تحلیل محتوای سخنرانی ترامپ در مراسم تحلیف بسیار حائز اهمیت است. این تحلیل به ما نشان می‌دهد که در آمریکا چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است. چند نکته کلیدی در این زمینه قابل توجه است:

1. محتوای سخنرانی نشان می‌دهد که یک «بازی جدید» در آمریکا برای تعیین نوع و شیوه حکومت و نگاه حاکمان به جهان تعریف شده است. این تعریف توسط اندیشکده‌های آمریکایی در واشنگتن طراحی شده و ترامپ به عنوان بازیساز و بازیکن این بازی جدید عمل می‌کند. این بازی نیازمند بازیکنان جدید جهانی است و ترامپ قصد دارد از روی بازیکنان قدیمی عبور کند. در این زمینه، سخنان نخست‌وزیر فرانسه، فرانسوا بایرو، قابل تأمل است که گفته: «اروپا یا باید در برابر ترامپ بایستد یا در هم شکسته شود. آمریکا قصد دارد از طریق دلار و سیاست صنعتی خود، شکل بسیار سلطه‌گرانه‌ای از سیاست را آغاز کند. اگر کاری نکنیم، تحت سلطه خواهیم رفت، خرد خواهیم شد و به حاشیه رانده می‌شویم.»

2. ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد: «دوران افول آمریکا به پایان رسیده و عصر طلایی آغاز شده است.» او اعتراف کرده که آمریکا در حال افول است و مأموریت دارد تا این کشور را از فروپاشی نجات دهد. این مأموریت هزینه‌بر است و این هزینه باید توسط متحدان اروپایی، چین و سایر کشورهای جهان پرداخت شود. این موضع ترامپ را به یک «جیب‌بر جهانی» در نظام بین‌الملل تبدیل می‌کند. از همین حالا، رهبران کشورها در حال تعیین تکلیف خود با این پدیده هستند.

3. نخبگان آمریکایی اعتراف کرده‌اند که جنگ ویتنام، جنگ عراق، افغانستان و دیگر جنگ‌ها از اشتباهات استراتژیک این کشور بوده‌اند. آمریکا حاضر نیست هزینه‌های لشکرکشی‌هایی که به شکست منجر می‌شوند را به تنهایی بپردازد. در آینده، آمریکا سعی می‌کند وارد هیچ جنگی نشود و اگر مجبور به ورود شود، هزینه‌های آن باید توسط متحدانش پرداخت شود. فرار از افغانستان، تسلیم در برابر اراده حزب‌الله در لبنان، زانو زدن در برابر حماس در غزه و ناتوانی در برابر یمن نشان می‌دهد که آمریکا نمی‌خواهد هزینه‌های جنگ سخت را بپردازد. اگر هزینه‌ای وجود داشته باشد، آن را در جنگ نرم و جنگ شناختی و آن هم به مقدار کم قبول می‌کند.

4. ترامپ همچنین گفته است: «آمريكا با بحران بی‌اعتمادی مردم مواجه است. از مسئولان ایالت‌ها می‌خواهم از اختیارات خود برای کنترل تورم و کاهش هزینه‌های زندگی مردم استفاده کنند.» بازی جدیدی که برای حکمرانی آمریکا تعریف شده، این است که آمریکا نمی‌خواهد پول و سرمایه خود را برای ماجراجویی‌های نظامی در جهان هدر دهد. این پول‌ها برای بازسازی زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در داخل کشور نیاز است تا فاجعه‌هایی مانند آتش‌سوزی لس‌آنجلس، میلیاردها دلار هزینه بر روی میز کار رئیس‌جمهور قرار ندهد.

5. آمریکایی‌ها هرگز جرأت نکرده‌اند به ایران حمله کنند، چه در اوج بحران گروگان‌گیری، چه در دوران دفاع مقدس و چه در ماجراجویی‌های داعش و اخیراً در عملیات طوفان‌الاقصی و تشکیل جبهه مقاومت. کسانی که در داخل ایران برای امتیاز دادن به آمریکا طبل جنگ علیه ایران را می‌کوبند و معتقدند که با مذاکرات، تهدید جنگ را برطرف کرده‌اند، دروغ تاریخی را تکرار می‌کنند. آمریکای دوران ترامپ، قصد و امکان جنگیدن ندارد. کل قدرت نظامی آمریکا و ناتو یک طبل توخالی است. این حقیقت در عملیات طوفان‌الاقصی آشکار شد. از محتوای سخنرانی ترامپ، «ترس» از جنگ، «هراس» از شکست و پرهیز از «رسوایی» بین‌المللی به وضوح دیده می‌شود. اگر کسی در ایران چشم خود را به این واقعیت ببندد، خود را به خواب زده است و نمی‌خواهد بیدار شود.

6. بازیکنان جدید سیاست در آمریکا به این فکر افتاده‌اند که کمی به درون بپردازند تا جلوی فروپاشی از درون را بگیرند. آن‌ها به فکر مدیریت هزینه‌ها در بیرون و جلوگیری از هدررفت منابع در داخل هستند تا بتوانند افول و فروپاشی را به تأخیر بیندازند. ۴ هزار نیروی پلیس و ۸ هزار نیروی گارد ملی برای تأمین امنیت مراسم تحلیف به اطراف کاخ سفید و راه‌های منتهی به آن آورده شدند تا این چند کلمه را به مردم خود و جهانیان اعلام کنند.

توسط spideh.ir