معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع، به منظور افزایش بهره وری و ساماندهی نیروی انسانی، افزایش رضایت شغلی و تسهیل شرایط خدمت فرهنگیان، شیوه نامه نقل و انتقال نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی متقاضی انتقال برون استانی با تأکید بر مدیریت کمبود و بهبود تراز نیروی انسانی و سایر ضوابط و مقررات مربوط برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ را ابلاغ کرد.
بر اساس شیوهنامه مذکور، تمامی کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی متقاضی انتقال به واحدهای آموزشی در صورت دارا بودن شرایط زیر میتوانند در سامانه نقل و انتقالات ثبت نام کنند:
– انتقال دائم: دارا بودن حداقل ۳ سال سابقه تجربی
– انتقال موقت: دارا بودن حداقل ۱ سال سابقه تجربی
شایان ذکر است ملاک محاسبه سابقه، تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۳۱ خواهد بود.
انتقال دائم برون استانی:
جابه جایی و تغییر همیشگی محل خدمت از شهرستانها، مناطق، نواحی یک استان به شهرستانها، مناطق و نواحی سایر استانها در قالب ضوابط و مقررات این شیوه نامه
انتقال موقت برون استانی:
جابه جایی و تغییر یک ساله (سال تحصیلی) محل خدمت از شهرستانها، مناطق و نواحی یک استان به شهرستانها، مناطق و نواحی سایر استانها به منظور رفع مشکل کارکنان در قالب ضوابط و مقررات این شیوه نامه (شایان ذکر است در خصوص استان تهران انتقال از مناطق شهرستانهای استان تهران به مناطق شهر تهران و بالعکس انتقال برون استانی محسوب میشود.)
متعهد خدمت: افرادی که به موجب قوانین و مقررات و سند تعهد خدمت رسمی تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی متعهد میشوند در منطقه تعیین شده، خدمت کنند.
تراز نیروی انسانی: وضعیت نیاز، شدت آن و عدم نیاز به تفکیک اداره/ گروه رشته استخدام/ جنسیت
ب) کلیات
فرآیند نقل و انتقال برون استانی:
فرآیند نقل و انتقال برون استانی با توجه به فهرست فضلی امتیاز تایید شده متقاضیان و بر اساس جداول تراز نیروی انسانی ادارات( به تفکیک اداره/ گروه رشته استخدام/ جنسیت) مطابق جدول زمان بندی پیوست (شماره (۱) اجرا می شود.
فرآیند نقل و انتقال درون استانی:
با توجه به تأکید مقام عالی وزارت مبنی بر تمرکز زدایی و واگذاری اختیارات به استانها و در راستای بهبود تراز نیروی انسانی با رعایت مقتضیات منطقه و استان، انتقالات درون استانی با هماهنگی حداکثری با مفاد این شیوه نامه به اداره کل آموزش و پرورش استان تفویض میشود.
در نقل و انتقال درون استانی ۱- جدول امتیاز ۲- فرآیند (مرحله اول پردازشی و مرحله دوم کارتابلی) و ۳ – زمان بندی نقل و انتقالات، به صورت هماهنگ با نقل و انتقال برون استانی در بستر سامانه my.medu.ir صورت می گیرد.
پ) فرآیند نقل و انتقال
فرآیند نقل و انتقال همکاران متقاضی انتقال به واحدهای آموزشی مطابق نمودار پیوست (شماره ۴) و شامل موارد ذیل است.
۱) ثبت نام متقاضیان در سامانه نقل و انتقالات
۲) بررسی مدارک مستندات و فرم امتیاز متقاضیان توسط اداره آموزش و پرورش منطقه مبدا
۳) مرحله اول فرایند پردازشی به صورت هوشمند توسط سامانه
۴) اعلام نتایج فرآیند پردازشی
۵) مرحله دوم شروع فرآیند کارتابلی (نظر مبدا و مقصد)
۱-۵) بررسی و تأیید مجوز انتقال توسط اداره آموزش و پرورش منطقه مبدأ
۲-۵) بررسی و تأیید مجوز انتقال توسط اداره کل آموزش و پرورش استان مبدا (در انتقالات درون استانی منطقه مقصد)
۳-۵) بررسی و تأیید مجوز انتقال توسط اداره کل آموزش و پرورش استان مقصد (در انتقالات درون استانی اداره کل)
۶) صدور مجوز انتقال (وضعیت تأیید نهایی)
۷) صدور حکم خروج توسط اداره آموزش و پرورش منطقه مبدأ
۸) صدور حکم ورود توسط اداره آموزش و پرورش منطقه مقصد
ت) ضوابط و مقررات نقل و انتقالات برون استانی
۱) تمامی کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی متقاضی انتقال به واحدهای آموزشی در صورت دارا بودن شرایط زیر می توانند در سامانه نقل و انتقالات ثبت نام کنند.
– انتقال دائم حداقل ۳ سال سابقه تجربی
– انتقال موقت حداقل ۱ سال سابقه تجربی
۲) ملاک محاسبه سابقه تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۳۱ است.
۳) سوابق تحصیلی دانشجویان متعهد خدمت جزء سوابق تجربی محسوب نمی شود.
۴) پذیرش درخواستهای خارج از سامانه و یا پس از مهلت تعیین شده امکان پذیر نخواهد بود.
۵) متقاضیان موظفند فرم ثبت نام و فرم امتیازات را به صورت دقیق، تکمیل و مدارک و مستندات مورد نیاز را در سامانه بارگذاری کنند.
۶) در صورت اعلام اداره منطقه یا استان مبدأ، متقاضی موظف به ارائه اصل مدارک و مستندات بارگذاری شده به اداره مزبور است.
۷) سقف انتقال موقت متوالی چهار سال است( انتقال موقت بیش از چهار سال پیاپی در یک یا چند منطقه امکان پذیر نمی باشد.
۸) متقاضیان میتوانند حداکثر ۵ منطقه اولویت را در یک یا دو استان به عنوان منطقه مقصد انتخاب کنند.
۹ ) در شرایط یکسان و امتیاز برابر، افرادی که مقصد آنها مناطق با شدت نیاز بیشتر باشد در اولویت بالاتری قرار می گیرند.
۱۰) در رشته استخدام آموزگاری ابتدایی و آموزگاری استثنائی، جنسیت مرد و زن در یک گروه در نظر گرفته میشوند.
۱۱) همکاران شاغل در پستهای اداری ادارات کل آموزش و پرورش که حائز شرایط و متقاضی انتقال برون استانی به واحدهای آموزشی هستند، در فرآیند انتقال جزء متقاضیان شاغل در منطقه آموزشی که اداره کل از نظر جغرافیایی در آن مستقر است محسوب میشوند. (همکاران اداره کل شهرستانهای تهران جزء متقاضیان ناحیه ۲ شهر ری در نظر گرفته می شوند.)
ت) انتقال موقت سال گذشته
۱) همکاران انتقال موقت سال گذشته در صورت تمایل به تمدید انتقال موقت یا تبدیل به انتقال دائم، باید همانند سایر متقاضیان درخواست خود را در سامانه ثبت کنند. بدیهی است عدم ثبت درخواست در سامانه به معنای عدم تمایل به تمدید انتقال خواهد بود لذا مکلف به بازگشت و ساماندهی در منطقه مبدأ اصلی خود هستند.
۲) درخواست همکارانی که فقط در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ انتقال موقت گرفتهاند و سالهای قبل از آن انتقال موقت نبودهاند، بدون نظر منطقه و استان مبدا صرفا با نظر استان مقصد بررسی میشود.
۳) درخواست همکارانی که دو سال متوالی (از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به بعد) به صورت موقت منتقل شدهاند، به صورت سیستمی (بدون نظر مبدأ و مقصد) تأیید میشود.
۴) با توجه بند ۷ قسمت «ت» این بخشنامه، همکارانی که چهار سال متوالی ( از سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به بعد) به صورت موقت (به یک یا چند منطقه یا ناحیه) منتقل شدهاند فقط امکان ثبت درخواست به صورت دائم دارند و امکان تمدید انتقال موقت برای این گروه از همکاران میسر نیست.
۵) تنها همکارانی که در سامانه دسته بندی انتقال موقت سال گذشته را انتخاب کنند مشمول بندهای ۲و ۳ و ۴ این بخش میشوند.
۶) همکاران انتقال موقت سال گذشته در صورتی که خواستار تغییر مقصد به استانی دیگر هستند مشمول شرایط بندهای ۲، ۳ و ۴ این بخش نمیشوند و باید دسته بندی دیگری غیر از دسته بندی انتقال موقت سال گذشته را در سامانه انتخاب کنند.
۷) اداره کل آموزش و پرورش استان مقصد در صورت صلاحدید میتواند مقصد همکار انتقال موقت سال گذشته را داخل استان تغییر دهد.
ج) موارد استثناء
مشمولان موارد ذیل در صورت دارا بودن حداقل سنوات ذکر شده در بند (۱) قسمت «ت» این بخشنامه ثبت درخواست در سامانه و ارائه مدارک مربوط (مطابق جدول پیوست شماره ۳) بدون نظر مبدأ مجاز به انتقال هستند (استثناء در خروج)، بدیهی است انتقال قطعی این گروه از همکاران بر اساس فرم امتیاز و نیاز منطقه مقصد است.
۱) همکاران فرهنگی که خود، همسر و یا فرزند آنان دچار بیماری صعب العلاج هستند ( با تأیید کمیسیون پزشکی استان)
۲) بانوان فرهنگی دارای سه فرزند زیر ۱۲ سال (ملاک محاسبه سن فرزندان تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۳۱ است)
۳) همکاران فرهنگی با ۲۸ سال سابقه و بالاتر
۴) بانوان فرهنگی فارغ التحصیل متعهد خدمت مهر ۱۴۰۴ که در طول مدت تحصیل قبل از تاریخ ابلاغ این بخشنامه ازدواج کرده و متقاضی انتقال به محل زندگی همسر هستند. (واجدین شرایط این گروه مستثنا از شرط سنوات ذکر شده در بند (۱) قسمت «ت» این بخشنامه هستند).
ج) موارد منع انتقال
مشمولین موارد ذیل مجاز به انتقال نیستند:
۱) افراد دارای پرونده مفتوح در هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری( با استعلام از هیئت مزبور)
۲) افرادی که در وضعیت استخدامی رسمی- آزمایشی هستند و به موجب انتقال پست با رشته شغلی آنها تغییر می کند.
۳) دانشجویان متعهد خدمت در طول مدت تحصیل
۴) متعهدین خدمت موضوع ماده ۳ قانون متعهدین خدمت به دانشگاههای وابسته یا غیر وابسته و همچنین سازمانها، مراکز، مؤسسات وابسته دارای ماهیت حقوقی مستقل یا غیر دولتی، مؤسسات یا سازمانهای دارای آیین نامه با ظرفیت قانونی استخدامی خاص، هیئت امنایی بودن و نیز سایر دستگاههای اجرایی و نهادها و مدارس وابسته به آنان قبل از ایفای کامل تعهد یا تعیین تکلیف آن( پرداخت خسارت با داشتن کارت پایان خدمت)
تبصره: داشتن تعهد خدمتی موضوع ماده ۳ قانون متعهدین خدمت برای مستخدمین رسمی- قطعی، مانع درخواست انتقال درون سازمانی آموزش و پرورش نمی شود.
ح) ضوابط انتقال اداری
۱) حداقل سنوات تجربی لازم برای انتقال و انتصاب در پستهای اداری ادارات آموزش و پرورش مناطق ۲ سال و در پستهای اداری ادارات کل آموزش و پرورش استانها ۵ سال است، مشروط بر احراز شرایط پست پیشنهادی و تعهد ۵ سال خدمت در پستهای اداری درون استان
تبصره ۱: ملاک محاسبه سنوات تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۳۱ است.
تبصره ۲: سنوات تحصیلی متعهدین خدمت جزء سنوات لازم برای انتقال اداری محسوب نمی شود.
۲) انتقال اداری تنها به صورت دائم امکان پذیر است.
۳) ورود به کلان شهرها تابع ضوابط و مقررات مربوطه است.
۴) انتقال نیروهای آموزشی به واحدهای اداری، صرفاً تا قبل از شروع سال تحصیلی امکان پذیر خواهد بود و در طول سال تحصیلی ممنوع است.
۵) فرآیند مکاتبات و صدور مجوز انتقال اداری مطابق نمودار پیوست شماره (۵) است.
خ) ملاحظات
۱) در صورت احراز عدم شرایط و استحقاق افراد منتقل شده با متخلفین برابر مقررات برخورد خواهد شد.
۲) انتقال قطعی تنها پس از صدور حکم خروج توسط منطقه مبدأ و صدور حکم ورود توسط منطقه مقصد انجام می پذیرد.
۳) افراد انتقال یافته موظفند حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۰۱ برای تشکیل پرونده و سازماندهی به اداره آموزش و پرورش منطقه مقصد مراجعه کنند؛ بدیهی است در صورت عدم مراجعه تا مهلت تعیین شده فرایند انتقال لغو و در منطقه مبدا قبلی سازماندهی خواهند شد. با توجه به الزام قانونی برای حضور کارمندان دولت در محل تعیین شده، در صورت غیبت برابر ضوابط و مقررات قانونی برخورد خواهد شد.
یادآوری: اداره آموزش و پرورش منطقه مقصد موظف است چنانچه فرد انتقال یافته در مهلت تعیین شده مراجعه نکند ضمن اعلام کتبی به اداره کل آموزش و پرورش استان، مراتب را در سامانه ثبت نماید. اداره کل آموزش و پرورش استان مقصد نیز موظف است نسبت به پیگیری و تعیین تکلیف غایبین با اداره کل آموزش و پرورش استان مبدأ مکاتبه کند.
۴) انصراف از انتقال پس از تأیید نهایی در شرایط اضطراری و خاص، تنها در بازه زمانی مشخص شده در جدول پیوست (شماره ۲) و مشروط بر رعایت تراز نیروی انسانی و موافقت مناطق مقصد و مبدأ با طی فرآیند مذکور در نمودار پیوست (شماره ۶) امکان پذیر است لکن به درخواست افرادی که انصراف از انتقال داده باشند در نقل و انتقالات سال آینده رسیدگی نخواهد شد.
۵) ادارات شهرستانها و مناطق مقصد مکلف اند در بازه نقل و انتقالات، به همکارانی که در سال گذشته انتقال موقت گرفتهاند نسبت به تعیین وضعیت و ثبت درخواست در سامانه اطلاع رسانی کنند و در پایان دوره انتقال، حکم پایان مأموریت (انتقال موقت) فرد را صادر کند و در صورت عدم تمدید انتقال، از سازماندهی و صدور ابلاغ تدریس برای آنان خودداری کنند. ادارات شهرستانها و مناطق مبدأ نیز موظفاند پس از پایان تاریخ انتقال، نسبت به پیگیری و تعیین وضعیت خدمتی افراد اقدام کنند. بدیهی است عدم اقدام به موقع به منزله ترک فعل و اهمال در انجام وظایف قانونی تلقی میشود.
۶) به منظور تسهیل امور، رعایت عدالت و حفظ تراز نیروی انسانی فرآیند انتقال متقاضیان در مرحله اول به صورت پردازش چرخشی و سیستمی انجام میشود لذا با توجه به قابلیت مشاهده آخرین وضعیت درخواست در سامانه ضرورتی به مراجعه حضوری به ادارات وجود ندارد.
۷) مسئولیت اطلاع رسانی، نظارت بر حسن اجرا و پاسخگویی مناسب به متقاضیان انتقال برون و درون استانی با مدیر کل آموزش و پرورش استانها است. مقتضی است تمهیدات لازم را به نحوی فراهم کنند تا از مراجعه متقاضیان به واحدهای ستادی خودداری شود.
۸) نظارت بر فرآیند نقل و انتقالات بر عهده مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری به عنوان بالاترین مرجع تأیید و رسیدگی است.
۹) به هر گونه مکاتبات با موضوع انتقال، جابجایی، انصراف و غیره و درخواستهای خارج از سامانه مربوطه با مراجعه حضوری متقاضیان به مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری در رابطه با نقل و انتقالات ترتیب اثر داده نخواهد شد و در نتایج ارزیابی عملکرد استانها لحاظ خواهد شد.
متن کامل شیوه نامه را اینجا دانلود و مشاهده کنید.
source