«آرمان امروز» گزارش می‌دهد؛

 

آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: حال که بحث وفاق در یین سران سیاسی کشور رخ داد، گام بعدی باید ایجاد وقاق در جامعه باشد.
این موضوع مستلزم این است که رابطه دولت و ملت تقویت شود و از شکاف آن کاسته شود، هچنین سرمایه اجتماعی کشور باید بازسازی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش‌های رئیس جمهور برای ایجاد وفاق ملی در انتخاب کابینه گفت: دولت چهاردهم با شکل‌گیری اکنون خود، نه دولت حزبی و نه دولت ائتلافی است چرا که دولت ائتلافی به جریان‌ها سهام می‌دهد و مسیر خاص خودش را دارد و کابینه در واقع دولت وفاق است به این معنا که از مجراهای مختلف به یک معدل رسید و معدل را تقدیم مجلس کرد.
سیدعباس صالحی پس از اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی در یک گفت‌وگوی خبری اظهار داشت: با توجه به مسیری که مسعود پزشکیان رئیس جمهور قبل و بعد از انتخابات طی کرد، نتیجه رای اعتماد را دور از دسترس نمی‌دیدم. وی گفت: رئیس جمهور بحث وفاق ملی را مطرح کرد، این شعار به ظاهر شعار ساده‌ای بود اما با مجموع مسائل اجتماعی پیوند خوبی برقرار کرد چرا که حس نخبگان و جامعه ما این بود که در ۱۰ سال اخیر ابَرمساله‌هایی را پیدا کردیم که آنها را کشف کردیم اما حلش نکردیم، چرا؟ به دلیل اینکه یا در مسیر تصمیم‌سازی به وفاق نرسیدیم و یا اگر تصمیم گرفتیم در مسیر اقدام نتوانستیم به وفاق عمل کنیم.
صالحی افزود: شعار ساده‌ فطری «دعوا نکنیم» که رئیس‌جمهور در ایام انتخابات مطرح می‌کردند صادقانه بود و صادقانه هم آن را دنبال می‌کردند و بعد از انتخابات هم ایشان این شعار را فراموش نکرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش‌های رئیس جمهور در جهت ایجاد وفاق ملی در انتخاب کابینه اظهار داشت: رئیس جمهور در مسیر انتخاب کابینه از راه‌های مختلف تلاش کرد تا وفاق حاصل شود، یکی از مسیر کمیته‌ها و کارگروه‌ها بود که مسیر خود را طی کرد، دیگری از طریق حوزه‌ گروه‌ها و احزاب و جریان‌های ذی‌نفوذ کشور بود و یک مسیر هم از طریق گفت‌وگو با ارکان نظام بود؛ وی وفاق را در یک معدل ترکیبی می‌دید و این معدل ترکیبی در حقیقت برای ایشان مهم بود. وی گفت: ترکیب ایجاد شده در کابینه چهاردهم این‌گونه بود که معاون اول از دولت آقای خاتمی، چند وزیر از دولت آقای روحانی و چند وزیر هم از دولت شهید خدمت آیت الله رئیسی و چند عنصر جدید انتخاب شد.
صالحی افزود: دولت چهاردهم با شکل‌گیری اکنون خود، نه دولت حزبی و نه دولت ائتلافی است چرا که دولت ائتلافی به جریان‌ها سهام می‌دهد و مسیر خاص خودش را دارد و کابینه امروز در واقع دولت وفاق بود به این معنا که از مجراهای مختلف به یک معدل رسید و معدل را تقدیم مجلس کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم، گروه‌های مرجع اجتماعی در ایجاد وفاق ملی را تأثیرگذار دانست و افزود: اگر ما بخش وفاق دولت-ملت را تحکیم نکنیم بخش وفاق حاکمیت به تنهایی پاسخگو نخواهد بود.
صالحی بیان کرد: با این نگاه باید تلاش همه‌جانبه‌ای برای تجدید مناسبات صورت گیرد. به‌ ویژه از طریق گروه‌های مرجع فضای اجتماعی چرا که این گروه‌ها، طریق و واسطه ارتباط دولت و ملت هستند. اصحاب فرهنگ و رسانه، معلمان و اساتید دانشگاه به عنوان میانجیان دولت-ملت عمل می‌کنند. اینکه آنها به ما چگونه توجه کنند و چه نگاهی به دولت داشته باشند، بسیار موثر است. بنابراین گروه‌های میانجی را باید جدی‌تر بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رئیس جمهور یک مساله و مبنای درست را پیگیری کردند تا ما کنار هم قرار گیریم و مساله‌های ملی را حل کنیم. اگر به دنبال رفاه، توسعه، حل مشکلات داخلی و افزایش نفوذ منطقه‌ای هستیم، از این مسیر می‌گذرد.
گفتنی است موضوع مهم این است که وقاق ملی در سطح جامعه باید قدرت یابد و در آن گسترش یابد‌، مبحثی که بسیاری از کارشناسان به آن تاکید دارند.
اسماعیل گرامی مقدم، فعال سیاسی در گفت‌وگو با روزنامه «آرمان امروز » اظهار کرد: زمانی که وفاق ملی اتفاق افتاده است در سطح سران ملی و سران کشور و مجلس و قوه مجریه بایستی آورده‌ای و دستاوردی داشته باشد و این دستاورد باید حل یک سری از مسائل به هم پیوسته و زنجیرباری باشد که در کشورمان روی زمین مانده است.
وی ادامه داد: بخشی از این مشکلات، مسائل اقتصادی مردم است که از توقعاتی که باید در این حوزه رخ دهد، می‌توان به می‌توان کنترل تورم، کاهش نرخ بیکاری، کاهش سطح افراد زیر خط فقر، ارزشمند شدن یا قدرت گرفتن پول ملی در برابر خارجی اشاره کرد. این رفاه به مسائل تحریم‌ها، و حل پرونده هسته‌ای و بسیاری از مشکلات خارجی که ما با آنها مواجه هستیم برمی‌گردد.
وی افزود: بخش دیگر مسائل و مشکلات به حل و فصل شدن مشکلات سیاسی اجتماعی مردم برمی‌گردد. در همین ماه‌های اخیر بسیاری از زندانیان سیاسی در زندان سکوت کردند و برخی دیگر حمایت و مشارکت در انتخابات را تشویق کردند. بنابراین این وفاق باید باعث گشایش‌های فضای سیاسی هم باشد یعنی در حد در چهارچوب و تا زمانی که به امنیت ملی کشور آسیبی وارد نشود اظهار نظرهایی از سوی فعالان سیاسی صورت بگیرد. لذا باید شاهد این باشیم که در حوزه روزنامه‌نگاری و آزادی بیان، محدودیت فعالیت های افراد سیاسی برداشته شود تا این وفاق ملی تبدیل به آشتی ملی شود.
گرامی مقدم خاطر نشان کرد: بخشی از مسائل هم هم در سطح اجتماعی وجود دارد که بخش‌هایی از جامعه خواهان نوع دیگری از سبک زندگی هستن که البته بایستی در چارچوب باشد و رعایت شود و همیشه هم نمی‌شود که به دیگر اقشار اجتماعی آسیب اخلاقی یا اجتماعی وارد شود.
وی گفت: به نظرم می‌رسد که کم کم شاهد این باشیم که این رفاه ملی بر روی بدنه‌های مختلف طبقات اجتماعی سرریز کند و شاهد یک آشتی ملی و یک رفاه ملی در سراسر کشور باشیم که این قطعاً به نفع مواضع سیاسی جمهوری اسلامی در خارج از کشور و باعث آرامش و ایجاد امنیت در کشور خواهد شد و قاعدتاً به توسعه یافتگی همه جانبه کشور کمک خواهد کرد.
این فعال سیاسی گفت: آن چیزی که روشن هست این است که وضعیت اجتماعی کشور به مسائل مختلفی وابسته است و برای حل همه مسائل و مشکلات باید باهم و گام به گام اتفاق بیفتد تا مردم احساس رضایت کنند.
وی در نهایت خاطر نشان کرد: آنچه که در حال حاضر مهم است این بود که رضایتمندی مردم کاهش پیدا کرده بود کا مشارکت پایین آمده بود و با انتخاب آقای پزشکیان امید در مردم ایجاد شده و این امید رو بایستی همه دستگاه ها از وزارت کشور، وزارت اقتصاد، وزارت خارجه دست به دست هم دهند تا افزایش امید و رضایتمندی در جامعه افزایش پیدا کند.

source

توسط spideh.ir