به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی در دیدار با وزیران و معاونان دولتهای یازدهم و دوازدهم، هدف از این جلسات را تجدید دیدار با همکاران خود و طرح مباحث دوستانه و دلسوزانه عنوان کرد و گفت: اعضای دولت تدبیر و امید چه در دولت قبل و چه این دولت آمادگی داشته و دارند که تجربیات و نظرات خود را جهت کمک به پیشبرد امور و رفع مشکلات کشور منتقل و همکاری کنند.
روحانی با تبریک حلول ماه ربیعالاول گفت: این ماه، ماه پیامبر اسلام(ص) است و متأسفم از اینکه در ایران در ماه ربیعالمولود مراسم زیادی نداریم. دوران ۲۳ ساله پیغمبر عظیمالشأن اسلام(ص)، مخصوصاً دوره ۱۰ ساله حکومت آن حضرت درسهای زیادی برای ما دارد که باید استفاده و بهرهبرداری شود و اگر طی این سالها بیشتر میآموختیم و عمل میکردیم، شرایط بهتری داشتیم.
رئیسجمهور ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم با تبریک به مردم برای عبور با درایت و هوشیاری از مسیر پرپیچ و خم انتخابات، اظهار کرد: مردم نسبت به قبل تا حدی امیدوارتر شدند، مخصوصاً به مسئولان سیاست خارجی و اقتصادی و فرهنگی دولت امید بستند؛ البته معضلاتی داریم که بخشی از آنها ساختاری است که برای حل آن باید برنامهریزی میانمدت یا بلندمدت کرد. برخی از مشکلاتی که وجود دارد باید با یک برنامه کوتاهمدت، سریع و فوری حل شود. نمونه آن اعتراض امروز پرستاران است. پرستاران بیمارستانهای دولتی ساعتی فقط ۵۰ هزار تومان اضافه کار میگیرند که تازه بخشی از این مبلع ناچیز هم به عنوان مالیات کسر میشود. یک پرستار بعد از این همه تحصیل و زحمت و با این کار پیچیده و حساسی که دارد باید ساعتی ۵۰ هزار تومان اضافه کار بگیرد؟ دولت برای حل این موضوع میتواند تصمیم آنی بگیرد و حداقل مالیات و حق بیمه اضافه کار پرستاران بیمارستانهای دولتی را حذف کند.
وی تاکید کرد: راهحلهای کوتاهمدت برای مسائل فوری نباید در تعارض با جهتگیریهای درازمدت برای اصلاحات ساختاری باشد. فوریترین مسئله اقتصادی کشور، بازگرداندن ثبات به اقتصاد کلان است. تورم بیسابقه سه سال گذشته باید مهار شود. این کار با برگرداندن توازن به بودجه و اعتماد به بازار سرمایه امکانپذیر است چنانکه در سالهای ۹۲ تا ۹۶ انجام شد. اصلاحات ساختاری و بلندمدت هم هرچه به عقب بیافتد، دشوارتر میشود.
روحانی اصلیترین مسئله اقتصادی کشور را سرمایهگذاری عنوان کرد و افزود: سرمایهگذاری را باید سهل و امن و ارزان کرد. سرمایهگذاری جدید زمانی انجام میشود که سرمایهگذاریهای موجود سودآور باشد. اکثر صنایع موجود ما در حدود نصف ظرفیت تولید میکنند یا به سبب قطعی اجباری برق، یا به سبب نبود امکان صادرات به سبب مقررات ارزی و محدودیتهای تحریمی، یا به سبب مشکلات نقدینگی و بالا بودن نرخ سود تسهیلات. وقتی نرخ سود بانکی رسماً ۳۵ درصد میشود، کدام تولیدکننده میتواند سرمایه در گردش خود را تأمین کند و با این هزینه مالی بالا، کالایش را گران نکند و برای توسعه هم تأمین منابع کند.
رئیسجمهور ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم تصریح کرد: امنیت سرمایهگذاری لازمه قطعی جذب صدها میلیارد دلار سرمایهای است که برای توسعه میادین و منابعمان و حفظ سرمایههای انسانی لازم داریم. در تأمین امنیت سرمایهگذاری، حمایت و همکاری دستگاه قضائی و دستگاههای امنیتی ضرورت قطعی دارد. حادثه حمله به سفارتخانهها که میتوانست پیشگیری شود و با مجازات خاطیان، از تکرار آن جلوگیری شود، خسارتهای صدها میلیارد دلاری به کشور و سرمایهگذاری زده است.
روحانی تاکید کرد: اما سرمایه اصلی کشور، مهمتر از ذخائر و معادن و جایگاه ژئوپلتیک، مردم این کشور هستند. مردم میتوانند همه این سرمایهها را به جریان بیندازند و ثروت و قدرت بیافرینند. مردم باید احساس کنند که دیده میشوند، شنیده میشوند و به پیشنهادها و انتقادات و اعتراضات آنها پاسخ داده میشود. به هرحال در این انتخابات، نیمی از مردمی که میتوانستند رأی بدهند، رأی ندادند؟ آیا این بزرگترین مسئله کشور و انقلاب نیست؟ نباید متواضعانه از آنها بپرسیم چرا رأی ندادید؟ چرا رأی خود را در تعیین سرنوشت کشور مؤثر ندانستید؟ مگر ما غیر از این مردم، در قدرتهای دنیا حامی دیگری داریم؟
رئیسجمهور دورههای یازدهم و دوازدهم با انتقاد از عملکرد صداوسیما اظهار کرد: قبلاً میگفتم صداوسیما ملی نیست، میلی است، الان صداوسیما باندی و گروهکی شده است. یک گروه صداوسیما را گرفته، هرچه دلشان بخواهد را پیش میبرند و تهمت و افترا میزنند. آنچنان پشتشان گرم است که هیچ دادگاهی نمیتواند کاری کند و هیچ شکایتی به جایی نمیرسد.
وی با بیان اینکه باید عوامل نارضایتی مردم از مداخلات بیهوده در امور زندگیشان شناسایی و اصلاح شوند، گفت: فضای مجازی را بیخود و نادرست روی مردم بستند و هر ماه مردم کلی پول باید بابت فیلترشکن بدهند. آیا این شایسته ملت ایران با این هوش و استعداد است؟ میگویند فیلتر نباشد، سوءاستفاده میشود. بارها در سخنرانیها میگفتم مثل اینست که اگر در اتوبانی که سرعت ماشینها زیاد است، تصادف زنجیرهای شود، اتوبان را ببندیم. اگر درست نیست که اتوبان را به خاطر تخلف یک راننده ببندیم، فضای مجازی را هم به سبب سوءاستفاده برخی نمیشود بست. مگر بستن مانع سوءاستفاده شد؟ مگر گسترش استفاده از فیلترشکن و رفع قبح از آن، تخلفات و سوءاستفادهها را بیشتر نکرد؟ دیوارکشی را بهتر یاد گرفتیم. فقط با دنیا دیوارکشی نمیکنیم، در داخل هم دیوارکشی میکنیم.
روحانی با انتقاد از برخی برخوردهای خیابانی، تاکید کرد: باید در جبران آن کوشید و فضای کرامت و احترام به حقوق شهروندی و اخلاق عمومی را بازسازی کرد. اگر روش برخورد مأمورین مالیاتی و عدم توجیه مالیاتهای کمرشکن، فعالان اقتصادی را آزرده است، باید روش اصلاح را با مشورت خود آنها پیدا کرد. اگر فعالان رسانهای و فرهنگی از سوءاستفاده از عنوان نظارت برای انحصارطلبی و مداخلات بیمورد به ستوه آمدهاند، باید با مشورت خود آنها، راه تقویت نظارت رسانهها و وحدت ملی را پیدا کرد. اگر تکصدایی و بیاخلاقی در صداوسیما، مردم را به سوی رسانههای بیگانه سوق داده، باید به سوی مردم بازگشت و رسانه ملی را بار دیگر رسانه مردم کرد.
رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم با اشاره به امید مردم به دولت چهاردهم برای رفع تنشهای خارجی و شکافهای داخلی گفت: از مردمی که آمدند و رأی دادند هم باید صمیمانه تشکر کرد و به سمت تحقق خواستههای آنها حرکت کرد. اکثریت قاطع رأیدهندگان بار دیگر گفتمان تنشزدایی در مناسبات بینالمللی را برگزیدند و به رئیسجمهوری که از وفاق ملی و نه دوگانهسازی سخن میگوید رأی دادند. این پیام انتخابات را باید متواضعانه شنید و برای اجماعسازی و محتوا بخشیدن به وفاق ملی کوشید.
وی تاکید کرد: در این زمینه همه باید به دولت کمک کنیم. اگر موفقیت به دست بیاورد کار بسیار بزرگی انجام میدهد. برای اصلاح اقتصاد باید روابط با دنیا اصلاح شود. افایتیاف باید احیا شود. دولت و مجلس و شورای نگهبان که قبول کردهاند، گوشهای در جمعی مانع آن شدند. برجام اگر احیا شود در صورتی که افایتیاف حل نشود، ناقص میماند. مسئولانی که الان در وزارت خارجه هستند این توان را دارند. آقای دکتر ظریف که در دولت هست این توان را دارد تا تحریمها برداشته شود. مردم اگر احساس کنند دولت در این مسیر قرار گرفته ثبات نسبی ایجاد میشود.
روحانی در پایان با ابراز نگرانی از اقدامات اسرائیل در منطقه گفت: در اسرائیل و شاید عدهای در آمریکا میخواهند که جنگ در منطقه استمرار داشته باشد و توسعه پیدا کند. تا امروز با درایت و رهنمودهای و ارشادات مقام معظم رهبری بحمدالله از جنگ فاصله گرفتیم و امیدواریم در ادامه با درایت ایشان همچنان از این تهدیدات عبور کنیم.
source