یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ – ۱۱:۲۷

درک قدرت حرکات قیمتی بازار برای هر معامله‌گری مهم و حیاتی است. مومنتوم یا قدرت حرکات بازار می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار معامله‌گر قرار دهد. اگر معامله‌ای باز است، معامله‌گر می‌تواند به کمک قدرت حرکات بازار تشخیص دهد که معامله را باید ببندد یا اجازه دهد که معامله به راه خود ادامه دهد. اگر روند قوی باشد، می‌توان گفت که بازار از مقاومت یا حمایت پیش رو عبور خواهد کرد. اما اگر مومنتوم یا قدرت حرکات ضعیف باشند، به احتمال زیاد بازار در عبور از موانع پیش رو به مشکل خواهد خورد.
اما چگونه قدرت حرکات قیمتی بازار را تشخیص دهیم؟ روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. ساده‌ترین آن‌ها استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال است. در این مقاله می‌خواهیم خیلی خلاصه با سه اندیکاتور تکنیکال برای تفسیر قدرت حرکات قیمتی یا مومنتوم (Momentum) بازار آشنا شویم.


اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI یک اسیلاتور رایج و محبوب در میان معامله گران و سرمایه‌گذاران بازار سهام است. این اندیکاتور قدرت سمت خریدار و فروشنده بازار را ارزیابی و مقایسه می‌کند. RSI بالا به این معنی است که قدرت در دست خریداران بوده و RSI پایین به معنی این است که فروشندگان کنترل بازار را در دست دارند.

اندیکاتور ADX

اندیکاتور ADX هم می‌تواند قدرت روند بازار را مشخص کند. اگر اندیکاتور ADX زیر ۲۵ واحد باشد، یعنی بازار در فاز خنثی یا بدون روند است. اما اعداد بین ۲۵ و ۵۰ واحد می‌تواند نشانگر بازار روند دار باشد. اعداد بالای ۵۰ واحد هم نشانگر روند قوی خواهد بود.

اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)

هر چند که بسیاری از معامله گران و تحلیلگران بازار بر این باورند که اندیکاتور استوکاستیک یک اندیکاتور برای بازار خنثی است، اما می‌تواند اطلاعات خوبی را در رابطه با قدرت روند بازار ارائه دهد. اگر این اندیکاتور به مدت طولانی در بالای ۸۰ یا ۲۰ باقی بماند، به این معنی است که بازار روند دار است و قدرت روند هم قابل‌توجه است.

آموزش فارکس مومنتوم قدرت روند اندیکاتور تکنیکال
اندیکاتور های تکنیکال می توانند قدرت حرکات قیمتی بازار یا مومنتوم را نشان دهند. حتی اسیلاتور هایی مثل اسیلاتور استوکاستیک هم چنین توانایی را دارد که قدرت حرکات قیمتی بازار را نشان دهد.

چگونه با مومنتوم بازار معامله کنیم؟

مومنتوم قدرت حرکات قیمتی را نشان می‌دهد. تجزیه و تحلیل حرکات بازار یکی از مهارت‌های مهم معامله‌گری است. اگر قیمت در یک روند قوی حرکت کند، معامله گران می‌گویند که روند بازار نزولی یا صعودی است. به کمک مومنتوم می‌توانیم به این سؤال پاسخ دهیم: آیا زمان و جهت ورود به معامله با قدرت کلی بازار همسو است یا خیر؟
به سه نمودار قیمتی زیر توجه کنید:

  • در نمودار سمت چپ: روند بازار شامل یک حرکت صعودی قوی بوده و رفته‌رفته ضعیف‌تر شده است.
  • در نمودار وسطی: قیمت بدون مومنتوم بوده است، بدین معنی که بازار در فاز خنثی حرکت کرده است.
  • نمودار سمت راست: حرکت صعودی قوی به حرکت نزولی شدید تبدیل شده است.
مقالات فارکس:‌ استراتژی، روانشناسی و کنترل ریسک
به تغییرات مومنتومی بازار دقت کنید

پیروی از مومنتوم بازار

برای درک بازار، بهتر است که مومنتوم قیمت را دنبال کنید تا روند بازار و زمان تغییر روند را تشخیص دهید. به نمودار زیر نگاه کنید: ابتدا روند بازار صعودی بوده است، به طوری که بازار تا باند بالایی بولینگر حرکت کرده است. سپس بازار بعد از موج صعودی، وارد فاز خنثی شده است. بعد از شکست سقف فاز خنثی، قیمت دوباره صعود کرده اما سرعت حرکت صعودی کاهش یافته و بازار اوج قیمتی تشکیل داده است. در ادامه شکست کف قیمتی قبلی، تغییر روند بازار از صعودی به نزولی را تائید کرده است.

مقالات فارکس:‌ استراتژی، روانشناسی و کنترل ریسک
اندازه بدنه و دنباله کندل و همچنین نسبت کندل های نزولی و صعودی می توانند قدرت حرکات بازار (مومنتوم) را مشخص کنند.

کندل های قیمتی و میکرو مومنتوم

همانطور که می‌دانید از مقایسه تعداد کندل های صعودی در برابر کندل های نزولی، می‌توانید روند و قدرت حرکت بازار را به خوبی درک کنید. به تصویر زیر نگاه کنید: ابتدا روند بازار صعودی بوده و فروشندگان فرصت کافی برای ورود به بازار نداشتند، تا این که قیمت به محدوده آبی‌رنگ رسیده و سپس روند بازار از صعودی به نزولی تغییر کرده است. بعد از شروع روند نزولی، بهتر است که منتظر صدور سیگنال‌های معاملاتی باشید. در حرکت صعودی تعداد کندل های صعودی و نزولی را بشمارید. شمارش کندل های صعودی و نزولی کمک می‌کند تا تصویری از مومنتوم بازار به دست آورید.

مقالات فارکس:‌ استراتژی، روانشناسی و کنترل ریسک
با تغییر مومنتوم بازار می توان به دنبال سیگنال معامله بود.

به نمودار چهارساعته USDCAD توجه کنید. روند بازار صعودی بوده اما رفته‌رفته قدرت حرکت صعودی کاهش یافته و به نظر می‌رسد که قیمت در حال چرخش است که می‌تواند نشان دهنده کاهش قدرت روند اولیه، تغییر روند و استراحت بازار باشد. اکثر معامله گران بسیار عجولانه وارد بازار می‌شوند و منتظر صدور سیگنال فروش نمی‌مانند. معامله گران حرفه‌ای مسیر حرکت بازار را به درستی پیش‌بینی می‌کنند و سپس وارد معامله خرید یا فروش می‌شوند. تا زمانی که دلیل کافی وجود نداشته باشد، ورود به معامله نتیجه خوبی نخواهد داشت.

مقالات فارکس:‌ استراتژی، روانشناسی و کنترل ریسک
همیشه به نسبت کندل های صعودی و نزولی دقت کنید. تغییر این نسبت اولین نشانه از تغییرات مومنتومی بازار است.

source

توسط spideh