«آرمان امروز» از قطعی برق و لغو آموزش مجازی گزارش میدهد؛
آرمان امروز- رها معیری: قطعی گسترده برق در پایتخت، بیاطلاعی و عدم اطلاع رسانی از این قطعی سراسری برق در کلانشهر تهران، تعطیلی ادارات و غیر حضوری شدن مدارس و سپس لغو آموزش آنلاین مدارس بدون توضیح، همه یک روز مبهم برای ایرانیان ساخت. قطعی برق گسترده و ناگهانی روز سهشنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳، موجب اختلال در زندگی روزمره شهروندان شد و سوالات متعددی را در ذهن جامعه برانگیخت. در پی این حادثه، اظهاراتی از سوی مقامات دولتی در خصوص علت این رخداد مطرح شد که به نظر میرسد با هم تناقض دارند. سه شنبه شب و پس از قطعی برق در تهران، خبرنگار «آرمان امروز» ابتدا برای خرابی با اداره برق تماس گرفت و پس از یک ساعت مشغول بودن خطوط، یکی از اپراتورها پاسخ داد و عدم بی اطلاعی کرد. سپس روابط عمومی توانیر هم توضیحی به خبرنگار ما نداد و گفت: «قرار است بیانیه بدهیم! و نمی توانم دلیل قطعی برق را بگویم!» این شرایط واکنش های بسیاری را در شبکه های اجتماعی به همراه داشت، همان طور که تعدادی از شهروندان، برای ستون «الو آرمان» هم پیام فرستادند.
سیل پیام های مردمی به ستون الو آرمان
هوشنگ حامدی از تهران به ستون «الو آرمان» گفت: «سه شنبه مورخه ۲۳ بهمن، بدون اطلاع قبلی و بدون هیچ برنامه از قبل اعلام شده، برق بسیاری از مناطق و منطقه ما واقع در شهرک غرب از ساعت هفت و نیم تا یازده شب برق ما قطع بود و مسئولان شرکت برق منطقه اصلا پاسخگو نبودند.» علی اکبر فرقانی هم برای این ستون نوشت: «سه شنبه ۲۳ بهمن برق محل سکونت یا محل کسب و کار بسیاری از مناطق تهران و شهر ری قطع شد و این مساله باعث مشکلات فراوانی برای مردم شد. به عنوان نمونه و به گفته «هوشنگ، غ»، «سه شنبه مورخه ۲۳بهمن، بدون اطلاع قبلی و بدون هیچ برنامه از قبل اعلام شده، برق ما از ساعت هفت و نیم تا یازده شب قطع شد و مسئولان شرکت برق پاسخگو نبودند.» یا این که شاهین فرج زاده، ساکن خیابان شهید آیت الله سعیدی؛ غیاثی، گفت: «برق مجتمع مسکونی ما آن هم بدون اطلاع رسانی قبلی، سه شنبه مورخه ۲۳بهمن، از ساعت ۱۹ تا ۲۱ قطع شد.» حسن مجیدی گرکانی، کاسب خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان سیرجان، گفت: «کسب و کار مردم با قطع برق، بدون هماهنگی قبلی، باعث مشکلات فراوان می شود. بدتر این که در چنین مواقعی مسئولان شرکت برق پاسخگوی تماس گیرندگان نیستند.» فرقانی همچنان نوشت: «این مشکلات مشخص نیست تا چه وقت قرار است ادامه داشته باشد، عده ای از مردم با خرید گردسوز، فانوس و به زبان و گویش محلی «لمپا»، یاد و خاطرات سال های دور و قدیم را زنده نگه داشتند و در فضای مجازی هم انتشار دادند. حسن کاشانی که در محله منیریه سوپر مارکت دارد، در تماس با ستون «الو آرمان» نوشت: «قطعی برق را قبلا اطلاع رسانی می کردند، الان بدون اطلاع برق قطع شد و پس از وصل شدن برق، تلویزیون و گیرنده دیجیتال ما سوخته بود! چه کسی پاسخگو است؟ اینها نمی توانند قطعی برق را اطلاع رسانی کنند، چطور می خواهند خسارت ما را پرداخت کنند؟!». اما فقط این شهروندان نبودند که از این وضعیت دچار سردگم بودند، علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز درباره خاموشی شب گذشته روشنایی معابر تهران و در پاسخ به یک خبرنگار که دلیل آن را پرسید، گفت: «وقتی برق قطع میشود علتش مربوط به شهرداری نیست و این شرایط برای همه بخشها پدید میآید.»
بررسی اظهارات متناقض
تا لحظه تنظیم این گزارش، وزیر نفت و سخنگوی دولت دو مقام رسمی هستند که به طور علنی درباره قطعی برق گسترده روز سهشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ اظهار نظر کردهاند. وزیر نفت در پاسخ به سوالات خبرنگاران اعلام کرد که خاموشی گسترده روز سهشنبه ارتباطی با تامین سوخت نیروگاهها نداشته است. این اظهار نظر در رسانهها بازتاب یافت و توجه را به سمت احتمال وجود مشکلات فنی در شبکه توزیع برق معطوف کرد. اما در ادامه، سخنگوی دولت پس از جلسه هیات دولت، توضیحاتی ارائه داد که تا حدی متفاوت به نظر میرسید. فاطمه مهاجرانی «مشکل تامین سوخت نیروگاهها» را به عنوان یکی از دلایل قطع برق مطرح کرد و با اشاره به شرایط دشوار، خواستار همراهی مردم شدند. اکنون پرسش اصلی این است که علت دقیق و واقعی این قطعی گسترده چه بوده است؟ آیا مشکل از تامین سوخت نیروگاهها نشات گرفته، یا همانطور که در ابتدا اعلام شد، مسئله متوجه بخش دیگری است؟ معما وقتی پیچیدهتر میشود که بدانیم شرکت توانیر نیز با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد به دلیل سرمای هوا و افزایش مصرف گاز خانگی، با محدودیتهایی در تامین و انتقال گاز به نیروگاهها مواجه شده است. به همین منظور، برای حفظ پایداری شبکه، برق برخی از مشترکان در شهر تهران قطع شد.
ستاد بحران آموزش غیر حضوری را لغو کرد!
در این میان، قرار بود آموزش دانش آموزان در شهر تهران به صورت آنلاین باشد، ناگهان این آموزش غیرحضوری هم لغو شد. حسین صادقی، رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش اعلام کرد: «فعالیت مدارس و ادارات آموزشوپرورش، تابع تصمیم ستاد بحران کشور است، فعالیت آموزشی تمامی مدارس استانهایی که به دلیل شدت برودت هوا، تعطیل شده، «ممنوع» است.»
source