به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شرکتهای خودروسازی و توسعهدهندگان موتور خودروها در حال بررسی راهحلهای هیدروژنی برای دستیابی به اهداف مهم آبوهوایی هستند. در حالی که وسایلنقلیه هیبریدی برقی و پلاگین بهطور قابلتوجهی این اهداف را پیش بردهاند، این صنعت آگاه است که مصرفکنندگان به راهحلهای پایدار مختلفی نیاز دارند که ضمن مقرونبهصرفه بودن، از کارآمدی لازم برای تسریع روند دستیابی به نتایج پایدار برخوردار باشند.
تنوع بخشیدن به موتورهای جایگزین برای دیزلها بسیار مهم است، زیرا جهان برای در حرکت بودن به گزینههای مختلف فناوری نیاز دارد، بهویژه که در حال حاضر پای خودروهای سنگین با جابهجایی روزانه بارهای زیاد به میان آمده است که نیازمند قدرت لازم برای فعالیت هستند.
آینده هیدروژنی خودروهای آلمانی
با حرکت صنعت خودرو بهسمت پیشرفتهای تکنولوژیکی بهمنظور توسعه راهحلهای پایدار، برند تولیدی افسانهای ماهله MAHLE آلمان بهطور غیرمنتظرهای به هیدروژن روی آورده است. این برند پیشرو و تأمینکننده جهانی، در حال برداشتن گامهای قابلتوجهی در فناوری موتورهای هیدروژنی است و بهتازگی آمادگی خود را برای تولید این موتورها در مقیاس بزرگ اعلام کرده است. این اعلام آمادگی یک لحظه مهم در انتقال به حملونقل سبزتر بهشمار میرود.
ماهله با دریافت یک مجموعه سفارش تضمینشده از تولیدکننده موتورهای احتراق داخلی بینالمللی آلمانی دویتس DEUTZ برای موتورهای هیدروژنی، قرار است نقش مهمی در بازار خودروهای هیدروژنی ایفا کند. این سفارشات قرار است تا پایان سال ۲۰۲۴ تحویل داده و در خودروها استفاده شود. موتورهای جدید نهتنها برای وسایلنقلیه شخصی، بلکه در ماشینآلات کشاورزی و ساختمانی نیز استفاده خواهند شد.
در اصل فناوری هیدروژن بهعنوان یک بخش مهم برای دستیابی به حملونقل پایدار بهویژه در بخش خودروهای تجاری ظاهر شده و توجه ویژه خودروهای سنگین را به خود جلب کرده است و نشان میدهد فناوریهای دیگری به غیر از برقرسانی برای دستیابی به بیطرفی آبوهوایی وجود دارد.
ماهله و دویتس هر دو به این نتیجه رسیدند که صنعت خودرو دیگر نمیتواند به موتور احتراق داخلی، گزینههای هیبریدی و خودروهای الکتریکی برای رسیدن به اهداف پایدار تکیه کند و لازم است صنعت برای اجرایی شدن تعهدات بزرگمقیاس به منابع سوخت پاک جایگزین و توسعه زیرساختهای لازم بهمنظور حمایت از وسایلنقلیه روی آورد.
حرکت تسلا به سمت هیدروژن
شرکت افسانهای خودروهای الکتریکی تسلا نیز بهتازگی تغییر خود را به انرژی هیدروژنی اعلام کرده است. تسلا نخستین شرکتی بود که خودروهای الکتریکی لوکس را در مقیاس بزرگ پذیرفت و اکنون بهدنبال گسترش تولیدات خود با ابتکارات هیدروژنی است. نخستین خودروی هیدروژنی این شرکت با استفاده از فناوری پیل سوختی قرار است در اوایل سال ۲۰۲۵ عرضه شود.
فناوری پیل سوختی هیدروژنی از سال ۱۸۰۰ در حال کار بوده، اما پیشرفتهای تکنولوژیکی در این بخش طی ۲۰ سال گذشته جهشهای زیادی داشته است. بهمنظور حمایت از پذیرش فناوری پیل سوختی هیدروژنی در مقیاس بزرگ، زیرساختهایی برای پشتیبانی از شارژ و سوختگیری این وسایلنقلیه باید ایجاد شود. از سوی دیگر سوال مطرحشده این است که با آمادگی صنعت خودروسازی برای حرکت بهسمت وسایلنقلیه هیدروژنی، آیا ملت آماده پذیرش این تغییر هستند یا خیر.
پیادهسازی طرح وسایلنقلیه با منابع سوخت جایگزین تنها یک مسئولیت بر عهده صنعت خودرو نیست، بلکه نیازمند تعهد کامل از سوی رهبران مختلف صنعت است. علاوهبر این جهان برای تداوم روند توسعه مدلهای جدید منبع سوخت جایگزین، به توسعه زیرساختهای جدید و قوانینی نیاز دارد که موتور احتراق داخلی را مجبور به خروج از این صنعت کند.