سومین دوره جشنواره شعر علوی با حضور ۳۰۳ اثر به کار خود پایان داد و برگزیدگان آن معرفی شدند. مراسم اختتامیه این جشنواره که بخشی از برنامههای چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی بود، در واحد ساری این دانشگاه و با حضور مسئولان و شرکتکنندگان برگزار شد.
این رویداد که برای سومین سال متوالی برگزار میشود، میزبان استان مازندران بود و در بخشهای مختلفی از جمله شعر دانشجویی، کارمندان شاعر دانشگاه، دانشآموزی و آزاد، آثار متعددی دریافت کرد. آثار ارسالشده به دبیرخانه جشنواره مورد ارزیابی و داوری قرار گرفتند.
عبدالله میرغیاثی، رئیس دانشگاه آزاد مازندران و واحد ساری، در این مراسم با اشاره به علاقه جوانان ایرانی به امام علی (ع)، گفت: نخستین کسی که در وصف امیرالمؤمنین شعر سرود، مرحوم کسایی مروزی بود. وی همچنین افزود که در اشعار این جشنواره، مفاهیمی مانند جوانمردی، اخلاص، عشق و تدبیر امام علی (ع) مورد توجه قرار گرفته است.
میرغیاثی با تأکید بر اهمیت تبیین راه و روش امام علی (ع)، اظهار داشت: این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ مهدویت، تقویت باورهای دینی و ایجاد فضایی برای گفتوگو در این زمینه برگزار شد و با استقبال گسترده دانشجویان، اساتید و عموم مردم مواجه شد. وی این رویداد را فرصتی ارزشمند برای ارائه آثار هنری، ادبی و علمی در حوزه مهدویت دانست.
وی همچنین خاطرنشان کرد که شرکتکنندگان در سه بخش دانشگاهیان، دانشآموزان و عموم مردم آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند و در هر بخش جوایز ارزشمندی برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است. میرغیاثی نقش کانونهای دانشجویی و دانشجویان را در برگزاری این جشنواره بسیار مهم دانست و گفت: این رویداد بستری مناسب برای شناخت و معرفی ابعاد زندگی و شخصیت امام علی (ع) از طریق زبان شعر فراهم کرده است.
نوروزی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد مازندران، نیز در این مراسم با اشاره به اینکه جشنواره امامت و مهدویت چند سالی است که برگزار میشود، گفت: امسال در چهارمین دوره این جشنواره، سومین جشنواره شعر علوی نیز برگزار شد. وی افزود: ۳۰۳ اثر به جشنواره ارسال شد و داوری آثار به دلیل نزدیکی امتیازها بسیار دشوار بود.
نوروزی همچنین اظهار داشت که برگزیدگان بخش آزاد و عموم از خارج استان هستند و در این جشنواره علاوه بر اشعار فارسی و مازندرانی، اشعار کردی، عربی و انگلیسی نیز حضور داشتند. وی تأکید کرد که داوری آثار در بخشهای دانشگاهیان، کارکنان، اساتید، دانشجویان، عموم و دانشآموزان به صورت جداگانه انجام شد.
حجتالاسلام احمدزاده فرد، معاون امور مجلس و استانهای دانشگاه آزاد، نیز در این مراسم با بیان اینکه برگزاری این جشنواره عطر معنویت را در فضا پراکنده کرد، گفت: هنرمندان و شاعران با بیان زیبا و هنرمندانه خود، از ائمه اطهار سخن میگویند. وی با اشاره به آیات قرآن کریم، افزود: خداوند در قرآن میفرماید برخی نعمت الهی را شناختند و آن را انکار کردند. امام صادق (ع) نیز فرمودند که نعمت بزرگ الهی ولایت بود که در غدیر شناخته شد و انکار گردید.
احمدزاده فرد با تأکید بر اهمیت نعمت ولایت، گفت: در قرآن آمده است که خداوند نعمت را بر ما تمام کرد. وی همچنین افزود که امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی، موضوع امامت و ولایت را به جهان معرفی کرد و فرمودند که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. وی در پایان تأکید کرد که باید قدردان نعمت ولایت باشیم و فقیر کسی است که با خاندان اهل بیت (ع) ارتباطی ندارد.