سرگئی سابیانین، شهردار مسکو، اعلام کرد که سیستم پدافند هوایی روسیه چندین حمله پهپادی در نزدیکی مسکو را خنثی کرده است. سابیانین در پیامی در تلگرام نوشت: «نیروهای دفاع هوایی وزارت دفاع، حملات پهپادهایی که به سمت مسکو در مناطق کولومنا و رامنسکویه در حال پرواز بودند را دفع کردند. بر اساس اطلاعات اولیه، در محل سقوط بقایای پهپادها، هیچ خسارتی به تاسیسات یا تلفات انسانی گزارش نشده است.»

وی همچنین افزود که پدافند هوایی دو پهپاد دیگر را که به سمت مسکو در منطقه پودولسک پرواز می‌کردند و یک پهپاد را در منطقه ترویتسک سرنگون کرده است. آژانس حمل و نقل هوایی فدرال روسیه (روس آویاتسیا) نیز اعلام کرد که محدودیت‌های امنیتی موقت در چند فرودگاه این کشور اعمال شده است.

وزارت دفاع روسیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی روسیه صبح امروز سه پهپاد اوکراینی را در منطقه لنینگراد منهدم کردند. این وزارتخانه در بیانیه خود گفت: «بین ساعت ۶ تا ۷ صبح به وقت مسکو، سیستم‌های دفاع هوایی در حالت آماده‌باش سه پهپاد بدون سرنشین اوکراینی را بر فراز منطقه لنینگراد منهدم کردند.»

همچنین به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، فعالیت‌های کارخانه «کرمنی ال» در بریانسک، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولید قطعات میکروالکترونیک در روسیه، به دلیل حمله شبانه شش پهپاد به این تاسیسات متوقف شده است. روابط عمومی این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ملی‌گرایان اوکراینی همچنان تلاش می‌کنند فعالیت کارخانه میکروالکترونیک بریانسک را مختل کنند. در شامگاه پنج‌شنبه، شش مورد نفوذ پهپاد ثبت شد که منجر به تخریب بخشی از تاسیسات تولید و انبار کالاهای آماده شد. به تاسیسات ویژه تأمین انرژی نیز خسارت وارد شد و زنجیره‌های تولید فناوری مختل شدند. فعالیت این کارخانه متوقف شده است، اما هیچ تلفات جانی گزارش نشده است.»

در ادامه تحولات مربوط به جنگ اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد که امکان مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای دستیابی به صلح وجود دارد، اما این امر مشروط به ارائه تضمین‌های امنیتی از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده است. زلنسکی در مصاحبه‌ای با خبرگزاری بلومبرگ گفت: «اگر ترامپ بتواند امنیت قوی و غیرقابل بازگشتی برای اوکراین تضمین کند، ما خط مشی دیپلماتیک را دنبال خواهیم کرد.»

روزنامه نیویورک تایمز نیز گزارش داد که ترامپ در دوره‌ای قدرت را در ایالات متحده به دست گرفته که وضعیت اوکراین برای زلنسکی بسیار خطرناک شده است. این گزارش اشاره کرد که کاهش محبوبیت زلنسکی می‌تواند موقعیت او را در صورت برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور تضعیف کند.

از سوی دیگر، مجله فارین پالیسی گزارش داد که اعضای ناتو قصد دارند دو گزینه تضمین امنیتی را به اوکراین پیشنهاد دهند. در گزینه نخست، اعضای ناتو متعهد می‌شوند کمک‌های اقتصادی و نظامی قابل توجهی را برای چندین سال پس از انعقاد توافق آتش‌بس به کی‌یف ارائه کنند. گزینه دوم شامل ارائه حمایت امنیتی غرب به اوکراین تحت چتر هسته‌ای خود است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، نیز هشدار داد که فرانسه در حال آماده شدن برای رویارویی با روسیه است. وی در یک نشست خبری گفت: «مقامات پاریس در واقع خود را برای رویارویی با کشور ما آماده می‌کنند.»

در همین حال، مارک روته، دبیرکل ناتو، هشدار داد که اروپا باید هزینه تسلیحات ارسال‌شده از سوی ایالات متحده به اوکراین را پرداخت کند. وی در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت: «اگر دولت جدید آمریکا آماده ادامه تأمین تسلیحات برای اوکراین باشد، من مطمئن هستم که این هزینه را اروپایی‌ها پرداخت خواهند کرد.»

روته همچنین از موضع گیری ترامپ درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه استقبال کرد و گفت: «من از موضع ترامپ درباره اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه راضی هستم.» وی ادعا کرد که این تحریم‌ها می‌توانند وضعیت اقتصادی روسیه را وخیم‌تر کنند.

توسط spideh.ir