احد وظیفه، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، اعلام کرد که در ماه بهمن معمولاً میزان بارش‌ها کمتر از حد نرمال است. وی افزود که بارندگی در این ماه، به‌ویژه در دو هفته اول، به‌شدت کمتر از حد معمول خواهد بود، اما در مقایسه با دی‌ماه، شرایط بارندگی بهبود خواهد یافت.

وی همچنین اشاره کرد که میانگین دمای بهمن‌ماه در کشور به حد نرمال نزدیک‌تر خواهد بود. به گفته او، دمای هوا در نیمه شرقی کشور احتمالاً در حد نرمال یا کمتر از آن خواهد بود، در حالی که در مناطق غربی و شمال غرب، میانگین دما حدود دو تا سه درجه سانتی‌گراد بالاتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

در بخش دیگری از صحبت‌هایش، وظیفه به وضعیت دمای کشور در دی‌ماه اشاره کرد و گفت که میانگین دمای هوا در این ماه نسبت به دوره بلندمدت ۳۰ ساله، ۰.۶ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر بود. وی افزود که کمینه دمای میانگین در دی‌ماه ۰.۴ درجه سانتی‌گراد و بیشینه آن ۰.۸ درجه سانتی‌گراد بالاتر از حد نرمال بود.

بر اساس گزارش ایسنا، حد نرمال دما بر اساس میانگین دمای هوا از سال ۱۳۷۱ تا ۱۴۰۰ محاسبه می‌شود که مطابق با استانداردهای سازمان جهانی هواشناسی است. میانگین دمای روزانه نیز بر اساس متوسط بیشینه و کمینه دمای همان روز تعیین می‌شود.

وظیفه همچنین اظهار کرد که بیشترین افزایش دما در دی‌ماه در استان‌های اردبیل، گیلان، آذربایجان غربی و چهارمحال و بختیاری ثبت شده است. به ترتیب، دمای این استان‌ها ۲.۳، ۲.۱، ۱.۹ و ۱.۸ درجه سانتی‌گراد بالاتر از حد نرمال بود. در مقابل، استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان با کاهش دما مواجه شدند و به ترتیب ۰.۶ و ۰.۴ درجه سانتی‌گراد کمتر از نرمال داشتند.

در مورد وضعیت بارش‌ها در دی‌ماه، وی گفت که میانگین بارش کشور در این ماه ۱۲ میلی‌متر بود، در حالی که میانگین بلندمدت بارش در این بازه زمانی ۳۲ میلی‌متر است. این یعنی ایران در دی‌ماه تنها ۶۲ درصد از حد نرمال بارش دریافت کرد.

وظیفه تأکید کرد که دی‌ماه بسیار خشک بود و پاییز و ماه اول زمستان نیز به طور کلی خشک‌تر از حد معمول بودند. متوسط بارش در کشور حدود ۵۰ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بود. از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تاکنون، میزان بارش تقریباً مشابه سال گذشته بوده است. سال ۱۴۰۲ نیز سالی خشک محسوب می‌شد و سال جاری نیز از ابتدای سال آبی تاکنون حدود ۵۰ درصد کمتر از نرمال بارندگی داشته است.

وی همچنین به کاهش بارندگی در استان‌های پرآب کشور اشاره کرد. به عنوان مثال، کهگیلویه و بویراحمد که باید حدود ۳۵۰ میلی‌متر بارندگی دریافت می‌کرد، تنها ۷۸ میلی‌متر بارش داشت. این یعنی بارش در این استان ۷۷.۵ درصد کمتر از حد نرمال بود.

وظیفه به استان چهارمحال و بختیاری نیز اشاره کرد و گفت که این استان‌ها که سرچشمه رودخانه‌های بزرگی مانند کارون و دز هستند، تنها ۱۰۰ میلی‌متر بارش داشتند، در حالی که باید حدود ۲۸۲ میلی‌متر بارش دریافت می‌کردند.

وی در پایان گفت که تنها استان مازندران بارش نرمال داشته است. همچنین، استان تهران از ابتدای سال آبی تاکنون به طور میانگین ۵۷ میلی‌متر بارندگی داشته که ۴۲ درصد کمتر از حد نرمال است.

توسط spideh.ir