلال در روند تحقیقات فعلاً اطلاعات بیشتری در این مورد منتشر نمی کنیم و به محض تکمیل تحقیقات و در زمان مقتضی، اطلاعات جامع در این خصوص به استحضار عموم خواهد رسید.
source