به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، صالح محمدی امروز _دوشنبه بیست‌وپنجم فروردین_ در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: گیلان استان کشاورزی و بیش از ۵۰ درصد اقتصاد استان در حوزه کشاورزی برنج است و زراعت برنج، مهم‌ترین فعالیت کشاورزی گیلان محسوب می‌شود.

وی با بیان گیلان بیشترین سطح کشت برنج در کشور دارد، افزود: بیش از ۲۳۰ هزار هکتار عرصه شالیزاری داریم که بیشترین سطح زیر کشت برنج در کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اجرای شخم اولیه در ۵۵ درصد از اراضی شالیزاری استان معادل ۱۳۰ هزار هکتار خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به بارش‌های خوبی را که در سطح استان شاهد بودیم، این فرصت را به کشاورزان داده است تا قبل از رهاسازی آب سد سفیدرود در اراضی داخل و خارج از شبکه سد شخم اولیه داشته باشند، زیرا شاهد ذخیره ۱۳۰ میلیون مترمکعبی آب در خاک شالیزارها هستیم.

محمدی از انجام خزانه‌گیری در ۲۰ درصد شالیزارهای گیلان خبر داد و تصریح کرد: در اسنان مدل توسعه یافته در کشاورزی داریم که همان تقویم زراعی یا تقویم کشت است و طی سال‌های اخیر که با تنش آبی روبه‌رو بودیم، با اجرای تقویم زراعی، بر مشکلات فائق آمدیم و توانستیم محصول خوبی را برداشت کنیم.

وی گفت: امسال نیز با همکاری همه دستگاه‌ها متولی ازجمله جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای، مؤسسه تحقیقات برنج و دانشگاه توانستیم تقویم زراعی را تدوین و با دستور استاندار گیلان ابلاغ کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: این تقویم ویژگی‌های دارد هم برای اراضی داخل شبکه سد سفیدرود و خارج از شبکه برنامه ریزی شده و سایر منابع دسترسی به آب همچون آب‌بندان‌ها، چاه‌ها و رودخانه‌ها مشخص و زمان مناسب شخم، خزانه گیری پادلینگ، نشاء مشخص شده است.

محمدی افزود: بعضی از کشاورزان با الهام گرفتن از طبیعت و منابع آبی که در اختیار داشتند اقدام به نشا کردند و در نیمه اول فروردین نشا را شاهد بودیم.

وی تاکید کرد: شورای حفاظت از آب به ریاست استاندار گیلان برگزار و تقویم کشت ابلاغ شد و اراضی خارج از شبکه سد از اول اردیبهشت امکان نشاء دارند، اما اراضی داخل شبکه از در غالب تقویم متناسب با رهاسازی آب و خزانه‌گیری که انجام شده است از هفته دوم، نشاء را آغاز می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نگرانی کشاورزان نسبت به افزایش قیمت کودها و سوم کشاورزی اظهار کرد: قیمت کودهای وارداتی تابع قیمت ارز بوده و کودهای تولید داخل کشور نیز یارانه‌ای است و در بحث قیمت هر ساله سازمان جهاد کشاورزی گیلان پیشنهادات خود را به وزارتخانه ارائه می‌کند اما در نهایت در هیأت دولت و شورای قیمت‌گذاری تصمیم‌گیری می‌شود.

محمدی افزود: با پیگیری استاندار گیلان از وزیر جهاد کشاورزی، امسال در توزیع کود اوره، استان هزار تن بیشتر از سال گذشته بوده است و کشاورزان نگران باشند زیرا حواله حمل ۳۵۰۰ تن دیگر به استان در حال انجام و ۳۸۰۰ تن نیز تخصیص داده شده است.

وی با بیان اینکه در تأمین کودهای فسفاته و پتاسه نیز نسبت به سال گذشته، هیچ عقب ماندگی نداریم، خاطرنشان کرد: در سامانه پایش کودی، کشاورزان متناسب با سطح زیر کشت محصولات کشاورزی ازجمله برنج، چای، مرکبات و زیتون به مراکز دولتی و غیر دولتی مراجعه و بر اساس قیمت‌های که دولت تعیین کرده، حواله‌ها صادر و کود دریافت می‌کنند و اگر شکایتی دارند به سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کنند و قطعاً پاسخگوی کشاورزان عزیز خواهیم بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: امسال با توجه به اینکه در گیلان شرایط خوبی در بارش باران داشتیم، استان از تنش آبی خارج شد و شالی‌کاران می‌توانتد برای مدیریت منابع آبی، با استفاده ظرفیت ناوگان مکانیزه کشاورزی و بیش از ۴۹۰۰ تراکتور شخم اولیه را اجرا کنند.

محمدی عنوان کرد: بیش از ۱۷۱ هزار هکتار از شالیزارهای استان آبخور سفیدرود هستند و ۷۶ هزار هکتار دیگر از منابع آب محلی همچون آب بندان‌ها، چاه‌ها و رودخانه‌ها استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه مدیریت منابع آب در گیلان با دو استراتژی استفاده فعالیت‌های سازه‌ای و غیر سازه‌ای انجام می‌شود، افزود: در بحث سازه‌ای امسال ۳۰۰ هکتار از شالیزارهای استان طرح تجهیز و یکپارچه‌سازی انجام می‌شود که به مدیریت منابع آب و ورود مکانیزاسیون کمک می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در بحث انتقال آب با لوله (کم فشار) به طول ۱۲ کیلومتر تاکنون اجرا شده و انتقال آب تحت فشار برای ۴۵۰ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان انجام شده است، اضافه کرد: در ۱۶۰ هکتار لایروبی آب بندان ها را انجام دادیم و ۳۰ کیلومتر لاینینگ نیز در حال انجام است.

محمدی با بیان اینکه امسال لایروبی، تعمیق و بازسازی ۳۰۰ هکتار از آب بندان ها در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد:: مدیریت منابع آب غیر سازه‌ای شامل استفاده از بذرهای اصلاح و گواهی شده و مرغوب، رعایت تقویم زراعی، استفاده از کودهای فسفاته و پتاسه استاندارد برای جلوگیری از مقاومت گیاه در مقابل کرم ساقه‌خوار، آبیاری تناوبی، مبارزه بیولوژیکی با آفات و از روش‌های علمی محققان و مروجین مؤسسات برنج برای افزایش عملکرد مناسب است.

وی با تاکید بر اینکه باید دست واسطه‌ها از بازار برنج کوتاه شود، گفت: امسال با مدیریت تولید، واردات و توزیع، شرایط بازار برنج بهتر خواهد شد.

source

توسط spideh.ir