فراروـ محلبی نوعی دسر بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که اصالت آن عربی است؛ اما در کشور ترکیه رواج بیشتری دارد و آن را بیشتر به نام دسر ترکیهای میشناسند. پایه اصلی محلبی که به نام پودینگ شیر هم شناخته میشود، نشاسته و آرد و شیر است و با روشهای گوناگونی طبخ میشود. یکی از ویژگیهای این دسر لطیف و خوشمزه این است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با صرف زمان خیلی کم آماده سرو میشود. این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به فرنی خودمان دارد، بسیار لطیف و گوارا است و به خصوص برای کودکان یک میان وعده عالی محسوب میشود و برای افطار روزهداران نیز بسیار گوارا است. اگر دوست دارید این محلبی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه محلبی کاراملی همراه ما باشید.
مواد لازم
پودر کرم کارامل: ۱ بسته
پودر کاسترد: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: ۴ لیوان
گلاب: نصف استکان
کره: ۱۰۰ گرم
شکر: ۱ پیمانه
مغز گردوی خرد شده: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا پودر کرم کارامل، پودر کاسترد، گلاب و نیمی از شیر را داخل یک کاسه مناسب بریزید و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. شکر را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت خیلی کم اجاق گاز قرار بدهید. اصلا شکر را هم نزنید، دقت کنید که حرارت خیلی کم باشد و اصلا شکر را هم نزنید تا خودش کم کم آب شود. وقتی ۸۰ درصد شکر آب شد، در این مرحله شکر را هم بزنید تا به صورت یکدست حل شود، سپس کره به دمای محیط رسیده را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا سس روان شود، سپس موادی که از قبل آماده کرده بودید، کم کم به شکر کاراملی اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید. بعد بقیه شیر را اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا دسر کم کم به غلظت فرنی برسد. در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید و دسر را داخل ظرف سرو بریزید و داخل یخچال قرار بدهید تا کاملا خنک شود. برای تزیین میتوانید مقداری گردوی خرد شده روی دسر بریزید. محلبی کاراملی خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ اگر پودر کاسترد در منزل ندارید میتوانید به همان میزان نشاسته ذرت را جایگزین کنید. نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
source