قدیم‌ترها مثلاً دهه ۶۰ مادران ما برای جهیزیه خود فرش دستباف می‌خریدند؛ اما کم‌کم با گذر زمان به دلیل گران بودن، کنار گذاشته شد (البته نه کامل، هنوز هم خیلی‌ها توانایی خرید فرش دستباف را دارند) و مردم بیشتر به خرید فرش ماشینی روی آوردند.

قبل از شروع بررسی نکات خرید فرش ماشینی، ابتدا انواع فرش ماشینی را معرفی می‌کنیم.

 

انواع جنس فرش ماشینی

اگر به دنبال خرید فرش ماشینی هستید باید آمادگی آن را داشته باشید که با انواع متنوع و متفاوتی از این محصول روبه‌رو شوید. طبیعی است که هر کدام از انواع فرش ماشینی دارای ویژگی‌های مختص به خود هستند که مزایا و معایب مخصوص به خودشان را نیز شامل می‌شوند. در ادامه شما را با برخی از انواع فرش ماشینی آشنا خواهیم کرد:

۱. فرش ماشینی اکریلیک

به طور کلی می‌توانیم بگوییم که این نوع از فرش‌های ماشینی در میان سایر انواع این فرش‌ها با اقبال بیشتری روبه‌رو هستند و پرفروش‌ترین آن‌ها نیز به حساب می‌آیند. الیاف موجود در این نوع از فرش ماشینی شبیه به پشم است و غالباً نرمی و لطافت بالایی نیز برخوردار خواهند بود.

علاوه بر این باید اضافه کنیم که فرش ماشینی اکریلیک معمولاً دوام و ماندگاری خوبی دارد و به همین دلیل نیز بیشتر افراد در زمان خرید و انتخاب فرش ماشینی به دنبال این مدل می‌روند. به همین دلیل هم می‌توان انتظار داشت که فرش ماشینی اکریلیک به دلیل ماندگاری و سایر ویژگی‌های مثبت خود در میان سایر انواع فرش ماشینی از قیمت بالاتری برخوردار باشند.

یکی از ویژگی‌های دیگر فرش ماشینی اکریلیک که حتماً باید به آن اشاره کنیم این است که اگر آلودگی‌ها و لکه‌های روغنی بر روی این فرش بیفتد به راحتی قابل شست‌وشو نیست. با این حال هرگونه آلودگی و لکه‌ای که در آب حل شود را می‌توانید با خیال راحت از روی فرش ماشینی اکریلیک خود پاک کنید.

۲. فرش ماشینی پلی استر

این نوع از فرش‌های ماشینی به لحاظ آنکه درخشندگی و زیبایی زیادی دارند معمولاً با نام ابریشم مصنوعی شناخته می‌شوند. قیمت این نوع از فرش‌های ماشینی با وجود رنگ‌پذیری بهتری که دارد به نسبت فرش ماشینی اکریلیک و پشم به مراتب کمتر است. نکته دیگری که می‌توانیم در رابطه با فرش ماشینی پلی استر ذکر کنیم آن است که فرش بدون پرز و ضد حساسیت از الیاف پلی استر تهیه می‌شود که مهمترین مانع در برابر ایجاد حساسیت و آلرژی‌ها در خانواده است.

توصیه‌ای که برایتان داریم این است که از فرش ماشینی بدون پرز و ضد حساسیت پلی استر برای فضا‌هایی با حساسیت زیاد همچون اتاق خواب کودک واستفاده کنید تا افراد محصوصا کودکان کمتر در معرض آلرژی و حساسیت تنفسی و پوستی قرار بگیرند.

از دیگر ویژگی‌های برخی از محصولات پلی استر، می‌توان به آنتی باکتریال بودن آن‌ها اشاره کرد. برخی کارخانه‌ها با فرآیند‌های خاصی، فرش پلی استر ضد باکتری و آنتی باکتریال تولید کرده اند که با مجوز‌های بهداشتی معتبر مانند نشان سیب سبز هم به بازار عرضه شده اند. فرش آنتی باکتریال مخصوصا برای خانه‌هایی که نوزاد یا کودک دارند بسیار مفید و حیاتی است و از جذب و تکثیر باکتری‌های بیماری زا جلوگیری می‌کند. فرش پلی استر همچنین بدون بو یا ضد بوی نا و نم گرفتگی و ضد حریق نیز هست که همه این نکات باعث می‌شود فرش مطمئنی به خانه ببرید.

۳. فرش ماشینی پلی پرولین

این نوع از فرش‌های ماشینی از الیاف مصنوعی ساخته شده‌اند و معمولاً هم ارزان‌قیمت هستند. از ویژگی‌های فرش ماشینی پلی پروپیلن می‌توان به جذب پایین رطوبت اشاره کرد. علاوه بر این باید بگوییم که این نوع از فرش‌های ماشینی نسبت به سایر مدل‌ها آسیب کمتری می‌بینند و در نتیجه طول عمر بیشتری را نیز برایتان به همراه خواهند داشت.

مسئله دیگری که باید اشاره کنیم این است که فرش ماشینی پلی پرولین لطافت و نرمی خود را زودتر از دست می‌دهند و در صورتی نیز که به لکه‌های روغنی آغشته شوند به همین راحتی‌ها تمیز نخواهند شد!

 

۴. فرش وینتیج یا کهنه‌ نما

فرش‌های وینتیج در حال حاضر از محبوبیت بسیار زیادی در ایران و جهان برخودار هستند و شما نیز اگر به این سبک فرش ماشینی علاقه‌ داشته باشید، می‌توانید یکی از طرح‌های منحصر به‌فرد آن را خریداری کنید. فرش وینتیج به‌گونه‌ای تولید می‌شود که شباهت زیادی به فرش‌های دست‌ بافت قدیمی داشته باشد. از این رو قیمت نهایی آنها نیز معمولا بالا است.

نکات خرید فرش ماشینی

 

منظور از شانه در خرید فرش ماشینی چیست و چرا اهمیت دارد؟

اولین موضوع قابل توجه در خرید فرش ماشینی، میزان تراکم بافت آن فرش است. در واقع منظور از تراکم فرش ماشینی در زمان انتخاب، تعداد گره‌های رنگ بافته شده در آن است. در حالت کلی باید بدانید که هر فرش دارای دو نوع تراکم است، که شامل تراکم عرضی و تراکم طولی می‌شود. تراکم عرضی فرش ماشینی را شانه‌ی آن می‌گویند که عموما برحسب تعداد گره در هر متر حساب می‌شود و عامل اصلی تعیین قیمت فرش به حساب می‌آید. به این معنی که هر چه تعداد گره‌ها بیشتر باشد فرش نقش‌هایی ظریف‌تر دارد.

 

انواع شانه و تراکم فرش ماشینی

فرش‌های ماشینی شامل دسته‌های فرش 500 شانه، فرش 700 شانه، فرش 1000 شانه، فرش 1200 شانه و فرش 1500 شانه می‌شود که هرکدام دارای تراکم‌های مربوط به خود هستند. تراکم‌های فرش نیز عبارت‌اند از تراکم 1500، تراکم 2550، تراکم 3000، تراکم 3600 و تراکم 4500 گره در یک متر.

نکات خرید فرش ماشینی

 

ابعاد فرش ماشینی

بعد از انتخاب تعداد شانه، تراکم و جنس فرش نوبت به دقت نظر و توجه به ابعاد آن می‌رسد. همانطور که کاملا بدیهی است ابعاد این کالا به محیطی که قصد پوشش آن را داریم محدود می‌شود. پس قبل از هرچیز باید ابعاد اتاق‌های خود را اندازه بگیرید و بر اساس لیست زیر مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید. در همین راستا در نظر داشته باشید که ابعاد فرش ماشینی انتخابی بهتر است تا نیم متر کوچک‌تر از ابعاد محیط مورد نظر باشد، چراکه در صورت بزرگ‌تر بودن به بافت و ساختار فرش آسیب می‌رسد.

 

  • فرش چهار متری: مناسب برای اتاق‌هایی با ابعاد 2/25×1/5 متر

  • فرش ماشینی شش متری:2 در 3

  • فرش نه متری: مناسب برای اتاق‌هایی با ابعاد 3/5×2/5 متر

  • فرش دوازده متری: مناسب برای اتاق‌هایی با ابعاد 4×3 متر

  • فرش بیست و چهار متری: مناسب برای اتاق‌هایی با ابعاد 6×4 متر

نکات خرید فرش ماشینی

 

نکات خرید فرش ماشینی

در بالا توضیحاتی کامل درباره اصطلاحاتی که در فرش ماشینی استفاده می‌شود را بیان کردیم. در ادامه نکات خرید فرش ماشینی بررسی می‌شود.

 

۱. شانه و تراکم در خرید فرش ماشینی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید در نظر بگیرید، شانه و تراکم فرش است. فرش‌های ماشینی معمولاً در مدل‌های ۷۰۰ شانه، ۱۰۰۰ شانه، ۱۲۰۰ شانه و ۱۵۰۰ شانه تولید می‌شوند. تفاوت این موارد در میزان فشردگی و ظرافت طرح‌ها است:

 

فرش ۷۰۰ شانه: دارای بافت درشت‌تر و قیمت اقتصادی‌تر+ ضخامت خوب + مشابه فرش دستباف کاشان، مشهد و نایین

 

فرش ۱۰۰۰ شانه: تعادل خوبی بین قیمت و کیفیت دارد+ضخامت قابل قبول

 

فرش۱۲۰۰ شانه: دارای تنوع بالا در طرح و ریزبافت + نازک

 

فرش ۱۵۰۰ شانه: ظریف‌ترین و نزدیک‌ترین مدل به فرش دستباف تبریز + بسیار نازک

 

۲. جنس نخ و کیفیت الیاف

جنس نخ در کیفیت و دوام فرش ماشینی تأثیر زیادی دارد. معمولاً الیاف مورد استفاده در تولید فرش عبارت‌اند از:

 

✔️ نخ اکریلیک هیت ست شده (براق‌تر، بادوام و بدون پرزدهی)

✔️ نخ پلی‌استر (رنگ مات، زبرتر، با دوام کمتر)

✔️ نخ پلی‌پروپیلن (ارزان‌تر و مناسب برای فرش‌های سبک‌تر)

نکات خرید فرش ماشینی

 

۳. کیفیت و مقاومت

یکی از نکات خرید فرش ماشینی، کیفیت و مقاومت آن است. برای مطمئن شدن از کیفیت فرش، باید به عواملی مانند جنس مواد استفاده شده، روش بافت و استحکام نخ‌ها توجه کنید. فرش‌های باکیفیت بالا معمولاً مقاومت بیشتری دارند و می‌توانند در برابر سایش و استفاده روزمره تحمل کنند.

 

۴. طرح و الگو

طرح و الگوی فرش ماشینی می‌تواند ظاهر و احساس کلی فضا را تحت‌تأثیر قرار دهد. در انتخاب فرش ماشینی، بر اساس سلیقه شخصی خود و هماهنگی با دکوراسیون محیط، طرح و الگوی موردنظر خود را انتخاب کنید. از طرح‌های ساده و کلاسیک تا طرح‌های هنری و مدرن، انتخاب طرح‌ها بستگی به سلیقه شما دارد

 

۵. توجه به سبک دکوراسیون منزل

توجه به سبک چیدمان اتاق یا محل استفاده از فرش از جمله نکات حیاتی است که برای یک خرید هوشمندانه و دلپذیر لازم است در نظر گرفته شود. این امر به عنوان یکی از اصول اساسی در انتخاب فرش، از مشکلاتی که ممکن است در آینده به وجود آید، پیشگیری می‌کند. در صورتی که به سبک چیدمان منزل توجه نکنید، ممکن است در مدت زمان کوتاه از فرش خود یا دکوراسیون منزل خود خسته شده و مجبور باشید فرش خود را تغییر بدید.

اصلی ترین سبک های دیزاین و چیدمان منزل را میتوان سبک مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک، فانتتزی و مینیمال دانست. شما باید بر اساس سبک چیدمان منزل خود فرشی مناسب انتخاب و خریداری کنید. بعنوان مثال میتوانید در دکوراسیون های مینیمال، مدرن و فانتزی از فرش فانتزی و فرش مدرن استفاده کنید. یا میتوانید از فرش وینتیج، گبه و فرش کلاسیک در دکوراسیون های کلاسیک و نئو کلاسیک استفاده کنید.

نکات خرید فرش ماشینی

 

طرح و رنگ فرش ماشینی

فرش ماشینی دارای طرح ها و سبک های مختلفی است که شما در بهترین حالت باید با توجه دکوراسیون منزل خود فرش مناسب را خریداری کنید.

 

  • برای منازلی که فضایی مدرن دارند، بهتر ین گزینه انتخاب فرش مدرناست. فرش مدرن ساده تر از سبک کلاسیک است.

  • اگر خانه به سبک کلاسیک طراحی شده باشه، فرش کلاسیک با طرح سنتی یا تلفیقی می تواند گزینه ای مناسب برای شما باشد. فرش کلاسیک گرمی و نشاط را به خانه ای شما هدیه می دهد.

  • اگر به دنبال طرحی متفاوت و منحصر به فرد هستید، فرش وینتیج گزینه بسیار مناسبی است. فرش کهنه نما تلفیقی از سنت و مدرنیته است و قابلیت همخوانی با اکثر دکوراسیون ها را دارد.

  • برای خرید فرش اتاق خواب بیشتر به سمت رنگ های خنثی و روشن بروید.

  • اگر فرش در معرض گردو خاک است بهتر است از رنگ های گردویی و بادامی استفاده کنید تا گردو غبار را نمایش ندهد.

  • برای خرید فرش آشپزخانه از رنگ های چرک تاب اسفتاده کنید تا کثیفی روی فرش نمایان نشود.

  • حتما در هنگام خرید فرش به رنگ کفپوش منزلتان توجه کنید. اگر کف پوش شما رنگ تیره دارد بهتر است فرشی با رنگ روشن خریداری کنید.

  • برای فرش کودک بهتر است طرح های کارتونی مورد علاقه فرزندانتان را خریداری کنید و یا هنگام خرید فرش حتما نظر کودک را هم بپرسید.

نکات خرید فرش ماشینی

 

سه رنگ محبوب برای انتخاب فرش‌ها

یکی دیگر از نکات مهم در خرید فرش ماشینی، توجه به رنگ آن است. فرش‌ها عنصری کلیدی در دکوراسیون هر خانه هستند. انتخاب رنگ فرش مناسب می‌تواند برای شما چالش برانگیز باشد. در اینجا سه رنگ محبوب را برای انتخاب فرش معرفی می‌کنیم.

 

فرش قرمز لاکی

این نوع فرش پس‌زمینه اصلی برای فرش‌های دستبافت قدیمی بوده است؛ اما امروزه از این رنگ برای بافت فرش‌های ماشینی نیز استفاده می‌شود و در بین افراد بسیار محبوب شده است. فرش قرمز لاکی، رنگی جسورانه و پرشور است که می‌تواند به هر فضایی گرما و انرژی ببخشد. فرش‌های قرمز لاکی، به‌دلیل رنگ قوی که دارند، می‌توانند فضا را کوچک‌تر نشان دهند، بنابراین برای فضاهای بزرگ‌تر مناسب‌تر هستند.

 

فرش زمینه روشن خلوت

فرش‌های روشن می‌توانند فضاهای کوچک را بزرگ‌تر نشان ‌دهند و برای آپارتمان‌ها و خانه‌های با متراژ کم ایده‌آل باشند. فرش زمینه روشن خلوت، به دلیل سادگی و خنثی بودن، به‌راحتی با هر دکوراسیونی ست می‌شود. همچنین به‌دلیل انعکاس بهتر نور برای خانه‌هایی که نورگیری کافی ندارند مناسب است. رنگ‌های روشن مانند کرم، بژ، طوسی وفضایی صمیمی و دلباز خلق می‌کنند و به بزرگ‌تر نشان دادن فضا کمک می‌کنند.

 

فرش زمینه سرمه‌ای

اگر در فضایی با نور زیاد زندگی می‌کنید، می‌توانید از فرش زمینه سرمه‌ای یا رنگ‌های تیره‌تر استفاده کنید. فرش‌های سرمه‌ای با طرح‌های کلاسیک و مدرن، هر دو در دکوراسیون زیبا به نظر می‌رسند.

 

نکات خرید فرش ماشینی

سایر نکات خرید فرش ماشینی

قبل از خرید فرش حتماً به این موارد توجه کنید:

 

فضای موردنظر

برای پذیرایی، اتاق خواب یا آشپزخانه، مدل مناسبی انتخاب کنید. به مکانی که فرش استفاده می شود توجه کنید اگر برای مسیرهای پر رفت آمد خانه تان به دنبال فرش هستید توجه به استحکام و دوام فرش نکته مهم‌تری است.

متراژ فرش

متناسب با ابعاد اتاق باشد.

طرح و رنگ

با دکوراسیون منزل هماهنگ باشد. رنگ فرش لزوماً نباید هم رنگ با مبل و پرده باشد. بهتر است از رنگ های مکمل استفاده کنید تا نمای خانه خود را زیباتر کنید.

قیمت فرش

بودجه خود را مشخص کنید و گزینه‌های مختلف را مقایسه کنید.

اعضای خانواده

اگر فرزند کوچک دارید و نرمی و لطافت فرش برای شما اهمیت دارد به خواب فرش حتماً دقت کنید.

در خانه های پر جمعیت استفاده از رنگ های تیره و طرح های شلوغ مناسب تر است و کثیفی فرش کمتر مشخص می شود.

source

توسط spideh.ir