«آرمان امروز» از تلاش دولت برای اصلاح ورود به دانشگاه گزارش می‌دهد؛

 

آرمان امروز :  «سهمیه» واژه‌ای که سال‌هاست با کنکور عجین شده است. سهمیه سکه‌ای است با دورو که یک‌روی آن نشان از بی‌عدالتی و امتیاز برخی افراد در یک مسابقه علمی دارد اما روی دیگر ایجاد فرصتی را نشان می‌دهد برای افرادی که امکانات کمتری نسبت به دیگر رقبای خود دارند. وقتی صحبت از سهمیه می‌شود شاید ذهن کنکوری‌ها فقط به سمت سهمیه ایثارگران و جانبازان برود ولی سهمیه‌های دیگری هم مانند مناطق محروم و حوادث هم وجود دارد. کنکور سراسری است؛ اما برخلاف اسمش امکانات و فرصت‌های همه داوطلبان به‌طور یکسان و سراسری توزیع نشده است. سوالات برای همه آنهایی که در کپر درس‌خوانده باشند یا در مدارس هوشمند، یکی است که این عادلانه به نظر نمی‌رسد. برای کم‌کردن این تبعیض و کاستن از نابرابری در کنکور، دانش‌آموزان مناطق محروم و همچنین فرزندان رزمندگان و جانبازان فرصت بیشتری برای قبولی در دانشگاه داشته باشند. آنهایی که در دوره تحصیل از کتاب یا نعمت حضور پدر محروم بودند بتوانند در این ماراتن بزرگ به دیگران برسند.
سهمیه‌های مؤثر در انتخاب رشته کنکور
ایثارگران ۲۵ درصد کسب حداقل ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد، ایثارگران ۵ درصد کسب حداقل ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد، رزمندگان کسب حداقل ۷۵ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد، خانواده شهدا ظرفیت این سهمیه براساس جمعیت شرکت‌کنندگان در سهمیه خانواده شهدا نسبت به جمعیت کل شرکت‌کنندگان تعیین می‌شود. بهیاران کسب حدنصاب ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در سهمیه آزاد، مناطق سیل‌زده کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد و در رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی کسب حدنصاب ۸۵ درصد گزینش آزاد. میزان تاثیر هر سهمیه و شرایط لحاظ‌شدن برای داوطلبانی که حدنصاب لازم نوشته شده در دفترچه کنکور سراسری در سال تحصیلی ۱۴۰۴ را برای اعمال آن سهمیه کسب کردند، به‌طور کامل توضیح داده شده است.> نظری دبیر خبرگزاری مهر: البته استفاده از سهمیه ایثارگران و رزمندگان محدودیت‌های دیگری هم دارد. هر داوطلبی فقط یک‌بار می‌تواند از سهمیه ایثارگران برای هر مقطع تحصیلی استفاده کند؛ یعنی اگر داوطلبی یک‌بار از سهمیه برای تحصیل در مقطع لیسانس استفاده کرده، اگر بار دیگر بخواهد در رشته دیگری لیسانس را بگیرد نمی‌تواند از این سهمیه استفاده کند. همچنین اگر داوطلبی از سهمیه ایثارگری استفاده کند؛ یعنی انتخاب رشته کند و در کنکور پذیرفته شود، اما به هر علتی از رشته‌اش انصراف دهد و بار دیگر در کنکور شرکت کند نمی‌تواند از سهمیه ایثارگری استفاده کند.
ضرب الاجل رئیس جمهور
حالا رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اوایل مهر ماه امسال، ماده واحده بازنگری و اصلاح سهمیه‌های کنکور را ابلاغ و برای آن یک ضرب‌الاجل سه ماهه تعیین کرد. بر اساس این دستور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف شد حداکثر ظرف مدت ۳ ماه با همکاری سازمان سنجش، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اقدام به بازنگری سهمیه‌های کنکور کند و آن را برای اجرا در سال ۱۴۰۵ به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند. در این رابطه دیروز ، وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری اعلام کرد که طرح بازنگری سهمیه‌های کنکور در آستانه نهایی شدن قرار دارد ‌و شورای عالی انقلاب فرهنگی به زودی به آن‌ ورود می‌کند. حسین سیمایی صراف در این باره به ایرانا گفته: «وزارت علوم به دستور رئیس جمهور و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ماموریت یافت تا در خصوص کلان عدالت آموزشی ورود کند که یکی از این موارد بحث سهمیه‌ها است. بر این اساس، وزارت علوم به بازنگری سهمیه‌های کنکور ورود کرد و در این زمینه با همکاری وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد، کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس، نمایندگانی از شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان سنجش و همه ذینفعان این موضوع جلسات زیادی برگزار شد.»

source

توسط spideh.ir