محمد مرادی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان، با تشکر از تلاشهای کارکنان این شرکت در تأمین برق پایدار و کاهش خاموشیها، از نقش مؤثر این شرکت در کاهش تلفات برق در استان خبر داد. او اعلام کرد که با تمرکز بر اقتصاد انرژی و مدیریت مصرف، میزان تلفات برق در استان بین ۶.۹ تا ۷.۱ درصد است که در مقایسه با سایر استانها، عملکرد قابل قبولی محسوب میشود.
مرادی در ادامه به چالش ناترازی برق اشاره کرد و احداث و توسعه نیروگاههای خورشیدی را به عنوان سریعترین راهکار برای حل این مشکل معرفی نمود. او گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، استان اصفهان در حال تبدیل شدن به قطب انرژی کشور است و نهادهای اجرایی مانند بهزیستی، کمیته امداد و حتی بخشهای خانگی موظف شدهاند بخشی از برق مصرفی خود را از طریق پنلهای خورشیدی تأمین کنند. در این راستا، تولید ۱۰ مگاوات در بخش صنعت و ۳۶ مگاوات در بخش خانگی هدفگذاری شده است.
وی همچنین از تجهیز ۲۵۰۰ مدرسه به پنلهای خورشیدی با همکاری مجمع خیرین مدرسهساز استان خبر داد و افزود: نصب نیروگاههای تجمیعی ۱.۵ مگاواتی در شش نقطه از استان، از جمله دهاقان، لنجان و فلاورجان، در دست اقدام است. مرادی با اشاره به مزایای نیروگاههای خورشیدی، گفت: جلسات متعددی با مراکز صنعتی، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شده و تسهیلات و معافیتهایی برای اجرای این پروژهها در نظر گرفته شده است. همچنین، ۲۵۰ نقطه برای احداث نیروگاههای خورشیدی شناسایی شده و به زودی آماده واگذاری خواهند بود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان با اشاره به پیچیدگی کار در مناطق مختلف استان به دلیل تفاوتهای اقلیمی و آبوهوایی، اظهار کرد: این شرکت با بیش از ۴۲ هزار کیلومتر شبکه برق، شامل ۲۰ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف و ۲۲ هزار کیلومتر شبکه فشار قوی، فعالیت خود را از روستاهای فریدونشهر تا منطقه خور و بیابانک گسترش داده است.
مرادی از بهرهبرداری ۱۲ پروژه با اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومان در دهه فجر امسال خبر داد و توضیح داد: ۲۳۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف با هزینه ۲۵ میلیارد تومان و ۴۰۰۰ کیلومتر شبکه متوسط با هزینه ۳۶ میلیارد تومان تعمیر شده است. همچنین، از ابتدای سال جاری تاکنون، ۷۰ میلیارد تومان در مناطق روستایی برای اجرای پروژههای مختلف هزینه شده است.
وی به ضرورت تعویض پایههای برق در شرق اصفهان به دلیل فرسودگی و تأثیر شرایط خاک و در غرب استان به دلیل سرمای شدید و برف که منجر به شکستگی پایهها میشود، اشاره کرد و گفت: در شرایط سخت جوی، همکاران ما تلاش میکنند تا از خاموشیهای طولانیمدت جلوگیری کنند. تاکنون ۳۱۰۰ پایه فرسوده با هزینه ۷۰ میلیارد تومان تعویض شده است.
مرادی با بیان گستردگی فعالیت شرکت توزیع برق در ۲۳ شهرستان استان، اعلام کرد: امسال به حدود ۴۰ هزار مشترک جدید با هزینه ۲۴۰ میلیارد تومان خدمات ارائه شده است. همچنین، حدود ۸۰۰ کیلومتر از شبکه فرسوده با هزینه ۳۱۵ میلیارد تومان به کابل خودنگهدار تبدیل شده و ۳۴۵ طرح تقویت و ارتقای کیفیت شبکه با هزینه ۳۷۰ میلیارد تومان اجرا شده است.
وی در ادامه از اقدامات انجامشده در قالب طرح بهارستان خبر داد و گفت: توسعه و بهینهسازی شبکه در ۲۲۰ روستا با هزینه ۱۳۰ میلیارد تومان انجام شده است. همچنین، برای تأمین ظرفیت شبکه در شهرکهای صنعتی بیش از ۲۵ میلیارد تومان هزینه شده است.
مرادی از تعویض ۳۴۰۰ لامپ الایدی با هزینه ۹ میلیارد تومان، اجرای ۷۰ پروژه تعویض ترانس با هزینه ۸۰ میلیارد تومان و نصب ۱۴۰ ترانس جدید با هزینه ۲۲۴ میلیارد تومان خبر داد. وی افزود: با هدف فیدرگیری از پستهای فوق توزیع، ۴۷ فیدر جدید اضافه شده و تعداد فیدرهای شرکت به بیش از ۷۰۰ فیدر افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان در پایان با اشاره به ضرورت تأمین برق برای پروژه مسکن ملی، اعلام کرد: امسال بیش از ۳۱ میلیارد تومان برای تأمین برق ۱۷۳۰ واحد مسکونی هزینه شده و قرار است برای ۷۳۰۰ واحد مسکن ملی با هزینه ۱۱۰ میلیارد تومان برقرسانی انجام شود.
وی همچنین از کشف ۵۴۶ دستگاه ماینر در ۶۳ محل خبر داد و گفت: سامانههای پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱ و ۱۲۱ در تمام ساعات آماده دریافت گزارشهای مردمی درباره فعالیت ماینرها هستند. مرادی در پایان از بهرهبرداری و افتتاح رسمی ساختمان جدید شرکت در منطقه خوروبیابانک همزمان با دهه فجر خبر داد.