یدالله سهرابی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دارو کالایی حیاتی است و عدم پرداخت به‌موقع بیمه‌ها، زنجیره تأمین دارو را مختل کرده و منجر به کمبود شدید دارو در کشور شده است. این وضعیت باعث شده تا مردم برای تهیه دارو با مشکلات جدی مواجه شوند.

وی ضمن عذرخواهی از هموطنان به دلیل مشکلاتی که در دسترسی به دارو ایجاد شده، تأکید کرد: همه دست‌اندرکاران این حوزه باید با صداقت، تعهد، تدبیر، مسئولیت‌پذیری و مهربانی، شبانه‌روز تلاش کنند تا این کمبودها به بحران تبدیل نشود.

رئیس کمیسیون دارو و تجهیزات سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه صنعت داروسازی در این شرایط حساس به پرداخت‌های بیمه‌ها، به‌ویژه بیمه تأمین اجتماعی، نیاز مبرم دارد، گفت: حوزه دارو نیازمند رسیدگی فوری است.

سهرابی افزود: در زمینه دانش فنی صنعت داروسازی کشور، به لطف وجود اعضای هیأت علمی، دانشجویان و دانشگاهیان متعهد، به بالاترین سطح رسیده‌ایم، اما دستگاه‌ها و تجهیزات این صنعت نیاز به بازسازی و به‌روزرسانی دارند. برای این منظور، حمایت‌های فرابخشی بانک مرکزی و بانک‌های عامل برای افزایش بهره‌وری ضروری است.

عضو انجمن داروسازان ایران در ادامه گفت: اجرای طرح دارویار باعث افزایش ناگهانی نقدینگی شرکت‌های تولیدی، توزیعی و حتی داروخانه‌ها شد، اما مشکلات مالی بیشتر شد. عواملی مانند نوسانات نرخ ارز، تأخیر در پرداخت ارز، کمبود نقدینگی، بدهی شرکت‌های پخش به تولیدکنندگان، قیمت‌گذاری دستوری، افزایش مالیات‌ها، ساختار حکمرانی چندگانه در حوزه سلامت و عدم توجه به تولیت وزارت بهداشت، دخالت نهادهای اقتصادی در حوزه سلامت بدون پاسخگویی در سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی، از جمله دلایل اصلی کمبود دارو در کشور هستند.

وی تأکید کرد: مسئولان اگر به مردم فکر نمی‌کنند، حداقل در تصمیم‌گیری‌های خود به خانواده‌های خود بیندیشند که این تصمیمات چه تأثیراتی خواهد داشت. امروزه بخش خصوصی تحت فشار تورم، مالیات و تأخیر در پرداخت بیمه‌ها قرار گرفته و شاهد برگشت چک‌های داروخانه‌ها و اختلال در زنجیره تأمین دارو به صورت دومینووار هستیم.

سهرابی تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا صنعت داروسازی کشور پیشرو باشد، نه پیرو. ارائه دارو با کیفیت قابل قبول، در زمان مناسب، به اندازه کافی و با قیمت مناسب، یک ضرورت است، زیرا ما نه حق داریم و نه اجازه داریم سلامت مردم را به خطر بیندازیم.

وی افزود: تأخیر در پرداخت بیمه‌ها که منجر به کمبود دارو در سطح کشور می‌شود، سلامت مردم را تهدید می‌کند. حوزه سلامت با سایر حوزه‌ها متفاوت است و مسئولان بیمه باید نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

سهرابی در پایان گفت: در شرایط کنونی، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون‌های تخصصی مجلس، به‌ویژه کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون اجتماعی مجلس، باید این موضوع را با فوریت در دستور کار قرار دهند و با پیگیری مستمر تا حصول نتیجه و پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی بیمه‌ها، تلاش کنند تا زنجیره تأمین دارو دچار اختلال نشود و هموطنان نیز با کمبود دارو مواجه نگردند.

توسط spideh.ir