به گزارش همشهری آنلاین، اکسیوس همچنین به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خواهان جنگ با ایران نیست اما به تجهیزات نظامی برای ایجاد بازدارندگی در زمان مذاکرات نیاز دارد. دو مقام آمریکایی ادعا کردند ترامپ همزمان با بررسی جدی پیشنهاد مذاکرات غیرمستقیم با ایران، در حال تقویت نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه است تا در صورت شکست مذاکرات، گزینه‌های دیگر را در دسترس داشته باشد.

این درحالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره بر لزوم مذاکرات از موضع برابر و به دور از فشار و تهدید تاکید کرده است و این موضع جدید کاخ سفید به معنی عقب‌نشینی ترامپ از تهدیدات نظامی قبلی قابل ارزیابی است.

بنا به گزارش اکسیوس، ترامپ در گذشته بارها گفته است که رسیدن به توافق با ایران را ترجیح می‌دهد اما در عین حال ادعا کرده که در صورت به دست نیامدن توافق از گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران استفاده خواهد کرد. در همین ارتباط ترامپ یک مهلت دو ماهه مشخص کرده اما مشخص نیست که این مهلت از چه زمانی محاسبه می‌شود.

بر اساس این گزارش، کاخ سفید همچنان در حال انجام مباحثات داخلی است و برخی مقامات آمریکایی اعتقاد دارند توافق با جمهوری اسلامی ایران امکان‌پذیر است در حالی که برخی دیگر مذاکره را اتلاف وقت می‌دانند و طرفدار حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هستند.

این درحالی است که ترامپ اوایل این هفته پاسخ رسمی ایران به نامه خود را دریافت کرد. درحالی که ترامپ پیشنهاد مذاکرات مستقیم را مطرح کرده بود اما طرف ایرانی تنها در گفت وگوهای غیرمستقیم با میانجی‌گری کشور عمان تمایل نشان داده است.

یک مقام آمریکایی گفت که دولت ترامپ بر این باور است که مذاکرات مستقیم احتمال موفقیت بیشتری دارد اما با گفت وگو با میانجی گری عمان نیز مخالفتی ندارد. مقام‌های آمریکایی گفتند هنوز تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده و مباحثات داخلی دولت آمریکا ادامه دارد.

اکسیوس افزود: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر عالی ایران روز دوشنبه گفت اعتقاد ندارد آمریکا به ایران حمله خواهد کرد اما در عین حال تاکید کرد آمریکا در صورت چنین اقدامی «حتما ضربه متقابل و محکم خواهد خورد.» ایران همچنین از طریق سفارت سوئیس اعتراض دیپلماتیک رسمی خود را ثبت کرد و هشدار داد به هر گونه تهدیدی بطور فوری و قاطع پاسخ خواهد داد.

به گزارش ایرنا، مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات متناقض خود علیه برنامه هسته ای ایران را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، جمهوری اسلامی را به مذاکره دعوت می کنند. رئیس‌جمهوری آمریکا ۳۰ مارس ۲۰۲۵ در مصاحبه با ان بی سی نیوز، بار دیگر متوسل به ادبیات تهدید و زور شده و به‌صراحت جمهوری اسلامی ایران را به اقدام نظامی تهدید کرد و گفت: «اگر توافق نکنند، بمباران خواهند ‌شد»

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به خانم کریستینا مارکوس لاسن رئیس دوره‌ای شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: چنین اظهارات بی‌پروایانه و خصمانه‌ای، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و اصول بنیادین منشور ملل متحد به‌ویژه بند ۴ ماده ۲ آن به‌شمار می‌رود، که به‌صراحت تهدید به زور یا استفاده از آن علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری را ممنوع می‌شمارد. رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، از زمان تصدی سمت ریاست‌جمهوری در ژانویه ۲۰۲۵، کلیه هنجارها و اصول بین‌المللی که پایه و اساس تأسیس سازمان ملل متحد را تشکیل می‌دهند، نادیده گرفته و نقض نموده است. وی به‌صورت مستمر کشورهای مستقل را تهدید به توسل به زور می‌کند؛ الگویی که موجب ایجاد رویه‌ای خطرناک در روابط بین‌الملل می‌شود.

سفیر ایران در سازمان ملل تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی هشدار جدی می‌دهد و اعلام می‌دارد که به هرگونه اقدام تجاوزکارانه یا حمله‌ای از سوی ایالات متحده یا عامل نیابتی آن، (مشخصاً) رژیم اسرائیل، علیه حاکمیت، تمامیت ارضی یا منافع ملی خود، سریعاً و قاطعانه پاسخ خواهد داد. مسئولیت کامل عواقب وخیم هرگونه اقدام خصمانه، به‌طور کامل متوجه ایالات متحده آمریکا خواهد بود.

source

توسط spideh.ir