علیرضا خاکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم از اهمیت بازسازی دروازه ری به‌عنوان یکی از پروژه‌های تأثیرگذار در حوزه زیارت و گردشگری مذهبی قم خبر داد و اظهار کرد: این طرح شامل بازگشایی مسیرهای دسترسی، احداث و ساماندهی پیاده‌روها، ایجاد فضای سبز و امکانات پارکینگ است.

وی افزود: در بازسازی این محدوده توجه خاصی به ایجاد فضایی متناسب با بافت فرهنگی و مذهبی قم شده است تا بتواند پاسخگوی نیاز زائران باشد و تجربه حضور در این فضا را دلپذیرتر کند.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر با بیان اینکه سازمان در راستای اجرای این پروژه دو طرح اصلی را در دستور کار دارد، تصریح کرد: نخستین اقدام سازمان بهسازی، ساماندهی مجموعه اباصلت به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم محدوده دروازه ری است که با تمرکز بر رفع آسیب‌های ساختاری و بهبود نمای ظاهری آن انجام می‌شود.

خاکی اضافه کرد: در این پروژه، عملیات بندکشی و آجرکشی برای بهسازی نمای مجموعه به‌صورت دقیق انجام خواهد شد تا هم بافت سنتی حفظ شود و هم مقاومت بنا افزایش پیدا کند.

وی آب‌انبار تاریخی دروازه ری را دومین اقدام سازمان بهسازی دانست و تاکید کرد: آب‌انبار تا عمق ۱۰ متری مملو از آوار و زباله است و پیش از آغاز عملیات عمرانی مراحل خاکبرداری و آواربرداری آن به اتمام رسیده است.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر از تبدیل آب‌انبار به یک مجموعه فرهنگی خبر داد و گفت: طرح آب‌انبار شامل امکاناتی از جمله آسانسور و پله‌های بیرونی است که با تکمیل نیم طبقه جدید، فضایی فرهنگی در این مکان ایجاد می‌شود.

خاکی با تاکید بر اینکه هر دو طرح اباصلت و آب‌انبار از اقدامات کیفی سازمان است، ادامه داد: براورد نهایی این پروژه ظرف دو هفته آینده مشخص خواهد شد.

وی اضافه کرد: طرح ساماندهی دروازه ری و آب‌انبار اقدامی در راستای احیای میراث فرهنگی شهر قم است که می‌تواند چهره‌ای نوین به این منطقه ببخشد و هم‌زمان زائران و شهروندان را با اصالت تاریخی این محدوده آشنا کند.

source

توسط spideh.ir