سخنگوی کمیسیون امنیت ملی درباره مذاکرات ایران و امریکا می‌گوید که مذاکره‌کننده ما اختیارات لازم را برای توافق دارد.

به گزارش انتخاب، ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اینکه روند مذاکرات را چگونه می‌بیند، آیا پیش‌بینی توافق سریع در کوتاه مدت یا توافق موقت را دارد یا خیر و آیا این توافق احتمالی شبیه به برجام خواهد بود گفت: روند مذاکرات همان‌طور که مذاکره‌کنندگان ما گفته‌اند، فضای مثبتی داشته، اما الان زود است که درباره سرنوشت مذاکرات، اینکه به توافق می‌رسیم و یا ابتدا یک توافق موقت و بعد توافق دائمی به وجود می‌آید، قضاوت کنیم. ما هم در اراده طرف آمریکایی و اینکه چقدر برای توافق مصمم هستند، تردید داریم. نمی‌دانیم که آیا اراده جدی و اختیارات لازم را برای توافق دارند یا خیر.

وی افزود: البته مذاکره‌کننده ما اختیارات لازم را برای توافق دارد، اما تکلیف طرف آمریکایی مشخص نیست. به این مسئله، باید اظهار نظر‌های متناقضی که مقامات آمریکایی، از رئیس‌جمهور تا مشاور امنیت ملی، وزیر خارجه، معاون رئیس‌جمهور و ویتکاف دارند را هم اضافه کنیم. همه اینها در کنار هم باعث می‌شود ما نتوانیم ارزیابی دقیقی از سرانجام مذاکرات داشته باشیم. به نظرم چند دور باید مذاکرات تجدید و تکرار و مباحث فنی مطرح شود تا بتوانیم یک ارزیابی داشته باشیم. من شخصاً به اینکه مذاکرات به توافق برسد، خوش‌بین نیستم. به خاطر بدعهدی‌های آمریکا، فشار صهیونسیت و اظهارات متناقض طرف آمریکایی بعید می‌دانم ما با آن‌ها به توافق برسیم.

او ادامه داد: مسئولین ما اعلام کردند که از سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران استقبال می‌کنند، البته سیاست‌های ترامپ به گونه‌ای است که سرمایه‌های دیگران را در داخل آمریکا جذب می‌کند، مانند همین جنگ تعرفه‌ای که راه انداخته است. ما از مذاکره شرافت‌مندانه با هیچ کشوری ابایی نداریم. رژیم صهیونسیتی را که به عنوان کشور و سرزمین قبول نداریم، اما با دیگران از موضع عزت و شرافت‌مندانه مذاکره می‌کنیم. به آمریکایی‌ها این نکته مهم را تأکید می‌کنم که یک دوره‌ای مسئولین عالی کشور ما اعلام کردند که با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم، به نفع کشور ما نیست، بی فایده است و شرافت‌مندانه نیست، در آن زمان حرف درستی بود. اینکه امروز با وجود آن حرف‌ها حاضر شدیم با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم به دلیل عقب‌نشینی ایالت متحده است، نه اینکه ما عقب نشینی کرده باشیم.

رضایی ادامه داد: این اظهارات که ما از حرف دیروز خود عقب‌نشینی کردیم و مذاکره کردیم، غلط است. آمریکایی‌ها عقب‌نشینی کردند، سند آن هم این است که پیش‌شرط‌های ما در مذاکرات اعمال شد، نه پیش‌شرط‌های آنها. آنها اصرار به مذاکره مستقیم داشتند، اما مذاکرات غیرمستقیم شد، زیرا اراده جمهوری اسلامی بود. موضوع مذاکره که صرفاً هسته‌ای است از سوی ما تعیین شد. مکان مذاکرات را هم ایران تعیین کرد. اینها نشان می‌دهد که ایران در مذاکرات دست برتر را دارد. اگر ما در مذاکرات حاضر شدیم از موضع ضعف نبوده بلکه از موضع قدرت بوده است.

این نماینده مجلس گفت: قدرت نظام مردمی جمهوری اسلامی منجر به این شد که آمریکایی‌ها از خواسته‌های زیاده‌خواهانه خود کوتاه بیایند.

source

توسط spideh.ir