به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه روز _دوشنبه یکم اردیبهشت_ وارد تربیع آخر میشود، نیمههای شب طلوع میکند و در آسمان پیش از طلوع آفتاب ظاهر میشود، این پدیده از اصفهان از ساعت ۰۱:۲۵ تا ۱۱:۱۸ قابل مشاهده است و در این زمان از چرخه ماهانه، ماه تقریباً نیمه روشن به نظر میرسد.
ماه هر چهار هفته یکبار به دور زمین میچرخد و موجب میشود فازهای آن از ماه نو، ربع اول، ماه کامل و ربع آخر هر ۲۹.۵ روز یک بار تغییر کند؛ ماه همانطور که در این چرخه پیشرفت میکند، در زمانهای مختلف روز قابل مشاهده است، به طوری که در تربیع آخر نیمههای شب طلوع میکند تا سحر در بلندی آسمان ظاهر میشود و حوالی ظهر نیز غروب میکند.
ماه روزهای آینده هر روز دیرتر طلوع میکند، بهطوری که قبل از طلوع خورشید برای مدت زمان کمتری قابل مشاهده است؛ همچنین زمانی که به ماه نو میرسد، حوالی سحر طلوع میکند و حوالی غروب خورشید نیز غروب میکند و تنها در طول روز قابل مشاهده است.
سیاره عطارد در بیشترین کشیدگی غربی
سیاره عطارد _دوشنبه یکم اردیبهشت_ به بزرگترین جدایی خود از خورشید خواهد رسید و در قدر ۰.۳ میدرخشد، مشاهده این پدیده از اصفهان دشوار است، زیرا زمان طلوع خورشید به ارتفاع ۱۳ درجه بالای افق میرسد.
از آنجا که سیاره عطارد را میتوان فقط هنگام گرگومیش مشاهده کرد، یافتن آن در حالتی که در فاز هلال نازک قرار دارد دشوار است، بنابراین رصد آن در روزهای پس از رسیدن به بالاترین نقطه خود در آسمان بسیار آسانتر از روزهای قبل خواهد بود.
مدار سیاره عطارد نسبت به زمین به خورشید نزدیکتر است، به این معنا که همیشه نزدیک به خورشید به نظر میرسد و بیشتر مواقع در تابش خیرهکننده خورشید محو میشود.
source