آرمان امروز : دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر حسن راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا(س)، با انتشار سومین نامه سرگشاده خود به رئیس جمهور، با بیان انتقاداتی نسبت به عملکرد یک ماهه گذشته رئیس جمهور و طرح پیشنهاداتی، تاکید کردند:
۱)انتخاب اعضای کابینه خود را در یک فرایند شفاف – و نه در پشت دربهای بسته و پستوهای کانونهای قدرت- ثروت- و با دریافت آرا مردم و مشارکت سازمانهای مردم نهاد انجام دهید.
۲)هیچ انگیزه ای برای سبک کردن مشقت ها از دوش مردم و تحمیل نکردن تکلیفی که متوجه آنان نیست، موجب امید و خوشگمانی در مردم نیست. بنابراین از انجام برنامه های اقتصادی ۳۵ سال گذشته که موجبات مشقت و رنج های دامنه دار بر مردم بوده اند تبری جویید.
۳)درآمدهای حاصل از فروش منابع طبیعی متعلق به مردم است؛ نه تنها به شهروندان کنونی بلکه به نسلهای آتی. از این رو تنها راه عادلانه بهره گیری از سرمایه های طبیعی کشور تبدیل آنها به اَشکال دیگر سرمایه است.
۴)ساختار نهادی کنونی به صورت نظاممند بر علیه منافع عامه مردم، تولیدکنندگان و مصالح کشور عمل می کند و بنابراین نیازمند برنامه بازآرایی ساختار نهادی به سمت تولید فناورانه و عدالت اجتماعی فراگیر هستیم.
۵)پیشنهاد تاکید می شود که سازمان امور مالیاتی کشور برای مصون ماندن از نفوذ اصحاب قدرت و ثروت به عنوان یکی از سازمانهای زیر نظر مستقیم رئیس جمهور تبدیل شود.
۶)اصلاح نظام بانکی، یکی دیگر از اقدامات اساسی و ضروری برای تغییر ریل اقتصاد کشور به سمت یک اقتصاد مردمی است.
۷)ر شرایط کنونی به دلیل قدرت انحصاری این نهادها و تخصیص تبعیض آمیز اعتبارات ارزی و ریالی و تسهیلات بانکی، امکان حضور رقابتی و فعال بخش خصوصی منتفی است و بدون تردید همین امر یکی از دلایل اصلی خروج سرمایه های انسانی و اقتصادی از کشور است.
۸)ضرورت متوقف ساختن روندهای فزاینده نابرابرهای ناموجه به ویژه با عبرت از تجربه دولت های نهم و دهم که دم از عدالت زدند و فلاکت برای مردم و افلاس و درماندگی برای تولیدکنندگان و مالیه دولت پدید آوردند از جمله ضرورت های سرنوشت ساز بر اساس وعدهها و تعهدات جنابعالی است.
۹)اگر یک بازآرایی سیستمی در باب اولویتها و جهتگیریها و تخصیص ها در سند بودجه مشاهد نشود نمی توان به تحقق وعده ها و تعهدات شما مربوط به تغییر ریل اقتصاد و ترجیح منافع ملی به منافع ویژه خواران امیدوار ماند.
۱۰)حسب مصرحات امیرمومنان در نهج البلاغه باید قدر فرصتی که در اختیارتان قرارگرفته است بیشتر بدانید و از اعتماد نسبی جامعه و به ویژه دانایان کشور بهترین بهره برداری را بنمایید که کفران این نعمت بزرگ مایه خسران فراگیر خواهد شد.
source