آرمان امروز_گروه اقتصادی: ماکت ارز بریکس رسما در اجلاس سران این اتحادیه در کازان روسیه که قرار است در جریان تجارت بین کشورهای عضو جایگزین دلار شود، رونمایی شد. این اقدام کشورهای عضو بریکس در راستای کاهش سلطه دلار صورت می‌گیرد و اخیراً برنامه‌هایی برای راه‌اندازی یک سیستم پرداخت مبتنی بر بلاک‌چین اعلام کرده‌اند.
در ادامه مشروح مقاله اینوستیگ نیوز درباره تأثیر ارز جدید بریکس بر دلار آمریکا را می‌خوانیم.
کشورهای عضو بریکس، که در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بودند، در حال اقدام برای ایجاد یک ارز ذخیره جدید با پشتیبانی سبدی از ارزهای این کشورها هستند. در نشست بریکس ۲۰۲۴ که در روزهای اخیر در کازان روسیه برگزار شد، درباره یک ارز جایگزین دلار آمریکا توافق کردند. این ارز به کشورهای بریکس اجازه می‌دهد تا استقلال اقتصادی خود را تقویت کرده و در رقابت با نظام مالی بین‌المللی موجود قرار بگیرند. سیستم فعلی که براساس دلار آمریکا اداره می‌شود، حدود ۹۰ درصد از تمام معاملات ارزی را به خود اختصاص داده است. تقریباً صد درصد معاملات نفتی نیز تا سال ۲۰۲۳، با دلار آمریکا انجام می‌شد، اما اکنون گفته می‌شود که یک‌پنجم این معاملات با ارزهای غیر دلاری صورت می‌گیرد که حاصل این دست اقدامات کشورها برای تضعیف جایگاه دلار در تجارت جهانی صورت گرفته است.
اگر کشورهای بریکس واقعا بتوانند در ایجاد یک ارز ذخیره جدید توفیق یابند، احتمالاً این موضوع تأثیر زیادی بر دلار آمریکا خواهد داشت و می‌تواند به کاهش تقاضا برای این ارز و روند “دلار زدایی” منجر شود. این وضعیت پیامدهایی برای اقتصاد جهانی نیز خواهد داشت.
بریکس با هدف تقویت همگرایی اقتصادی میان کشورهای عضو، اقداماتی را برای ایجاد سازوکارهای تجاری مستقل و کاهش وابستگی به دلار انجام داده است. از جمله این اقدامات می‌توان به تلاش برای ایجاد یک ارز مشترک و همچنین ترویج تجارت دوطرفه با ارزهای محلی اشاره کرد. این رویکرد به کاهش نیاز به ارزهای قدرتمند غربی و جلوگیری از نوسانات ارزهای خارجی که ممکن است به دلیل سیاست‌های اقتصادی کشورهای غربی ایجاد شوند، کمک می‌کند. بریکس با توسعه این سیاست‌ها در تلاش است که کشورهای عضو به‌طور مستقل‌تری در تجارت جهانی نقش‌آفرینی کنند و این امر می‌تواند منجر به شکستن انحصار اقتصادی غرب در بازارهای بین‌المللی شود.
همچنین بریکس توانسته با تسهیل روابط تجاری بین کشورهای عضو، مزایای اقتصادی و تجاری بسیاری برای هر یک از آنها فراهم کند. به‌ویژه، چین به عنوان یک قدرت اقتصادی بزرگ از توان و ظرفیت صادراتی بالایی برخوردار است و بازارهای جدیدی را برای محصولات خود در کشورهای بریکس پیدا کرده است. این همکاری‌ها و تعاملات اقتصادی، علاوه بر تأثیرگذاری بر اقتصاد داخلی کشورها، به عنوان یک نیروی متعادل‌کننده در برابر سیستم‌های مالی و اقتصادی غربی نیز عمل می‌کند.

source

توسط spideh.ir