به گزارش همشهری آنلاین، روزها و شب‌های تعطیلات نوروزی فرصتی برای پرداختن به یکی از دلمشغولی‌های مفرح با محوریت کتاب است که هم جنبه سرگرمی دلنشین و لذت‌بخش دارد و هم به افزایش دانش و آگاهی افراد در حوزه‌های گوناگون کمک می‌کند. برای همین، در کنار برنامه‌های نوروزی این ایام، می‌توان ساعاتی را هم به مطالعه اختصاص داد. دومین کتاب پیشنهادی برای معالعه در این ایام، کتاب «عکاس باشی» نوشته ام البنین ماهر، اثری در قالب ادبی ناداستان است که این روزهای مخاطبان زیادی در بین کتابخوان‌ها دارد.

  • روایت زندگی عکاس آستان قدس رضوی

کتاب«عکاس‌باشی» ماجرای نوجوانی مشهدی را بازگو می‌کند که در مسیر تحقق رویای عکاس‌شدن با چالش‌ها و محدودیت‌های بسیاری روبه‌رو می‌شود. نویسنده در این اثر، لحظات تلخ و شیرین زندگی حسن توکلی را با جزئیات روایت کرده است؛ از مسابقه‌ای که جایزه آن یک دوربین عکاسی بود تا تجربه‌های اولیه او در یادگیری عکاسی و ثبت اولین عکس از گنبد حرم مطهر.

این کتاب نه تنها داستان تلاش و استقامت یک نوجوان است، بلکه ابعاد معنوی و روحانی زندگی او را نیز به تصویر می‌کشد. ماجرای شفای حسن توسط امام رضا (ع) و عکاس حرم شدنش از بخش‌های تأثیرگذار این کتاب محسوب می‌شود. کتاب«عکاس‌باشی» در ۱۴۴ صفحه و قطع رقعی از سوی انتشارات به‌نشر در مشهد منتشر و در سراسر کشور عرضه شده است. این کتاب برای علاقه‌مندان به زندگی‌نامه‌های هنری و داستان‌های الهام‌بخش، گزینه‌ای مناسب به شمار می‌رود و سفری به عمق تلاش‌های یک جوان عاشق هنر در مسیر معنویت و هدف است.

  • درباره قالب ادبی«ناداستان» بیشتر بدانیم

درباره قالب نوشتاری این اثر هم می‌توان گفت که در یک تقسیم‌بندی می‌توان ادبیات را به دو گونه داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان معمولاً به مجموعه نوشته‌هایی که باید جزو ادبیات غیرداستانی قرار بگیرند، اطلاق می‌شود. در این گونه، نویسنده با نیت خیر، برای توسعه حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص، یا ارائه اطلاعات و به دلایلی دیگر شروع به نوشتن می‌کند. در مقابل، در نوشته‌های غیرواقعیت‌محور (داستان)، خالق اثر صریحاً یا تلویحاً از واقعیت سر باز می‌زند و این گونه به‌عنوان ادبیات داستانی (غیرواقعیت‌محور) طبقه‌بندی می‌شود. هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم عامه مردم است (البته نه به‌معنای آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصی که عاری از ملاحظات زیباشناختی است)؛ همچنین تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب، یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفه «مبتنی بر واقعیت» از هدف‌های دیگر ناداستان‌نویسی هستند. ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمون‌های بی‌شماری می‌پردازد و فرم‌های گوناگونی دارد. انواع ادبی غیرداستانی می‌توانند شامل این‌ها باشند: جستارها، زندگی‌نامه‌ها، کتاب‌های تاریخی، کتاب‌های علمی – آموزشی، گزارش‌های ویژه، یادداشت‌ها، گفت‌وگوها، یادداشت‌های روزانه، سفرنامه‌ها، نامه‌ها، سندها، خاطره‌ها، نقدهای ادبی.

source

توسط spideh.ir