آرمان امروز : محمدجعفر قائم‌پناه در نشست خبری با محوریت موضوع گزینش، اظهار کرد: این روزها ما شاید بیش از روزی هزار یا گاهی حدود ۵۰۰ پیامک از قشرهای مختلف دریافت می‌کنیم که چرا ما گزینش نشده‌ایم. آنان جوانان کشور هستند و تحصیل کردند اما گزینش نشدند. وی افزود: باید این موضوع که مطالبه و دغدغه‌ مردم و جوانان است را به طور کامل پاسخ دهیم. دیدگاه‌هایی که رهبران جمهوری اسلامی بیان کردند با آنچه در جریان گزینش‌ها اتفاق افتاده است، تفاوت ماهوی دارد.
معاون اجرایی رئیس‌جمهوری یادآور شد: در سال ۱۳۶۱ امام راحل درباره گزینش پیامی صادر کردند که به تصویب قانون در مجلس منجر شد و در آن پیام امام راحل انتقاد تندی از گزینش آن زمان داشتند.
قائم‌پناه اظهار کرد: امام راحل تاکید کردند در اسرع وقت تمام آن هیئت‌های گزینش برچیده شوند و افرادی صالح بدون ملاحظه روابط اقدام کنند. وی ادامه داد: در بند سوم فرمان امام راحل به این موضوع اشاره شده بود که پرسش‌های مطرح شده در گزینش‌ها غیرمرتبط با شغل مربوطه است. سئوالات شرعی باید در چارچوب آن چیزی باشد که مردم عادی می‌دانند و افرادی آگاه به شرایط زمانه باید در سمت گزینش‌گری قرار گیرند و این تاکید امام راحل است. مسئول اداره گزینش کشور با یادآوری دیدگاه‌های رهبری انقلاب در زمینه کیفیت گزینش‌گری، اظهار کرد: رهبری انقلاب اسلامی بر رعایت اصل شایسته‌سالاری و توانمندی افراد و روزآمدسازی در امر گزینش تاکید دارند و این در حالی است که خلاف این عمل شده و آن اقدام خلاف به ناحق به رهبری نسبت داده شده است.
مسئول اداره گزینش کشور تصریح کرد: بیانات رهبری انقلاب در خلاء مطرح نشده است و حتماً گزارشی به دست ایشان رسیده که در پی آن تاکید کرده‌اند گزینش‌ها روزآمدسازی شود.
قائم‌پناه یادآور شد: برای آموزگاری در ۱۴۰۳ در استخدام آموزش و پرورش ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند. ظرفیت برای جذب ۲۸ هزار نفر بوده است اما ۷۲ هزار نفر از این میان به آموزش و پرورش معرفی می‌شوند. در مرحله اول ۲۱ هزار نفر از این میان تأیید و بیش از ۴۴ هزار نفر رد می‌شوند که عدد قابل‌توجهی است.
مسئول اداره گزینش کشور تأکید کرد: ۶۰ درصد امتیاز کسانی که در این میان تایید شده‌اند از مصاحبه است و مابقی آن امتیاز علمی است در حالی که باید نسبت، عکس این باشد.
وی ادامه داد: در آزمون دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی ظرفیت ۳۲ هزار نفری داشتیم که ۶۶۰ هزار نفر شرکت کردند و ما فقط ۲۸ هزار نفر را قبول کردیم. ۵ هزار نفر ظرفیت دانشگاه را که می‌توانستیم از همین دانشگاه‌ها تربیت کنیم را تربیت نکردیم و همین باعث مشکلات جدی در آموزش و پرورش شده و کلاس‌ها بدون معلم مانده‌اند تا در نهایت مجبور به استفاده از بازنشستگان شدیم.
قائم‌پناه گفت: دولت آقای پزشکیان درصدد این است هم مشکل آموزش و پرورش را در این زمینه حل کند و هم یک تجدیدنظر جدی در زمینه گزینش داشته باشد. این به معنای اینکه خدای نکرده ما از افراد ضدانقلاب کسانی را استخدام کنیم نیست، بلکه از همین مردم خوب و جوانان تحصیل‌کرده کشور خود استفاده می‌کنیم.
مسئول اداره گزینش کشور با تاکید بر اینکه در مصاحبه گزینش‌ها، نگرش سلیقه‌ای، مخالف سیاست‌های کلی مورد نظر رهبری انقلاب است، اظهار کرد: در آزمون دبیری ۳۸۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۳ شرکت کردند و ظرفیت، ۲۸ هزار نفر بوده است که در نهایت ۴۸ هزار نفر معرفی شدند، اما از این میان ۴۴۰۰ نفر کد ۱۹ گرفته‌اند و ۱۶ هزار و ۳۰۰ نفر از ظرفیت ۲۸ هزار نفره تکمیل شده است.
وی تصریح کرد: با وجود بیکاری و بدون شغل ماندن جوانان تحصیل کرده، اما کلاس‌های بدون معلم داریم که اشکال بزرگی ایجاد کرده است. یعنی مجوز قانونی برای جذب معلم وجود دارد، ولی کلاس بدون معلم داریم. چون سخت‌گیری‌ سبب شد از ظرفیت قانونی آموزش و پرورش برای جذب ۵ هزار نفر استفاده نشود.

source

توسط spideh.ir