به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان امروز _شنبه ششم اردیبهشت_ و در سومین روز از سفر استاندار خوزستان به شهرهای ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت، عملیات اجرایی پروژه ملی آبرسانی فدک شهرستان ایذه از سرگیری شد.
این پروژه عظیم که از آن به عنوان یکی از مهمترین طرحهای آبرسانی کشور یاد میشود، قرار است آب شرب و کشاورزی را برای هفت شهر و صدها روستا در شمال شرق استان خوزستان تأمین کند.
سید محمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان در مراسم از سرگیری عملیات اجرایی این طرح اظهار کرد: این پروژه از دریاچه سد کارون ۳ تغذیه خواهد شد و ظرفیت انتقال سالانه ۹۸ میلیون مترمکعب آب را دارد.
وی افزود: بر این اساس پیشبینی میشود این طرح تا افق سال ۱۴۲۵ بتواند ۶۲ میلیون مترمکعب آب شرب برای جمعیتی بالغ بر ۷۳۰ هزار نفر را فراهم کند.
استاندار خوزستان ادامه داد: در بخش کشاورزی، پروژه فدک آبرسانی به اراضی دشتهای ایذه، باغملک و قلعهتل به وسعت ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار را شامل میشود. همچنین توسعه باغات دیم در مساحتی حدود ۳۶ هزار هکتار از دیگر اهداف این طرح است؛ همچنین ایجاد زیرساختهای گردشگری و بومگردی در بیش از ۷۰۰ هکتار نیز به عنوان اهداف جانبی پروژه در نظر گرفته شده است.
اکنون ۱۱۶ کیلومتر از مجموع ۱۸۴ کیلومتر خطوط انتقال آب از سد کارون ۳ تا رامهرمز اجرایی شده، همچنین ۵۲ هزار مترمکعب از مجموع ۱۰۹ هزار مترمکعب مخازن ذخیره در شهرهای هدف به بهرهبرداری رسیده است.
قرارداد اجرای این پروژه به ارزش اولیه ۱۴۰ هزار میلیارد ریال با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء به روش EPC در بهمن ۱۴۰۳ منعقد شده است.
این پروژه شامل احداث آبگیر، ایستگاه پمپاژ، تونل انتقال، خطوط انتقال و تصفیهخانه آب با ظرفیت ۲۶۵ هزار مترمکعب در شبانهروز خواهد بود.
هزینه کل اجرای این طرح ملی ۱۸۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده که تأمین منابع مالی آن از محل اعتبارات عمرانی دولت، تهاتر نفت، منابع داخلی سازمان آب و برق خوزستان و طرح مولدسازی داراییها در حال پیگیری است.
در قالب این طرح ۱۱.۱ متر مکعب بر ثانیه آب به ایذه منتقل میشود که از این میزان ۳.۱ مترمکعب بر ثانیه مصارف شرب روستاها و شهرستان ایذه و ۸ مترمکعب بر ثانیه برای مصارف کشاورزی است.
طرح آبرسانی فدک در خوزستان پروژهای کلان برای تأمین آب شرب و کشاورزی مناطق شمال شرقی استان است که با انتقال سالانه ۶۲ میلیون مترمکعب آب از سد کارون ۳، نیاز ۷۳۰ هزار نفر در ۷ شهر از جمله شهرهای ایذه، باغملک، قلعهتل، میداوود و رامهرمز و ۶۸۹ روستا را برطرف میکند.
این طرح با اعتباری بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان و اجرای قرارگاه خاتمالانبیاء (ص)، علاوه بر توسعه کشاورزی ۱۸ هزار هکتار از اراضی دشتهای ایذه و باغملک، به کاهش تنشهای آبی منطقه کمک میکند.
source