سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفتوگو با همشهری آنلاین به ارزیابی دیپلماسی پارلمانی کشور پرداخت و اولویتها و تحولات این حوزه را مطرح کرد.
وی با تأکید بر اهمیت دیپلماسی بهعنوان رکن اساسی در روابط بینالملل، اظهار داشت: در دنیای کنونی که رقابتهای قدرتهای جهانی در آن جریان دارد، دیپلماسی بهویژه در حوزه پارلمانی میتواند نقش محوری ایفا کند.
ولایتمدار اشاره کرد: امروز دیپلماسی یکی از ارکان اصلی سیاست خارجی کشورها به حساب میآید. کشورهایی که توانستهاند روابط دیپلماسی خود را بهروز کنند و با تخصص وارد عرصههای مختلف شوند، توانستهاند در دنیای پیچیده کنونی موقعیتهای بهتری برای خود رقم بزنند. جمهوری اسلامی ایران نیز به این حوزه توجه ویژهای دارد.
وی ادامه داد: نسبت به گذشته، نگاه به دیپلماسی پارلمانی در جمهوری اسلامی تغییرات مثبتی داشته است و این تغییرات از دوره دولت آقای رئیسی سرعت بیشتری پیدا کرده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح کرد: در سالهای گذشته شاید کمی از جنبه دیپلماسی پارلمانی غفلت شده بود، اما امروز شاهد فعالیتهای بیشتر هیئتهای پارلمانی و تحرک بیشتر در سطح بینالمللی هستیم. این تغییرات به ویژه در روابط با کشورهای همسایه و کشورهای همسو با ایران به وضوح قابل مشاهده است.
ولایتمدار با تاکید بر اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به طور مستمر این تحولات را رصد کرده و برای تقویت آن در سطح پارلمانی و دیپلماتیک اقدامات مؤثری انجام داده است، گفت: در حال حاضر، اولویت ما تقویت دیپلماسی با کشورهای همسایه، کشورهای همسو و کشورهایی است که در حوزههای مشترک با ایران دارای منافع مشترک هستند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی در ادامه به فعالیتهای اخیر وزارت خارجه و همکاریهای پارلمانی با آن اشاره کرد و افزود: «دولت بهویژه وزارت خارجه در این زمینه اقداماتی مؤثر و جدی داشته است. مقام معظم رهبری نیز در دیدار اخیر با مسئولان، از تلاشهای آنها تقدیر کردند. این تأکید مقام معظم رهبری نشاندهنده همافزایی بین دولت، مجلس و دیگر نهادهای کشور در راستای تقویت دیپلماسی ایران است.
ولایتمدار همچنین به نقش هیئتهای پارلمانی اشاره کرد و گفت: هیئتهای پارلمانی مجلس جمهوری اسلامی ایران بهویژه در سالهای اخیر فعالتر از گذشته در عرصههای بینالمللی ظاهر شدهاند. این هیئتها به عنوان نمایندگان مردم ایران، میتوانند در ایجاد تفاهمهای دوجانبه و چندجانبه نقش مهمی ایفا کنند.
وی در ادامه به چشمانداز این تحولات در سالهای آینده اشاره کرد و با امیدواری از امکان دستیابی به دستاوردهای بیشتر گفت: با توجه به سرعت رو به رشد فعالیتهای دیپلماتیک پارلمانی و همکاریهای نزدیک بین مجلس و دولت، به نظر من در سال ۱۴۰۴ میتوانیم ثمرات این تحولات را مشاهده کنیم. ما امیدواریم که مردم عزیز کشورمان نیز در آیندهای نه چندان دور از اثرات مثبت این تغییرات و تحولات در دیپلماسی پارلمانی بهرهمند شوند.
source