گزارش فصل پاییز رگولاتوری وضعیت توسعه کند اینترنت ثابت و از طرف دیگر شرایط نامطلوب سرمایه‌گذاری و سوددهی کم در صنعت ICT را به نمایش می‌گذارد. طبق این گزارش درآمد و سرمایه‌گذاری اپراتورهای ارتباطی در صنعت ICT هیچ هماهنگی با هم ندارند که این در شرایط افزایش تورم و نرخ ارز اتفاق افتاده است. از طرف دیگر این گزارش نشان می‌دهد که همچنان  آهنگ رشد تعداد کاربران اینترنت ثابت و رشد تکنولوژی فیبر نوری در کشور کم است و مانند سال‌های گذشته کاربران برای اتصال به دنیا از اینترنت موبایل استفاده می‌کنند. این گزارش مشخص می‌کند که تعداد خانوارهای تحت پوشش فیبر نوری از ابتدای سال تا پاییز ثابت مانده و تغییر نکرده است.

به گزارش «فن‌زی» مشترکان تلفن‌همراه در پاییز ۱۴۰۳ به ۱۵۹ میلیون ۳۸۸ هزار و ۶۵۵ نفر رسیده که نسبت به همین زمان در سال ۱۴۰۲ از خود ۵.۷۹ درصد رشد نشان می‌دهد. مشترکان پهنای باند سیار هم در پاییز سال جاری نسبت به پاییز ۱۴۰۲ بیش از ۶ درصد رشد داشته است و از بیش از ۱۰۹ میلیون مشترک به بیش از ۱۱۶ میلیون مشترک رسیده است.

۱

بخش ثابت مانند تمام دوره‌های گذشته رشد لاک‌پشتی داشته است. به این ترتیب در پاییز امسال تعداد مشترکان اینترنت ثابت  تنها ۱.۲۲ درصد از خود رشد نشان داده است؛ یعنی مشترکان آن از ۱۱ میلیون و ۱۱ هزار و ۳۱۶ نفر به ۱۱ میلیون ۱۴۵ هزارو ۹۶۰ نفر رسیده است.

همچنین در حالی که ضریب نفوذ در بخش اینترنت ثابت در پاییز امسال نسبت به پاییز ۱۴۰۲ بیش از ۵ درصد رشد داشته، میزان رشد ضریب نفوذ اینترنت در بخش ثابت فقط ۰.۵۴ درصد رشد از خود نشان داده است. 

آمارهای گزارش فصلی رگولاتوری مشخص کرده که تعداد خانوارهای تحت پوشش فیبر نوری در فصل پاییز نسبت به فصل بهار هیچ تفاوتی نداشته است؛ یعنی تعداد خانوارهای تحت پوشش فیبر نوری از ابتدای سال تاکنون روی عدد ۸ میلیون و ۶۹ هزار و ۵۶۵ خانوار مانده است.

Screen Shot 2025-02-22 at 11.20.17 AM

در بخش تکنولوژی مورد استفاده در حوزه اینترنت ثابت هم همچنان بیش از ۷۰ درصد کاربران با تکنولوژی ADSL از اینترنت استفاده می‌کنند و با وجود همه برنامه‌های دولت گذشته برای گسترش تکنولوژی فیبر نوری سهم آن به ۴.۳ درصد می‌رسد.

در بازار تکنولوژی اینترنت سیار هم ۹۵ درصد بازار در اختیار تکنولوژی 4G  است و ۵ درصد باقی‌ مانده از اینترنت 3G استفاده می‌کنند. در این گزارش هم مانند گزارش‌های پیشین آماری در مورد استفاده کاربران موبایل از اینترنت 5G آورده نشده است.

Screen Shot 2025-02-22 at 11.36.52 AM

این گزارش همچنین زنگ خطر کوچک شدن صنعت ICT را هم به صدا در آورده است. در بخش شاخص‌های اقتصادی بخش ICT در سال ۱۴۰۲ مشخص شده که درآمدهای بخش بیش از ۱۲۷ هزار میلیارد تومان بوده و در این بین سرمایه‌گذاری در بخش به بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است که با وجود افزایش نرخ ارز به خوبی روند سودهی کم در این صنعت به نمایش گذاشته شده است.

Screen Shot 2025-02-22 at 11.39.05 AM

در این بخش از گزارش اعلام شده که سبد هزینه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT Price Basket) ۶۸ هزارم درصد است. نسبت قیمت پهن‌باند ثابت (با مصرف ۱ گیگابایت) به درآمد سرانه ناخالص ملی ۱۶هزارم درصد و نسبت قیمت ماهانه پهن باند سیار (با مصرف ۱ گیگابایت) به درآمد سرانه ناخالص ملی ۱۹ هزارم درصد بوده است. این آمار هم نشان می‌دهد که با توجه به افزایش نزدیک به ۳۰ درصدی تعرفه‌ها از دی سال گذشته، همچنین افزایش تورم و نرخ ارز در سال جاری،  این درصدها در سال جاری کمتر شده است.

 

source

توسط spideh.ir