به گزارش خبرگزاری ایمنا، عنایت‌الله برفی‌دخت امروز _دوشنبه بیست‌وپنجم فروردین_ در وبینار مجمع شهرهای تاریخی ایران ضمن ابراز قدردانی از شهرداری اصفهان به‌دلیل میزبانی شایسته این نشست اظهار کرد: هم‌افزایی و بهره‌گیری از تجارب شهرهای دارای پیشینه تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: شهرداری اصفهان زحمات بسیاری را در راستای برگزاری نخستین نشست مجمع شهرهای تاریخی متقبل شد و جا دارد از این حسن اقدام قدردانی شود.

معاون برنامه‌ریزی و بودجه شهردار مرودشت تاکید کرد: ما در این نشست، به واسطه اینکه در ابتدای راه قرار داریم، ترجیح دادیم بیشتر در مقام مستمع حضور داشته باشیم و از محضر شهرداران، اساتید و مسئولانی که در حوزه مدیریت بافت‌های تاریخی و مسائل مرتبط با آن سابقه و تجربه‌ای طولانی دارند، بهره‌مند شویم.

برفی‌دخت با اشاره به جایگاه ویژه شهر مرودشت در نقشه تاریخی استان فارس گفت: شهر مرودشت، به عنوان دومین شهر بزرگ استان فارس، با جمعیتی بالغ بر ۱۶۰ هزار نفر، دارای محدوده‌ای تاریخی به مساحت ۲۰ هکتار است که از این میزان، حدود ۷ هکتار آن به آثار تاریخی ثبت‌شده اختصاص دارد.

وی ادامه داد: دو اثر جهانی و بی‌نظیر تخت‌جمشید و نقش رستم که از جایگاه ویژه‌ای در تاریخ و میراث فرهنگی ایران برخوردارند، با وسعت تقریبی ۲۵۰۰ هکتار، در حریم شهر مرودشت واقع شده‌اند و ما در تلاش هستیم با دریافت مجوزهای لازم از شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، این محدوده را وارد حوزه خدماتی شهر مرودشت کنیم تا امکان رسیدگی مطلوب‌تر به این پهنه میراثی فراهم شود.

معاون برنامه‌ریزی و بودجه شهردار مرودشت با اشاره به استقبال گسترده گردشگران از آثار تاریخی این شهر در ایام نوروز خاطرنشان کرد: نوروز سال جاری، طی ۱۳ روز میزبان حدود ۶۰۰ هزار نفر بازدیدکننده از اماکن تاریخی از جمله تخت جمشید و نقش رستم بودیم.

برفی‌دخت گفت: این حجم از بازدید، شهر مرودشت را به یکی از مقاصد اصلی و محبوب گردشگری نوروزی کشور بدل کرد که خود بیانگر اهمیت و جایگاه میراثی این منطقه است.

وی از انتخاب عنوان «تسهیل و تعامل» برای دبیرخانه شهر مرودشت در مجمع شهرهای تاریخی ایران خبر داد و افزود: این انتخاب با در نظر گرفتن نیازها و اولویت‌های متنوع و بعضاً متقاطع دو مجموعه یعنی مدیران شهری و متولیان میراث فرهنگی صورت گرفته است.

معاون برنامه‌ریزی و بودجه شهردار مرودشت تاکید کرد: ما بر این باوریم که باید خواست و مطالبه کارشناسان حوزه میراث فرهنگی از منظر باستان‌شناسی، حفاظت، احیا و مرمت مورد توجه قرار گیرد و نیازهای مدیریت شهری نیز در ارتباط با توسعه پایدار و مدیریت فضاهای پیرامونی آثار تاریخی به دقت بررسی و لحاظ شود.

برفی‌دخت با تأکید بر رویکرد تعاملی و فراگیر شهر مرودشت در این زمینه تصریح کرد: ما با هدف همگرایی میان دو رویکرد تخصصی و اجرایی، دبیرخانه‌ای را در شهر مرودشت با عنوان دبیرخانه تسهیل و تعامل طراحی کرده‌ایم که امیدواریم با موافقت اعضای مجمع و حمایت نهادهای بالادستی، فعالیت رسمی خود را در آینده‌ای نزدیک آغاز کند.

وی از انجام رایزنی‌هایی با برخی مسئولان در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و اضافه کرد: در این زمینه جلساتی را با برخی از مدیران و مسئولان وزارت میراث فرهنگی برگزار کرده‌ایم و در تلاش هستیم تا با هماهنگی و حمایت این وزارتخانه، دبیرخانه را به صورت فعال و مستمر در شهر مرودشت راه‌اندازی کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و بودجه شهردار مرودشت ضمن دعوت از اعضای مجمع شهرهای تاریخی برای عضویت فعال و مشارکت مؤثر در این فرایند گفت: ما تمام تلاش خود را به‌کار خواهیم بست تا در نخستین فرصت ممکن، جلسه‌ای را در شهر مرودشت برگزار کرده است و گزارشی از روند فعالیت‌های انجام‌شده را نیز در نشست آینده که مقرر است در شهر یزد برگزار شود، ارائه کنیم.

برفی‌دخت اظهار داشت: امیدواریم حضور ما در این مجمع، منشأ اثر و مثمرثمر برای مجموعه شهرهای تاریخی باشد و بتوانیم از دانش، تجربه و ظرفیت‌های ارزشمند سایر شهرها حداکثر بهره را ببریم.

source

توسط spideh.ir