پیکر «محمود حکیمی» به خانه ابدی بدرقه شد؛
مراسم بدرقه و تشییع محمود حکیمی نویسنده صبح امروز یکشنبه اول مهرماه در پهنه رودکی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آنا، مراسم بدرقه و تشییع محمود حکیمی نویسنده صبح امروز یکشنبه اول مهرماه در پهنه رودکی برگزار شد.
در این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد، گلعلی بابایی نویسنده، حجت الاسلام حمید رسایی نماینده مجلس، مجدالدین معلمی، محمدمهدی دادمان محمد الهیاری فومنی، نیکنام حسینی پور، مصطفی رحماندوست، میثم نیلی، محسن مومنی شریف، محمدرضا سرشار و… حضور داشتند.
اجرای این مراسم برعهده مهدی کاموس بود.
وزیر ارشاد: محمود حکیمی برای ما خاطره ناب دوره جوانی است
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از این مراسم گفت: محمود حکیمی برای ما خاطره ناب دوره جوانی است. آثارش در نشریات آن زمان چاپ میشد و بعد ها به صورت کتاب در دست ما قرار میگرفت.
وی افزود: در دورانی که یا ادبیات چپ و یا یک فضای سنت گرایانه مسلط بود؛ ادبیات حکمیی دریچه ای بود که میشد زبان را از آن چشید و همراه با یک چشم انداز دیگر بود.
صالحی گفت: حکیمی به طور خاص یک استاد واقعی بود،اما برای هزاران نفر مثل من حکیمی یک استاد بود که به ما فرصت حیات اجتماعی همراه با نهضت امام فراهم کرد. تعلقاتش در ارتباط با تاریخ و تمدن اسلامی_ایرانی، اهل بیت محترم بود.
وی افزود: همچنین به حوزه کودک و نوجوان به عنوان مخاطبان آینده ساز نگاه ویژهای داشت. برای ایشان غفران الهی را تمنا میکنم.
الیاس کلانتری نویسنده و پژوهشگر در بخشی از این مراسم گفت: مرحوم حکیمی عقاید و دین داریاش را به عنوان ابزار آموزش به کار میبرد و هدفش شهرت نبود. در عقایدش ارادت شدیدی به اهل بیت مشاهده میشد. من به عنوان یک معلم تمامی این توفیقات را از ناحیه عنایات پروردگار می دانم.
وی افزود: مرحوم حکیمی عنایت شدیدی به رسول الله داشتند. یکی از کتابهایش که درباره حضرت محمد (ص) نشان دهنده این ارادت است. تواضعی داشت که هر وقت نقدی از کتابهایش بود آن را دریافت میکردند. او هیچ گاه خود را به واسطه شهرتی که داشت در موقعیتهای خاص قرار نمیداد و همیشه در مجالس که حضور داشت اصرار داشت قرآن خوانده شود.
مرحوم حکیمی پدر ادبیات مذهبی کودک و نوجوان بود
محمدرضا سرشار نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در ادامه این مراسم گفت: اگر قرار باشد برای ادبیات مذهبی کودک و نوجوان پدری قائل باشیم آن پدر محمود حکیمی است. کسی که یک راه را هموار کرد، آزمایش و خطا کرد و نتیجه را در اختیار بقیه کسانی که میخواستند در این راه قدم بگذارند قرار داد. او هموار کردن این راه را ادامه داد و آثار قویتری در حوزه ادبیات مذهبی کودک و نوجوان به وجود آمد. نویسندگان مذهبی کودک و نوجوان چه بخواهند و چه نخواهند متأثر و پیرو این استاد هستند.
وی افزود: بعد از انقلاب بسیاری از نویسندگان کودک و نوجوان شروع به تبلیغات منفی علیه محمود حکیمی کردند. سال ۶۸ احساس کردم به محمود حکیمی از طرف خود اهالی قلم ستم شده و به همین سبب مراسم گرامیداشتی برای او ترتیب دادیم. مرحوم حکیمی حق بزرگی بر گردن اهل ادبیات داشت که فراموش شدنی نیست.
مرحوم حکیمی تمام عمر خود را صرف بیان حقایق به کودک و نوجوان کرد
محمد میرکیانی نویسنده نیز در ادامه این مراسم گفت: مرحوم حکیمی تمام عمر خود را صرف بیان حقایق به کودک و نوجوان از دریچه ادبیات مذهبی کرد، اما در مقابل کسانی تلاش میکردند کودک و نوجوان تحت تأثیر جریانهای انحرافی قرار گیرند. جایگاه استاد حکیمی فراموش نشدنی است و بسیاری از نویسندگان کودک و نوجوان امروز برای رسیدن به جایگاه خود از زیر عبای حکیمی گذشتند.
در بخش پایانی این مراسم سید محمد رفیعی مقدمه یکی از آثار حکیمی را خواند. همچنین محمد حکیمی فرزند مرحوم حکیمی از حضار برای حضور در مراسم تشییع این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان تشکر کرد.
source