وی با اشاره به ماهیت پرمخاطره بودن فعالیتهای معدنی، افزود: در سال گذشته، ۲۱۲ مورد بازرسی تخصصی از معادن استان انجام شد که این تعداد نسبت به ۱۰۶ مورد بازرسی در سال ۱۴۰۲، رشد ۲ برابری داشته است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در راستای نظارت دقیقتر، ۵۶ بازدید کارشناسی مشترک از معادن زغالسنگ مازندران توسط گروه ویژه بازرسی متشکل از نمایندگان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان نظام مهندسی معدن و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی انجام شده است.
باقری از شناسایی حدود ۵۰ حفاری غیرمجاز در سطح استان خبر داد و گفت: این حفاری ها که بیشتر توسط پیمانکاران غیرمجاز و به صورت ناایمن انجام شده بود، پس از شناسایی، به دستگاههای متولی گزارش شد تا اقدامات لازم صورت گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران اظهار کرد: در یکی از جلسات کارگروه، از رئیس کمیسیون کارگری مجلس شورای اسلامی نیز دعوت شد تا در جریان مشکلات و موانع حوزه ایمنی معادن مازندران قرار گیرد تا ظرفیت مجلس برای رفع آنها استفاده شود.
باقری از اجرای یک مانور میدانی در سطح استان خبر داد و گفت: در مهرماه ۱۴۰۳، بازرسی جامعی از معدن سنگ درکا در شهرستان آمل با حضور مدیرکل، مدیر روابط کار، رئیس اداره بازرسی کار، رؤسای ادارات شهرستانی و اعضای کارگروه ایمنی معادن انجام شد.
وی تصریح کرد: این اقدام با هدف ارتقای سطح ایمنی کارگاههای پرخطر و آگاهیبخشی عمومی صورت گرفت و پوشش خبری آن نیز از طریق رسانه های جمعی و همچنین صدا و سیمای مرکز مازندران در بخشهای خبری سراسری انجام شد.
این مقام مسئول به تشکیل کارگروه کشوری ایمنی معادن در بستر فضای مجازی با حضور مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستگاههای مرتبط اشاره کرد و ادامه داد: این کارگروه به منظور ارتقای فرهنگ ایمنی و تبادل تجربیات بین استانها فعالیت میکند و اعضای کارگروه ایمنی معادن مازندران نیز در جلسات آن مشارکت فعال دارند.
باقری با تاکید بر تداوم روند بازرسیها و برخورد با تخلفات ایمنی در معادن استان، گفت: هدف ما ارتقای سطح ایمنی نیروی کار، کاهش حوادث معدنی و توسعه فرهنگ کار ایمن در بین بهرهبرداران معادن استان است و این مسیر را با جدیت بیشتری ادامه خواهیم داد.
مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز در سخنانی گفت: در سال جاری مکاتبات متعددی با نهادهای مختلف صورت گرفته است که از جمله میتوان به مکاتبه با دادستان استان در خصوص اعلام وضعیت ناایمن معادن زغالسنگ و فعالیت غیرقانونی معادن زیرزمینی، اشتغال اتباع غیرمجاز و پیمانکاران فاقد صلاحیت، مکاتبه با اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران درخصوص الزام به عقد قرارداد با پیمانکاران دارای صلاحیت در حوزه معدن و درباره توقف فعالیت معادن فاقد مجوز یا معادن فعال خارج از محدوده پروانه بهرهبرداری اشاره کرد.
سمانه نوری افزود: به منظور هماهنگی و افزایش اثرگذاری اقدامات، کارگروه تخصصی ایمنی معادن استان مازندران با حضور نمایندگان دستگاههای وظیفهمدار شامل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، سازمان نظام مهندسی معدن، خانه صنعت و معدن، انجمن ایمنی استان و تعدادی از بهرهبرداران معادن زغالسنگ تشکیل شده است که در سال گذشته چهار جلسه تخصصی برگزار کردند.
از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.
تعداد اعضای تعاونیهای فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکتها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونیهای فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل میدهند.
source