دانش آموخته دکتری دانشگاه امیرکبیر؛
![صنعت تشنه نیروی ماهر؛ دانشگاهها مهارت آموزی را جدی بگیرند](/files/fa/news/1403/11/23/761784_633.jpg)
یک کارآفرین گفت: مهمترین مشکل موجود در صنعت «کمبود نیروی انسانی متخصص» است؛ بنابراین هر کدام از دانشجویان باید به مهارتهای فردی خود اضافه کنند تا به راحتی با درآمد بالا جذب بازار کار شوند.
خلیل الرحمان خلیلی پور، کارآفرین و دانش آموخته دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با آنا، درباره چگونگی ارتقای مهارت در بین دانشجویان اظهار کرد: رسالت اصلی دانشگاه یاددهی «حل مسئله» و «ارائه سرنخهایی از رفع مشکلات صنعتی» به دانشجویان است.
وی در ادامه به تقویت ارتباط صنعت با دانشگاهها تاکید کرد و گفت: فعالیت قشر دانشگاهی در جامعه باعث رفع سردرگمی دانشجویان و پیدا کردن مسیر آینده علمی و شغلی خود خواهد شد.
این کارآفرین اضافه کرد: صنعت مکمل دانشگاه است، یعنی دانشجو در محیط علمی دانشگاه آموزشهای لازم را کسب میکند و صنعت در مقابل به کاهش خلاءهای آموزشی دانشجو در محیط عملی کار و آماده شدن برای ورود به بازار کار میپردازد.
خلیلی پور با بیان اینکه مهمترین خلاء آموزش عالی ایران در گذشته تفکرات سنتی در جدا دانستن دو نهاد دانشگاه و صنعت بوده است؛ تاکید کرد: دانشگاهها در گذشته به حل مسائل پیش پا افتاده صنعتی نمیپرداختند، اما امروزه این موضوع حل شده است و دانشگاه و صنعت در حال پیوند خوردن با یکدیگر در ادبیات مشترک هستند.
وی، با اشاره به پیشنهاداتی برای افزایش مهارت در بین دانشجویان گفت: برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت در درون دانشگاهها برای ارتقای مهارت در بین دانشجویان تئوری و آکادمیک است و با وجود اینکه میتواند کاربردی باشد، اما آنگونه که باید تخصصی نیست.
این کارآفرین افزود: آموزش دانشجویان در صنعت فشرده و کاربردی است و کارآموز بلافاصله پس از تکمیل آموزش خود وارد بازار کار میشود و میتوان تضمین ۱۰۰ درصدی اشتغال را داد.
وی در ادامه، مهمترین مشکل موجود در صنعت را «کمبود نیروی انسانی متخصص» نام برد و گفت: هر کدام از دانشجویان باید به مهارتهای فردی خود اضافه کنند تا به راحتی با درآمد بالا جذب بازار کار شوند. با وجود تقاضای زیاد در این موضوع نیازمند ایجاد عرضه هستیم که این مسئله از طریق ارائه آموزشهای مناسب دانشگاهی و تعریف حل مسئله از سوی صنعت اتفاق میافتد.
source