به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علی رضا محمودی عصر امروز _شنبه نهم فروردین_ در نشست هم اندیشی اعضای شورای شهر با استاندار مرکزی با محوریت رفع مسائل مهم مدیریت شهری اظهار کرد: از مجموع مساحت زمینها و باغهای ۹۰ هکتاری اراک که در سالهای اخیر به دلیل کمبود منابع آبی به فضاهای غیر قابل بهرهبرداری تبدیل شدهاند، تنها ۴۶ هکتار باقی مانده است.
وی با بیان اینکه مالکیت این اراضی بیشتر در اختیار افراد و مالکین عمده است افزود: شهرداری و مسئولین محلی برای احیای این اراضی تلاشهای متعددی را انجام دادهاند.
شهردار اراک تصریح کرد: جلساتی با مالکان برگزار شده تا نظرات آنها شنیده شود و همکاری برای اجرای طرحهای توسعهای جلب شود.
محمودی افزود: این جلسات با رویکردی مستمر برگزار میشود و طی ماههای اخیر، همراهی مالکان عمده و قدیمی تا حدی بسیار خوبی افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: کاربری زمینها مشخص شده و نقشههای مربوطه، پس از چندین بار اصلاح و بازبینی، نهایی شدهاند و بر اساس توافقات انجامشده با مالکان، قرار است ۶۵ درصد از اراضی به معابر و کاربریهای عمومی اختصاص پیدا کند و ۳۵ درصد باقیمانده به عنوان زمینهای مسکونی به مالکان برگردانده شود.
شهردار اراک گفت: با این وجود، موضوع صدور پروانههای ساختمانی به کندی پیش میرود و تأخیرهای موجود در کمیسیون ماده پنج نیز چالشهایی را ایجاد کرده است.
محمودی عنوان کرد: در جلسات اخیر اختلافنظرهایی در مورد اجرای نقشهها به صورت یکجا یا تدریجی و همچنین تغییر کاربریها وجود داشته است و برخی پیشنهاد دادهاند که نقشهها به صورت مرحلهای ابلاغ شود تا مشکلات حقوقی احتمالی پیش از اجرا برطرف شود، اما این رویکرد ممکن است موجب افزایش نگرانی مالکان و کاهش اعتماد آنها شود.
وی با بیان اینکه تلاشهای فراوانی برای حل این مشکلات صورت گرفته است ادامه داد: مسئولین شهر از جمله استانداری و معاونین مربوطه برای نهایی کردن و اجرای پروژهها همکاری کردهاند اما هنوز موانع حقوقی و اجرایی باقی مانده است که بر روند کار تأثیر میگذارد.
شهردار اراک خاطرنشان کرد: امید میرود با صدور نخستین پروانه ساختمانی و آغاز رسمی پروژه، اعتماد مالکان جلب شود و روند واگذاری اراضی تسریع شود.
محمودی افزود: این اقدام میتواند نقطه عطفی در احیای زمینهای باقیمانده و بازگشت آنها به چرخه بهرهوری باشد.
وی ادامه داد: رفع مشکلات زمینها و باغهای ۹۰ هکتاری اراک، میتواند انگیزه سایر مالکان را برای همکاری بیشتر افزایش دهد و زمینهساز پیشرفت سریعتر طرحهای توسعه شهری شود.
source