به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، جلسه‌ای با محوریت بررسی پروژه تله‌کابین کرمانشاه و تعیین تکلیف حریم شکارگاه خسروپرویز امروز _ دوشنبه بیست‌وپنجم فروردین _ در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد.

بهروز ندائی، معاون توسعه و مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی در این نشست تأکید کرد که حفظ آثار تاریخی درون شهر وظیفه شهرداری‌هاست و پروژه‌هایی مانند تله‌کابین طاق‌بستان باید بدون آسیب‌زدن به هویت تاریخی منطقه اجرا شوند.

وی همچنین خواستار بررسی دقیق طرح‌ها از سوی مشاوران و ارسال ضوابط نهایی به وزارتخانه برای تأیید شد.

پیگیری هفتگی برای حل معضل ۲۱ ساله

طهماسب نجفی، معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به اهمیت این پروژه گفت: برای حل مشکل تله‌کابین، جلسات هفتگی و پیوسته‌ای برگزار می‌کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که طلسم ۲۱ ساله این پروژه شکسته شود و آن را نیازمند پیگیری منسجم دانست.

علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی نیز اعلام کرد که بررسی نهایی صدور مجوز تله‌کابین در دستور کار قرار دارد، اما تحقق آن منوط به ارسال اطلاعاتی نظیر موقعیت دقیق پایه‌ها، نقشه‌های پروفیل و تصاویر سه‌بعدی از سوی شهرداری تا اول خرداد است.

وی همچنین خواستار انتقال مالکیت دشت کاهو و تأمین اعتبار کاوش‌های باستان‌شناسی در منطقه شد.

اصلاح حریم شکارگاه خسروپرویز در دستور کار

داریوش‌فرمانی، مدیرکل میراث‌فرهنگی استان کرمانشاه، ضمن اعلام ارسال طرح اصلاح عرصه شکارگاه تا پایان فروردین، گفت: در این حوزه هدف ما کمک به مردم در چارچوب ضوابط قانونی است.

وی همچنین به پروژه بزرگ موزه کرمانشاه اشاره کرد که ظرف دو سال آینده با تأمین اعتبار تکمیل خواهد شد.

نادر نوروزی، شهردار کرمانشاه در این نشست با تأکید بر تعهد شهرداری نسبت به رعایت ضوابط میراث‌فرهنگی گفت: تمام ضوابطی که میراث‌فرهنگی برای تله‌کابین طاق‌بستان مصوب کند را اجرا خواهیم کرد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، اطلاعات درخواستی وزارت میراث‌فرهنگی از سوی شهرداری برای پروژه تله‌کابین طاق‌بستان تکمیل و ارسال خواهد شد.

وی افزود: با صدور مجوز و با توجه به حضور سرمایه‌گذار، پروژه تله‌کابین طاق‌بستان را در حداقل زمان ممکن به بهره‌برداری می‌رسانیم.

شهردار کرمانشاه همچنین با اشاره به مشکلات موجود در بافت تاریخی و حریم آثار، از نماینده وزارت میراث‌فرهنگی درخواست کرد: در خصوص بازنگری ضوابط حریم دو مجموعه شکارگاه خسروپرویز و بافت تاریخی شهر کرمانشاه، با توجه به مطالبات مردمی، اقدامات لازم انجام شود.

وی با انتقاد از وضعیت فعلی حریم بافت تاریخی شهر گفت :۳۶۰ هکتار از اراضی مرکز شهر کرمانشاه که هم‌اکنون بافت فرسوده محسوب می‌شود، به دلیل ثبت به عنوان بافت تاریخی با ارزش، دچار فریز شده و این مسئله باعث ایجاد معضلات اجتماعی و فرهنگی گسترده‌ای شده است.

نوروزی ادامه داد: در حوزه شکارگاه نیز ما موظف به اجرای مصوبات کمیسیون ماده ۵ هستیم. از میراث‌فرهنگی می‌خواهیم در اصلاح حریم کمک کند تا بخشی از مشکلات مردم حل شود.

source

توسط spideh.ir