تصاویر؛ سنگ‌های زرد نام‌خورده؛ رد پای غارتگران طلا


معدن طلای «اندریان» در آذربایجان شرقی، یکی از منابع راهبردی کشور، سال‌ها درگیر غارت سازمان‌یافته حفاران غیرمجاز بود؛ اما با اجرای طرح امنیتی جدید، این معدن دوباره به چرخه اقتصادی بازگشته و امید به صیانت از این سرمایه ملی را زنده کرده است.




معدن طلای «اندریان»، از مهمترین منابع استان آذربایجان شرقی، نقش اساسی در اقتصاد کشور دارد. حفاران غیرمجاز در سال‌های اخیر با استخراج غیرقانونی طلا، علاوه بر تخریب محیط‌زیست، ذخایر این معدن را غارت کرده‌اند. حفاران غیرمجاز، به‌طور سازمان‌یافته و با تقسیم‌بندی گروهی، اقدام به استخراج غیرقانونی طلا از معادن آذربایجان می‌کنند.

این افراد پس از یافتن رگه‌های طلا، مناطق را با نام‌های متعدد به نام خود ثبت کرده و قلمرو تعیین می‌کنند.

 با وجود قوانین ممنوعیت، این اقدامات ادامه داشته تا اینکه از ابتدای سال جاری، طرح امنیتی و انتظامی، بدون درگیری، اجرا، و معدن دوباره به چرخه اقتصادی کشور بازگشت.

 فعالیت‌های اکتشافی این معدن از سال ۱۳۷۲ آغاز شده و اکنون شرکت معدنی «زرین داغ آسترگان» با همکاری و سرمایه گذاری «شرکت پروژه زمین شناسی معدنی» گرجستان، سالانه ۱۴۰۰ هزار تن کانسنگ طلا را به روش «هیپ لیچ» استخراج می‌کند.

 گستردگی معادن طلای آذربایجان ۴۰ کیلومتر مربع است که طی یک دهه تنها ۲۰۰ هکتار از آن استخراج خواهد شد. اجرای طرح‌های امنیتی و نظارتی بیشتر، گامی لازم و مهم در مقابله با تخریب منابع ملی است.

 












source

توسط spideh.ir