به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:
شش ماه از شروع به کار دولت گذشته است، آمارها نشان میدهد رضایت عمومی چندان بالا نیست. این موضوع را میتوان در نظرسنجی که مرکز افکارسنجی شناخت با توجه به شاخص اعتماد منتشر کرده، مشاهده کرد.
در این افکارسنجی از پرسششوندگان درمورد اعتماد به صداقت و پاسخگویی دولت پرسیده شده است. در پاسخ به این پرسش که دولت پزشکیان تا امروز چقدر با مردم صادق بوده است، ۲۹ درصد معتقدند دولت صداقت کمی داشته است، ۳۱ درصد میزان صداقت دولت را متوسط ارزیابی کردند و ۳۱ درصد هم معتقدند میزان صداقت دولت زیاد یا خیلی زیاد است، ۸.۵ درصد هم نظری نداشتند.
نظر مثبت ۳۰ درصدی در مقابل مخالفت ۲۹ درصدی و برآورد متوسط ۳۱ درصد از پرسششوندگان نشان میدهد نگاه مردم به صداقت دولت نه خیلی خوب و نه خیلی بد بوده و شرایط از نگاه مردم فعلا متوسط است. اما به نظر میرسد در نگاه به این موضوع که دولت چقدر به نظرات مثبت و منفی دولت توجه کرده، اوضاع چندان خوب نیست.
۴۹ درصد از پاسخدهندگان معتقدند دولت به نظرات و انتقادات مردم توجه نمیکند و تنها ۱۷ درصد معتقدند که دولت زیاد یا خیلی زیاد به نظرات مردم توجه میکند و ۲۶ درصد هم میزان توجه دولت به انتقادات را متوسط ارزیابی کردند. آنطور که از آمار برمیآید میزان اعتماد مردم به صداقت و توجه به نظر مردم درحالیکه نقطه تمرکز دولت به شمار میرفت، چندان مثبت نیست و در بهترین حالت در وضعیت متوسط قرار دارد، امری که نشان میدهد، تمرکز بخشی از بدنه دولت بر دعواهای سیاسی و جناحی آنها را از توجه به مردم و برقراری وفاق در بدنه عمومی جامعه غافل کرده است.
۵۰ درصد مردم دولت را کارآمد نمیدانند
میزان اعتماد مردم به کارایی دولت نیز اوضاع چندان خوبی ندارد. در پاسخ به این پرسش که دولت پزشکیان چقدر توانایی حل مشکلاتی مثل تورم و بیکاری را دارد، ۵۰ درصد، میزان توانایی دولت را کم یا خیلی کم ارزیابی کردند، ۲۸درصد متوسط و ۱۵درصد زیاد و خیلی زیاد.
این شاخص در مواجهه با یکی از شاخصههای اصلی دولت یعنی سیاست خارجه نیز قابل تامل است. ۳۰ درصد از پرسششوندگان معتقدند توانایی دولت برای بهتر کردن روابط ایران با دیگر کشورها، کم است، ۲۴ درصد توانمندی دولت را متوسط ارزیابی کردند و ۳۰درصد نیز این توانمندی را زیاد و خیلی زیاد. ۱۵ درصد هم پاسخی ندادند. مجموع این پاسخها نشان میدهد نگاه مردم به کارآمدی دولت در شش ماه ابتدایی سال چندان مثبت نیست و فاصله کمی هم با وضعیت متوسط دارد با این حال به نظر میرسد جامعه هنوز منظور مشاهده تغییرات ملموس است و قطعیتی در نگاه منفی وجود ندارد.
پایگاه اجتماعی رئیسجمهور بین محرومان بیشتر است
براساس گزارش پایش فقر منتشرشده توسط مرکز پژوهشهای مجلس، استانهای کشور به سه دسته استانهای دارای محرومیت کم، متوسط و زیاد تقسیم شدهاند. مقایسه نمره اعتماد به دولت بین این سه دسته نشان میدهد استانهایی که محرومیت کمتری دارند، نمره اعتماد کمتری هم نسبت به دولت ثبت کردهاند.
شاید بتوان گفت پایگاه اجتماعی رئیسجمهور یا دولت چهاردهم فعلا در بین استانهای دارای محرومیت متوسط و زیاد بیشتر است.»
۲۷۳۰۲
source