به گزارش همشهری آنلاین، نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه در واکنش به اتهامزنی جدید رئیسجمهور آمریکا به ایران، خطاب به جو بایدن گفت: عاملان سوءقصد به ترامپ، نه در میان فارسها بلکه در میان شما آمریکاییها هستند.
دیمیتری مدودف یکشنبه با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی خود نوشت: بایدن با خوشحالی، دستان پیر خود را بهم فشرد و ایران را به مشارکت احتمالی در سوءقصد به جان ترامپ متهم کرد.
وی با اشاره به سن زیاد بایدن ادامه داد: «پدربزرگ من، زوال عقل دارد، کلاهش دقیقاً روی سرش آتش گرفته است!»
نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه خاطرنشان کرد: «باید به دنبال متهم سوءقصد نه در میان فارسها بلکه در میان لیبرالهای از کار افتاده، حامیان خود «پیرمرد» و «کامالا هریس» خندان جستجو کرد، بویژه در میان دستهای از احمقهای طرفدار اوکراین که توسط خود دموکراتها در طول سالهای جنگ علیه روسیه پرورش داده شدند.»
پیش از این، نشریه پولیتیکو به نقل از جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، ادعای نقش ایران در سوءقصد به ترامپ را مطرح کرده بود.
دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) در حالی روز یکشنبه ۲۵ شهریور ماه برابر با ۱۵ سپتامبر برای دومین بار مورد سوء قصد قرار گرفت که ۱۳ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۲۳ تیرماه ۱۴۰۳ نیز هنگام سخنرانی انتخاباتی خود در جمع هوادارانش در باتلر پنسیلوانیا مورد سوء قصد قرار گرفته و مجروح شده بود. ترامپ از تیراندازی اول جان سالم به در برد و فقط گوش راست او آسیب دید.
دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۳ در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز ادعا کرد که عامل سوء قصد به او به «لفاظیهای بایدن و هریس» باور داشت و بر اساس آنها عمل کرد.
ترامپ گفت: «لفاظیهای آنها (بایدن و هریس) باعث میشود که به سوی من شلیک شود، در حالی که من کسی هستم که کشور را نجات میدهم.» رئیس جمهور سابق آمریکا افزود: «بایدن و هریس افرادی هستند که میخواهند کشور را نابود کنند.»
بنا بر گزارش ای بی سی نیوز، برخی منابع خبری در آن زمان گزارش دادند که سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در حال بررسی این موضوع هستند که آیا سوء قصد به ترامپ ممکن است به دلیل مواضع وی درباره اوکراین انجام شده باشد یا خیر.
در این پیوند، نیویورک پست گزارش داده بود که رایان روسلی روث متهم به سوءقصد به ترامپ پیش از این به اوکراین سفر کرده و از مقامات کییف حمایت کرده است.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، روث تلاش کرد تا ایده فرستادن کهنه سربازان آمریکایی جنگ افغانستان به اوکراین را ترویج کند و همچنین ابراز تمایل کرد که در کنار کییف بجنگد.
به گزارش ام اس ان نیوز، طبق گزارش های تایید نشده، روث در جمع آوری کمک های مالی برای اوکراین نیز مشارکت داشته است.
با این حال، ترامپ چهارم مهرماه بدون ارائه مستندات و صرفا بر اساس فرضیات، باری دیگر به گزافهگویی درباره ایران پرداخت. ترامپ در کارزاری انتخاباتی در کارولینای شمالی مدعی شد: دو تلاش برای ترور من انجام شد و ممکن است که ایران در این تلاشها دخالت داشته باشد یا نداشته باشد.