آرمان امروز – علی دارابی:۱۰ روز دیگر مدارس بازگشایی میشود، رئیس سازمان آتشنشانی میگوید که از هر ۲ مدرسه پایتخت یکی ناایمن است. رئیس سازمان آتشنشانی میگوید که از نظر ایمنی حریق هم مدارس را مورد بررسی قرار دادهایم، اما «وضعیت خوبی ندارند.». «بیش از ۵۰ درصد مدارس تهران ناایمن هستند و آموزشوپرورش کاری نکرده است،» این را رئیس سازمان آتشنشانی شهر تهران قدرتالله محمدی میگوید.
با این حال اماکن آموزشی در کنار امکانات نرمافزاری، تأثیر مستقیمی در پیشبرد امر آموزش و تحصیل دارد. از اینرو ضرورت نوسازی و مقاومسازی این مکانها باید دردستور کار دولت و نهادهای مسئول قرار گیرد تا دانشآموزان بدون هیچگونه دلواپسی به فعالیتهای درسی در مدارس بپردازند. در سند تحول و ذیل نظام فضا و تجهیزات،سرانه آموزشی ۸مترو۳۹سانتیمتر تعریف شده که به گفته مسئولان این رقم درحال حاضر حدود ۵.۲۸است، اما نکته حائز اهمیت اینکه بخشی از همین مقدار فضای آموزشی هم یا فرسوده است و باید بهسازی یا مقاومسازی شود یا آنقدر از بین رفته که ناایمن بوده و باید تخریب و نوسازی شود. اوایل شهریور ماه بود که رئیسجمهور درنخستین جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی در دولت چهاردهم بابیان اینکه گرفتار بیعدالتی شدید در نظام آموزشی کشورهستیم، گفت:«کلاس درس برخی مدارس خاص ازبرخی دانشگاههای ما بالاتر است و در بعضی مدارس دیگر معلم هم به تعدادکافی نداریم.»مسعودپزشکیان با بیان اینکه اگرکسی پول نداشته باشد،فرزندش حداقل آموزش راهم فرانمیگیرد؛ تاکید کرد: «خود این بیعدالتی با فرزندان ماحرف میزند و به آنها میگوید که با هم برابر نیستند و اینجا محیط مناسبی برای تحصیل و زندگی نیست.» البته سالهاست درمورد وضعیت مدارس و نوع ساخت و تجهیز آنها و نحوه نگهداریها مطالب زیادی عنوان میشود.با توجه به نبود کیفیت مناسب دراکثرمراکز آموزشی کشور،نوسازی و مقاومسازی مدارس یکی از ضروریات اساسی بهشمار میرود که درحوادث غیرمترقبه مانند زلزلهها این موضوع به وضوح نمایان بوده است. زیرا مدرسههایی که در گذشته بازسازی و مقاومسازی شده بودند درسیل و زلزله امتحان خود را پس داده و نهتنها آسیب چندانی ندیدند، بلکه توانستند بهعنوان یکی از نقاط امن و محل مدیریت بحران برای پناه گرفتن مردم انتخاب شوند.
در این شرایط علینصیری، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به فرسودگی مدارس میگوید که «تمام موارد ناایمنی را ریزبهریز اعلام کردهایم» و منتظریم که مسئولان مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند. از سال گذشته موضوع ایمنسازی مدارس تهران در دستور کار آتشنشانی و سازمان مدیریت بحران شهر تهران قرار گرفت و تفاهمنامهای هم در این زمینه با آموزشوپرورش تهران بسته شد. از ۲۸۰۰ مدرسه تهران نیمی توسط سازمان مدیریت بحران از نظر سازهای بررسی شده و تا پایان سال تمام مدارس مورد بررسی قرار میگیرند. رئیس سازمان آتشنشانی هم میگوید که از نظر ایمنی حریق هم مدارس را مورد بررسی قرار دادهایم اما «وضعیت خوبی ندارند» و از سال گذشته تاکنون حتی یک پرونده مبنی بر اینکه مدرسهای اقدامات ایمنسازی را انجام داده به دست ما نرسیده است. شهرداری آموزشهای ایمنی لازم را به مدارس ارائه میکند و به گفته مدیران شهری، اگر مالکان برای ایمنسازی اقدام کنند، شهرداری در صدور پروانه و ارائه مجوزهای لازم با آنها همکاری میکند. علاوه بر ناایمنی مدارس، بیمارستانهای پایتخت هم از نظر ایمنی وضعیت مناسبی ندارند و بخش عمدهای از آنها هنوز تأییدیه ایمنی از آتشنشانی دریافت نکردهاند. نصرت حسینی، کارشناس اجتماعی میگوید که مدارس بودجه لازم برای ایمنسازی ندارند و حتی در پرداخت قبوض آب و برق خود دچار مشکل هستند. در مقابل حمید حدیدپور، کارشناس ایمنی میگوید که «بسیاری از مدارس غیردولتی هم که شهریههایی بالایی دریافت میکنند برای ایمنسازی هزینهای نمیکنند، آتشنشانی باید همانطور که تمدید پروانه بیمارستانها را منوط به تأییدیه آتشنشانی کرده است، ادامه فعالیت مدارس را هم منوط به اخذ تأییدیه ایمنی کند.» به گفته کارشناسان، باید سیستم اطفا، اعلان حریق و… در تمامی مدارس تهران نصب شود. حفظ سلامت دانشآموزان در اولویت است و آموزشوپرورش باید سالانه بودجه لازم را برای ایمنسازی در نظر گرفته و با کمک خیرین نوسازی را آغاز کند.
source