به گزارش رکنا، دانشمندان موفق شده‌اند از طریق ویرایش ژنتیکی، نوعی برنج تولید کنند که می‌تواند تأثیرات مثبت قابل‌توجهی بر سلامت قلب انسان داشته باشد. این دستاورد ارزشمند می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت‌های تازه‌ای در تولید مواد غذایی پرمصرف مانند گندم، ذرت و انواع سبزیجات شود.

مزایای کوآنزیم Q۱۰ برای سلامت قلب

ماده‌ای به نام کوآنزیم Q۱۰ که با نام یوبی‌کینون نیز شناخته می‌شود، به‌صورت طبیعی در بدن انسان وجود دارد. سطح این ماده با بالا رفتن سن کاهش می‌یابد و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا کسانی که از داروهای کاهش‌دهنده کلسترول استفاده می‌کنند، اغلب دارای میزان پایین‌تر CoQ10 هستند. هرچند برخی مواد غذایی مانند گوشت، ماهی و مغزیجات حاوی این ماده مفید هستند، اما غلاتی مانند برنج و گندم اغلب ترکیب مشابهی به نام CoQ9 تولید می‌کنند که برای قلب، فواید کمتری دارد.

استفاده از ویرایش ژنتیکی برای افزایش CoQ10

محققان با بهره‌گیری از تکنیک‌های پیشرفته ویرایش ژنتیکی، موفق شدند تغییرات مهمی در ۵ نقطه کلیدی اسیدآمینه‌ها ایجاد کنند تا تولید CoQ10 به‌جای CoQ9 در برنج بهبود یابد. این تغییر جالب منجر به تولید برنجی شد که برگ‌ها و دانه‌های آن حاوی ۷۵ درصد CoQ10 بود، معادل حدود ۵ میکروگرم از این ماده ارزشمند در هر گرم برنج.

source

توسط spideh.ir