بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این تصمیم برنامههای حیاتی در کشورهایی مانند افغانستان، سوریه، یمن و ۱۱ کشور فقیر دیگر را هدف قرار داده است.
برنامه جهانی غذا، بزرگترین نهاد بینالمللی تأمینکننده کمکهای غذایی، روز دوشنبه در بیانیهای در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نسبت به این تصمیم هشدار داده و اعلام کرد: این تصمیم میتواند حکم اعدام برای میلیونها انسان باشد که با گرسنگی شدید و قحطی دستوپنجه نرم میکنند.»
.jpg)
بر اساس اسناد منتشر شده و اظهارات دو مقام آمریکایی و یک مسئول در سازمان ملل، این موج ناگهانی از قطع بودجه، برخی از آخرین برنامههای امدادی را که همچنان تحت نظارت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) قرار داشتند، هدف قرار داده است.
در شرایطی که وعدههایی از سوی وزیر خارجه مارکو روبیو و دیگر مقامات آمریکایی مبنی بر عدم تأثیرگذاری کاهشهای بودجهای بر کمکهای غذایی اضطراری داده شده بود، این اقدام با تناقض آشکار مواجه شده و نگرانیهای گستردهای در سطح جهانی به همراه داشته است.
هنوز وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این گزارش، بیانیه رسمی منتشر نکرده است.
برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که همچنان در حال گفتگو با دولت ترامپ برای متقاعد ساختن آن به بازگشت از این تصمیم است؛ چرا که میلیونها نفر در کشورهای درگیر بحرانهای انسانی، به شدت به این کمکها وابستهاند.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده که بخش بزرگی از کشورهای هدف، با درگیریهای نظامی، بیثباتیهای سیاسی، خشکسالی، و افزایش بیسابقه قیمت مواد غذایی روبهرو هستند و قطع کمکها میتواند فجایعی انسانی در پی داشته باشد.
source