در شرایطی که کرامت ویس کرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی می‌گوید در کنار تامین مستمر گاز برای نیروگاههای برق،‌ میانگین روزانه 54 میلیون لیتر گازوئیل نیز برای سوخت مایع آنها تایمن کردیم،‌ اما مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق بر ضرورت صرفه‌جویی ۱۰ درصدی برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها و پایداری شبکه برق تاکید کرد.

به گفته برخی شهروندان،‌ قطعی برق در روزهای گذشته در کرج،‌ مشهد،‌ شمال کشور و سایر نقاط گزارش شده است.

در حالی که برخی افراد از برق یارانه‌ای برای برق دستگاههای ماینر (استخراج رمز ارز) استفاده می‌کنند و حق برخورداری سایر شهروندان از برق را زیر پا می‌گذارند.

در قبضهای آب و برق دهه 1360 جمله‌ای از امام خمینی (ره) آمده بود،‌ که زیاده روی در مصرف آب و برق برخلاف قانون دولت بوده و حرام است و موجب ضمان نیز می‌گردد.

جمله موجب ضمان می‌گردد، به این معنی است که چون آب و برق و گاز و گازوئیل به عنوان حامل انرژی محدود هستند و مورد نیاز همگان است،‌ اگر فردی زیاده از نیاز و سهمیه خود مصرف کند و این عمل موجب شود که برق، آب یا گاز کمتری به دیگری برسد و او دچار زیان یا مشقتی شود،‌ فرد مسرف ضامن است و باید جبران کند.

عده‌ای از افراد هم با روشن گذاشتن چراغهای غیر ضروری در منزل یا محل کار رعایت صرفه جویی ندارند.

 


مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق با بیان این که تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها توسط همکاران وزارت نفت در حال انجام است، تاکید کرد: با توجه به کاهش شدید دمای هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، نیازمند همراهی مردم و صرفه‌جویی در مصرف انرژی هستیم.

مصطفی رجبی مشهدی افزود: بارش برف و یخ‌بندان و تداوم سرمای هوا تا هفته آینده و افزایش مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع خرد و محدودیتهای ایجاد شده در روند تامین و انتقال گاز، موجب شده تا برای حفظ پایداری شبکه برق کشور، ضرورت مصرف بهینه انرژی و نگهداشت ذخایر سوخت نیروگاهی و تامین برق مشترکان، صرفه‌جویی و همکاری مشترکان اهمیت دو چندان یابد.

مدیرعامل توانیر در عین حال گفت که تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها توسط همکاران وزارت نفت در حال انجام است، اما حفط روند کنونی برای تامین برق مورد نیاز کشور نیازمند همکاری همه هموطنان و صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز به میزان ۱۰ درصد است تا روند تامین انرژی کشور به طور مناسبی تداوم یابد.

کرامت ویس کرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران روز گذشته در حاشیه امضای قرارداد دوگانه سوز کردن خودروها در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که چه میزان سوخت مایع نیروگاهها را تامین کرده‌اید،‌ گفت: در با هماهنگی بین وزارت نفت و نیرو تا کنون سوخت نیروگاهها را گاز و گازوئیل را تامین کرده‌ایم. هرجا میزان مصرف گاز خانگی بالا رفته، گاز نیروگاهها محدود شده و به جای آن سوخت مایع کازوئیل تامین کرده‌ایم.

 


به گفته مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، میزان تامین گازوئیل برای نیروگاه بیش از تعهد ما بوده است،‌ به طور میانگین در آذرماه روزانه 50 میلیون لیتر کازوئیل،‌ در دیماه امسال میانگین روزانه 54 میلیون لیتر و در بهمن روزانه 52 میلیون لیتر گازوئیل برای نیروگاهها تامین کردیم.

به گفته کارشناسان،‌ به دلیل ارزان بودن قیمت حاملهای انرژی، شدت مصرف انرژی در کشور ما حدود 2.5 برابر میانگین جهانی است،‌ گرچه میزان مصرف انرژی شاخصی برای توسعه و رفاه به شمار می‌رود،‌ اما ارزان بودن قیمت انرژی باعث کاهش بهره‌وری مصرف انرژی هم در صنایع و در خانگی و تجاری است،‌به گونه‌ای که به گفته عظیمی فر مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران،‌ ارزش انرژی و گازی که برای گرم کردن برخی گلخانه یا مرغداری‌هاصرف شده از ارزش تولید محصول نهایی آن یعنی خیار و مرغ بیشتر است، همچنین گاهی ارزش انرژی که صرف فولاد تختال و شمش می‌شود بیشتر از ارزش صادرات آن محصول انرژی بر است،‌لذا لازم است که تولید صنعتی و کشاورزی بهره‌ورتر شود.

در حال حاضر طبق آمار شرکت ملی گاز و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی روزانه 880 میلیون متر مکعب گاز (معادل 880 میلیون لیتر سوخت مایع) ،‌ 124 میلیون لیتر گازوئیل و 126 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شود که جمعا روزانه 1130 میلیون لیتر گاز و سوخت مایع در کشور مصرف می‌شود اگر بر 85 میلیون نفر جمعیت کشور تقسیم شود،‌روزانه 13.2 لیتر سوخت و گاز است،‌این در کنار برق،‌گاز مایع،‌میعانات گازی، مازوت و نفت سفید است و همه اینها نشان از بالا بودن شدت مصرف انرژی است.





source

توسط spideh.ir