به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اکبر فتحی امروز_ چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در ششمین نشست کارگروه تنظیم بازار کالاهای کشاورزی از بخش خصوصی و واردکنندگان خواست به تعهداتشان عمل کرده و روغنهای خوراکی وارداتی موجود در انبارهای خود را به بازار عرضه کنند.
وی افزود: اطلاعات سامانهها نشان میدهد که روغن خوراکی در انبارها وجود دارد، اما واردکنندگان بنا به دلایلی همچون تعیین قیمتها، افزایش حقوق گمرکی و افزایش مالیات بر ارزش افزوده، این کالا را به بازار عرضه نمیکنند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: برای حل این مسائل در کوتاهمدت، دولت همراهی کرده و لایحه دو فوریتی برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده از ۱۰ درصد به یک درصد به مجلس ارائه داده و به گمرک به طور علیالحساب دستور داده که تسهیلگری کنند.
فتحی تصریح کرد: ما تا ۴۰ روز آینده مشکلی از نظر تأمین روغن خوراکی مورد نیاز مصرف کنندگان با توجه به موجودی این محصول در انبارهای بخش خصوصی نداریم و برای باقیمانده نیاز در ماههای آینده، ثبت سفارش روغن و دانههای روغنی انجام شده و تا ۲۰ روز آینده این ثبت سفارشها تبدیل به کالا میشوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: خرید دانههای روغنی تولید داخل نیز آغاز شده است و با مجموعه این اقدامات و با همکاری بخش خصوصی و اتاق اصناف مشکلی در تأمین روغن خوراکی نخواهیم داشت.
وی افزایش تقاضا را یکی دیگر از دلایل کمبود روغن در بازار دانست و گفت: با ارائه کالابرگها، مردم بیشتر به دنبال خرید کالاهای اساسی ماندگار بودند و بیشترین خرید با کالابرگها در مورد روغن خوراکی صورت گرفته است.
فتحی با بیان این که در شبکه توزیع شیطنتهایی صورت گرفته، از اتاق اصناف خواست این مسئله را کنترل کند.
بنابراین گزارش، موضوعاتی همچون بررسی قیمت محصولات کشاورزی، بررسی روند تأمین و توزیع روغن و تعیین قیمت کنجاله در دستور کار ششمین نشست کارگروه تنظیم بازار کالاهای کشاورزی قرار گرفت.
source