«آرمان امروز» گزارش می‌دهد؛

 

آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: نگرانی‌ها و امیدواری‌ها به کابینه دولت چهاردهم به اوج خود رسیده است.
انتقادها از به تعویق افتادن ارائه لیست وزرا به مجلس از سوی رسانه‌های اصولگرا ادامه دارد اما جریان موافق رئیس جمهور بر بررسی وسواس‌گونه و جدی لیست وزرا تاکید دارد.
محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهوری گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های خود در روز پنجشنبه – ۱۸ مرداد – ارائه کرد.
محمدجواد ظریف در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پنجشنبه روز سنگین و پرچالشی بود. در دیدارهای جداگانه از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب، مدیران ستاد تهران و اعضای کمیته‌های بهداشت، نفت و سیاست خارجی، با صمیمیت و صراحت، دیدگاه‌ها و انتظارات خود را بیان کردند.
وی ادامه داد: در جلسه ۲۰۰ دقیقه‌ای شورای راهبری، گزارش این دیدارها و نیز گفتگو با اعضای کمیته‌های محیط زیست، زنان، رفاه، جوانان، اطلاعات و دیگر نخبگان و فعالان جامعه مدنی را ارائه کردم.
یکی از نگرانی‌ها درباره کابینه دولت جدید، به تاخیر افتادن تحویل لیست وزرا به مجلس است اما شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهوری از آماده شدن فهرست وزرای کابینه دولت و ارائه آن به مجلس در روز یکشنبه ۲۱ مردادماه خبر داد. محمد جعفر قائم‌پناه درباره اولویت‌های معاونت اجرایی ریاست جمهوری، اظهار داشت: اولویت ما نگاهی است که آقای پزشکیان دارد. دولت ما دولت وفاق ملی و انسجام با رویکردهای جدید و خردمندانه و استفاده از دانشمندان و نخبگان در اداره امور کشور است.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: همان‌طور که در ابلاغ آقای پزشکیان آمده است، نهاد ریاست جمهوری و معاونت اجرایی با نگاه به چشم‌انداز، سیاست‌های کلی و قانون برنامه، وظایف خود را انجام می‌دهد.
فردا، روز معرفی کابینه چهاردهم است که همراه با بیم و امیدها خواهد بود.
برخی از نگرانی‌ها حاکی از آن است که کابینه‌ای تشکیل شود که ملت در انتخابات هشت تیر و ۱۵ تیر به آن رای ندادند و افرادی روی کار بیایند که از صلاحیت و کارآمدی لازم برخوردار نیستند.
مردم ایران در بیم این هستند که افرادی که کارنامه خوبی ندارند در کابینه حضور داشته باشند و عوامل خود را بر سر کار ببرند. ملت ایران خواستار این هستند که مدیران ناموفق دولت‌های قبلی به ویژه دولت سیزدهم که دولت موفقی نبود، در کابینه و تیم مدیریتی وزرا حضور نداشته باشند.
اما در بین این نگرانی‌ها امیدواری‌هایی وجود دارد، زیرا که شخص رئیس جمهور بارها درباره به کارگیری افراد توانا و زبر دست در تیم مدیریتی و کابینه‌اش اشاره کرده است. امیدی که حاکی از آن است که مسعود پزشکیان دغدغه مردم را متوجه خواهد شد و افرادی ستادستیز را به کار می‌آورد.
کارشناسان و متخصصان دولت وفاق ملی خواستار این هستند که در کابینه دولت، شاهد وحدت ملی باشیم و نشانه‌هایی از تحول و تغییر را در امور اجرایی شاهد باشیم. با روی کار آمدن چهره‌های جدید و کارآمد و نخبه به نحوی به این مهم دست پیدا خواهیم کرد. یکی از پیام‌های کابینه چهاردهم به جامعه باید چرخش نخبگان باشد. توقع دیگری که از مسعود پزشکیان می‌رود انتخاب بانوان کارآمد و به‌کارگیری متخصصان اهل سنت در کابینه دولت چهاردهم است.
تنها در کابنیه دولت محمود احمدی نژاد یک خانم حضور داشت اما پس از آن شاهد چنین اتفاقی نبویدم و حالا با توجه به توانمندی زنان این مرز و بوم باید ساهد حضور بانوان در کابنیه دولت چهاردهم باشیم.
حسن هانی‌زاده، پژوهشگر و کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با روزنامه «آرمان امروز» درباره امید به کابینه چهاردهم گفت: با توجه به اینکه بعد از انتخاب اقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور با رای بالای ملت ایران، شورای راهبری برای تعیین اعضای کابینه تشکیل شد.برای نخستین بار در طول عمر جمهوری اسلامی ایران چنین مجموعه ای برای انتخاب وزرا و بررسی سوابق و عملکرد وزرا تشکیل می‌شد.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های شخصیتی آقای دکتر پزشکیان این است که با حساسیت بالایی برای انتخاب اعضای کابینه عمل می‌کند. اعتقاد آقای پزشکیان این است که وزرایی که باید انتخاب شوند، دارای کارایی بالایی باشند و مجلس بر روی آنها حساسیت نداشته باشد و بتواند در اسرع وقت رای اعتماد به اعضای کابینه بدهد.
این کارشناس سیاسی افزود: رایزنی هایی با نخبگان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه آقای پزشکیان شکل گرفت که با دقت بالا تمامی پرونده ها و پیشنهادات را بررسی کرد و افرادی را انتخاب کرد که طبیعتا هم دارای معقولیت اجتماعی وهم نگاه آن‌ها نسبت به رخدادهای داخلی و جهان به دیدگاه رئیس جمهور نزدیک‌تر باشد.
وی ادامه داد: با اینکه هنوز اعضای کابینه از سوی رئیس جمهور منتشر نشده و اسامی در حد گمانه زنی است ولی به نظر می‌رسد به زودی اعضای کابینه به مجلس معرفی خواهد شد و انتظار می‌رود که اعضای کابینه با رای اعتماد بالایی در مجلس انتخاب شوند و کار خود را شروع کنند.
هانی‌زاده با اشاره به تاخیر در معرفی وزرا، اظهار کرد: این حساسیت‌های بیش از اندازه رئیس جمهور و شورای راهبری موجب شد که انتخاب کابینه و معرفی افراد با تاخیر صورت بگیرد زیرا با توجه به شرایط منطقه و داخلی ایران بعد از ترور اسماعیل هنیه، انتظار می‌رفت که کابینه سریع‌تر معرفی شود تا خلاء سیاسی در کشور به وجود نیاید اما با این حال با توجه به دقت بالا و حساسیت رئیس جمهور اعضای کابینه که به زودی به مجلس معرفی خواهند شد رای اعتماد بالایی کسب می‌کنند و مشکلی برابر پزشکیان رئیس جمهور وجود نخواهد داشت و همچنین آقای پزشکیان ثابت کرد که برای انتخاب کابینه خود دقت بالایی دارد. وی در خصوص تعامل مجلس و دولت چهاردهم بیان کرد: به نظر می‌رسد که مجلس با رایزنی‌هایی که صورت گرفته است، در مسیر رای اعتماد به کابینه پیشنهادی کارشکنی نخواهد کرد زیرا مجلس به خوبی شرایط را درک می‌کند و ترور اسماعیل هنیه که ایران باید پاسخ کوبنده‌ای در برابر آن بدهد، همه این‌ها موجب خواهد شد که مجلس به اعضای کابینه رای اعتماد بدهد تا سریعا کابینه کار خودش را شروع کند زیرا ممکن است در آینده در سطح منطقه اتفاقاتی رخ بدهد. همچنین تجربه نشان داده که اختلاف نظر بین سه قوه نمی‌تواند کمکی به حل مشکلات کند. باید سران سه قوه با همبستگی، وفاق و همدلی بتوانند مشکلات را حل کنند و از طریق رایزنی و برگزاری نشست های دوره ای بتوانند شرایط بهتری برای کشور رقم بزنند.
این کارشناس سیاسی با اشاره به نزدیکی عراقچی به وزارت امور خارجه افزود: آقای عراقچی از دیپلمات‌های کار کشته و آگاه به مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی است. در طول دوره معاونت وزارت خارجه و همچنین رهبری تیم مذاکره کننده، شایستگی و توانمندی خودش را ثابت کرد و یکی از شخصیت‌هایی است که بی‌حاشیه و بسیار در کار دیپلماتیک حرفه‌ای است. اگر او به عنوان وزیر امور خارجه, کارش را شروع کند به نظر می‌رسد که انتخابی کاملا هوشمندانه و دقیق است. در شرایط فعلی شخصیتی بهتر از آقای عراقچی برای اداره وزارت امور خارجه وجود ندارد.
وی ادامه داد: ترکیب کابینه آینده آقای پزشکیان ترکیب تلفیقی است، هم بانوان و هم افراد باتجربه در مدیریت بالا و هم نیروهای جوان در کابینه حضور دارند. این ترکیب کاملا مبارکی‌ست که هم بانوان و هم جوانان با تفکر و ایده‌های خلاقانه و هم افراد با تجربه می‌توانند در کنار هم ترکیب بسیار مبارک ایجاد کنند و این کابینه بهترین کابینه در سال‌های اخیر باشد.
هانی زاده توضیح داد: اقدام اخیر مسعود پزشکیان برای باز پس‌گیری شکایت دولت از خبرنگاران، نشانه هوشمندی و احترامی که شخص رئیس جمهور به جامعه رسانه و خبرنگاران داشته است. خبرنگاران متاسفانه در جمهوری اسلامی ایران به اندازه کافی مورد توجه سه قوه قرار نگرفته‌اند. رسانه به عنوان محور امنیتی، سیاسی در همه نظام‌ها تلقی می‌شود.
وی در نهایت خاطر نشان کرد: آقای پزشکیان برای ایجاد همگرایی بین قوه مجریه و رسانه اعلام کرد که از شکایت دولت از خبرنگاران صرف‌نظر خواهد کرد و این یک گام هوشمندانه برای همدلی بین اصحاب رسانه و قوه مجریه است که برای نخستین بار در چهار دهه گذشته این اقدام هوشمندانه صورت می‌گیرد.

source

توسط spideh.ir