حجتالاسلام محمدصادق یوسفیمقدم در نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم که امروز پیش از ظهر در تالار شیخ طوسی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اعلام کرد که فرآیند برنامهریزی و تصمیمگیری برای این همایش از سال ۱۴۰۰ در دفتر تبلیغات اسلامی آغاز شده است. وی با تأکید بر این که پروژه مرجعیت علمی قرآن کریم در کانون توجه این دفتر قرار دارد، بیان کرد که هدف اصلی این اقدام، ایجاد گفتمان حول مرجعیت علمی قرآن کریم در سطح جهانی است.
یوسفیمقدم، دبیر علمی این همایش، با اشاره به شناسایی پژوهشگران برجسته و تشکیل بانک اطلاعاتی علوم اسلامی به عنوان دیگر اهداف این پروژه، اظهار داشت که برگزاری این همایش گامی بزرگ در راستای تحقق این اهداف بوده است. وی همچنین از پذیرش ۱۳۹ مقاله در این همایش خبر داد و افزود که از جمله دستاوردهای این رویداد، تهیه ۳ جلد مصاحبه قرآنی، ارائه گزارشهای علمی از محتوای مقالات و رونمایی از ۱۳ عنوان اثر بوده است.
وی در ادامه به برگزاری ۵۱ نشست علمی اشاره کرد و گفت که این نشستها با نقدهای سازنده همراه بوده و نویسندگان مقالات از این فرصت برای تکمیل و بهبود آثار خود استفاده کردهاند. یوسفیمقدم همچنین از برگزاری کنگرههای علمی، مدرسه پاییزه، پیشهمایشها و یک کنگره علمی برونمرزی در ترکیه به عنوان بخشهای دیگر این رویداد یاد کرد.
دبیر علمی همایش با اشاره به این که در مقالات ارائهشده ۵۰۰ یافته علمی جدید و ۸۰ نوآوری وجود داشته است، تأکید کرد که به زودی این مقالات در دسترس عموم قرار خواهد گرفت تا گامی مؤثر در مسیر تثبیت مرجعیت علمی قرآن کریم برداشته شود.