«آرمان امروز» در گفت و گو با فرجی راد بررسی می‌کند؛

 

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: شواهدی نشان می‌دهد که زمان ماجراجویى نظامی اسرائیل علیه ایران نزدیک شده است.
غیر از بازدید یواو گالانت از پایگاه هوایی هاتزریم و تهدید ایران از آن‌جا، اما مهم‌ترین قرینه می‌تواند سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا به ویژه به اسرائیل باشد که با ده سفر قبلی او به منطقه از زمان شروع جنگ غزه متفاوت است.
به نظر می‌رسد که بلینکن برای چک نهایی چگونگی و زمان حمله اسرائیل به آن‌جا رفته است. با وجود بالا رفتن احتمال وقوع آن قبل از انتخابات آمریکا اما هنوز مشخص نیست و احتمال انجام آن بعد از انتخابات ۵ نوامبر هم وجود دارد.
قبلا هم بایدن گفته بود از شیوه و موعد حمله آگاه است. این بدان معناست که توافقی درباره زمان و اهداف صورت گرفته است.
اما اگر این اتفاق قبل از انتخابات آمریکا بیفتد، به احتمال زیاد ظرف چند روز آینده صورت ‌می‌گیرد نه در چند روز مانده به آن و از این رو احتمالا واشنگتن در آستانه انتخابات می‌خواهد کاملا مطمئن شود که این اقدام از حد خاص و مورد توافق فراتر نرود تا ناخواسته درگیر وضعیتی جنگی در منطقه نشود.
شکی نیست که نتانیاهو چشم به راه پیروزی ترامپ در انتخابات است و روشن نیست که حتی به این توافق خود با آمریکا کاملا پایبند باشد. از این رو احتمالا دولت بایدن نگران آن و تاثیرش بر پیروزی کاملا هریس است و بعید نیست این نگرانی بلینکن را در کنار چِک نهایی به اسرائیل کشانده باشد.
اما همزمان با سفر وزیر خارجه آمریکا، واحد سانسور نظامی در اقدامی قابل تامل تصاویر حمله پهپادی به منزل نتانیاهو را منتشر کرد. انگار که نتانیاهو با این کار می‌خواست به مهمان آمریکایی خود بقبولاند که باید دُز اقدام احتمالی را بالا برد.
در نهایت با توجه به حساسیت بالای شرایط و احتمال خروج اوضاع از کنترل چندان هم محتمل نیست که اسرائیل بخواهد آمریکا را دور بزند.
البته سفر بلینکن به اسرائیل و سپس عربستان و قطر بُعدی دیپلماتیک هم دارد و آن هم احتمالا مربوط به وجود ابتکاری برای مابعد اقدام علیه ایران است. معمولا سیاست آمریکا در چنین مواقع حساسی هم یک پیوست دیپلماتیک برای مدیریت اوضاع و جلوگیری از خروج آن از کنترل دارد.
شرایط انتخاباتی در آمریکا و امید طرف اسرائیلی به بازگشت ترامپ چه بسا تاثیری منفی بر موفقیت هر گونه ابتکاری داشه باشد.
بعید نیست که این پیوست دیپلماتیک آمریکا در آستانه یک تنش نظامی خطرناک در منطقه ابتکاری برای آتش‌بس و توافق پس از اقدام اسرائیل باشد.
عبدالرضا فرجی راد، مدیرکل پیشین شورای راهبردی روابط خارجی در این رابطه می گوید: تمام حقه بازی ها چند روز اخیر در مورد حمله به ایران برای ایجاد وحشت و به هم ریختن اقتصاد ایران از طریق افزایش قیمت طلا، ارز و تورم بالاست که متاسفانه موفق هم شدند.
وی افزود: تهدید های هر روزه نظامیان اسراییل هم در همین راستاست. به نظر می رسد اگر نتانیاهو به دنبال فریب دادن بایدن نباشد، حمله به بعضی مراکز نظامی بعد از انتخابات امریکا صورت می گیرد. چنین اتفاقی دور از تصور نیست. اسرائیل دولت ایران را با این جوسازی ها به سمت بی پولی و تورم بالا و افزایش قیمت بنزین و مالیات که از درون آن اتفاقی منفی رقم بخورد، سوق می دهد.
فرجی راد ادامه داد: متاسفانه مسئولین متوجه نیستند. این دولت هم با وجود اینکه رییس جمهورش خود آدمی ساده زیست است هیچ اقدامی در زمینه مبارزه با فساد، کاهش هزینه های دولتی و ریخت و پاش ها انجام نداد و کم توجهی دولت به مسائل فوق را با فشار بر مردم می خواهد جبران کند.
وی افزود: اسراییل اطلاعات دقیقی از داخل ایران در زمینه های مختلف دارد و خوب می داند که چه کارهایی انجام دهد که بر نارضایتی ها بیفزاید. نباید فراموش کرد که صدام حسین دوازده سال در تحریم کامل سازمان ملل قرار داشت و پول نفتش را به کویت بابت غرامت می دادند و فقط بخشی از آن را میتوانست برای دارو و غدا هزینه کند. با تانکر به ایران و اردن نفت و مواد نفتی می فرستاد و از همین طریق مملکت را با سختی مدیریت می کرد که البته مردم هم در فشار بودند. ولی در این دوازده سال اجازه نداد یک دینار قیمت ها افزایش یابد. ولی کشور ما با این اوضاع جنگی و کسری بودجه حداکثری اقدام موثری از سوی دولت ها صورت نمی گیرد که جلوی این تورم سرسام آور گرفته شود و هزینه های سرسام آور اضافی حذف شود. اسرائیل هم با ایجاد جنگ روانی پنهان روی این نقطه ضعف دست گذاشته است.

source

توسط spideh.ir