به گزارش جام جم آنلاین همدان، فرهاد بختیاری‌فر با بیان اینکه استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب، به دلیل بحران کم‌آبی و افزایش تقاضا برای آب در بسیاری از کشورها اهمیت بالایی دارد، اظهار داشت: در حال حاضر شهرهای همدان، تویسرکان، نهاوند، رزن، اسدآباد، کبودراهنگ، ملایر و سرکان و روستاهای سیمین و ارزانفود دارای تصفیه‌خانه فاضلاب هستند و پنج تصفیه‌خانه فاضلاب در روستاهای کرفس، آبرومند، حسین‌آباد ناظم، ابرو و یلفان در دست ساخت است و برای تکمیل این پروژه‌ها نیازمند ۸۰ میلیارد تومان، اعتبار هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان افزود: حداکثر ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب شهر همدان ۱۲۸۰ لیتر بر ثانیه است اما در حال حاضر این تصفیه‌خانه با متوسط دبی ۸۵۰ لیتر بر ثانیه در حال بهره‌برداری و تصفیه فاضلاب است.

وی ادامه داد: این تصفیه‌خانه با ارسال ۱۶ میلیون متر مکعب پساب در سال ۱۴۰۳ به صنایع منطقه، از جمله؛ پتروشیمی هگمتانه، نیروگاه شهید مفتح و شهرک صنعتی ویان، علاوه بر رونق اقتصادی و بهبود کسب و کار منطقه، از برداشت منابع زیرزمینی نیز جلوگیری کرده است.

بختیاری‌فر خاطرنشان کرد: مابقی پساب‌ تولید شده در سطح استان همدان برای مصارفی مانند تغذیه آبخوان‌ها، وارد آب‌های سطحی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در پایان، با بیان اینکه استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب، به دلیل بحران کم‌آبی و افزایش تقاضا برای آب در بسیاری از کشورها اهمیت بالایی یافته است، مطرح کرد: پساب، آبی است که از فعالیت‌های شهری، صنعتی و کشاورزی بازمی‌گردد و می‌توان آن را پس از تصفیه و پالایش، به چرخه مصرف بازگرداند. این اقدام نه‌تنها به تأمین آب برای مصارف مختلف کمک می‌کند، بلکه اثرات زیست‌محیطی ناشی از تخلیه پساب‌های آلوده به طبیعت را کاهش می‌دهد.

source

توسط spideh.ir