به گزارش جام جم آنلاین،به مناسبت سالروز تصویب قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و فرهنگ سازی پذیرش فرزندان دارای معلولیت و با شرایط خاص توسط خانواده های فرزندپذیر آیین تجلیل از خانواده های فرزندپذیر با شرایط خاص در بهزیستی استان اردبیل برگزار و از این خانواده ها تجلیل شد.
حامد رضایی مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در این مراسم اظهار کرد: ۴۷۱ تقاضای فرزندخواندگی از سال ۱۳۹۹ (زمان راه اندازی سامانه فرزندخواندگی) تاکنون ثبت و تعداد زیادی از درخواستها به دلیل عدم احراز شرایط متقاضیان مردود شده است.
وی تصریح کرد: تعداد خانوادههای متقاضی فرزند از تعداد فرزندان قابل واگذاری بیشتر است به طوری که خانوادهها مدتها پشت نوبت میمانند ولی در حوزه فرزندان با شرایط خاص و نیازهای ویژه، خانوادههای متقاضی میتوانند بدون نوبت جهت تحویل اقدام کنند.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با بیان اینکه آن دسته از فرزندانی که حائز شرایط فرزند خواندگی نیستند میتوانند به صورت موقت به عنوان مهمان، نزد خانواده های متقاضی به سر ببرند ، خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ فرزندپذیری و سرپرستی فرزندان دارای معلولیت و با نیازهای ویژه و فرزندان با سن بالا ضرورت دارد.
رضایی ادامه داد: تعدادی از فرزندان بدلیل بد سرپرست بودن و شرایط خاص خانوادهها مجبور هستند مدتهای طولانی در مراکز بهزیستی اقامت داشته باشند این در حالی است که تعداد زیادی از خانوادهها پشت نوبت فرزندخواندگی هستند و به منظور برخورداری فرزندان از کانون گرم خانواده انتطار داریم دستگاه قضایی استان در بهبود روند، تسهیلاتی ایجاد کند.
وی همچنین گفت: فرزندانی که بر اساس قانون حمایت از کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی مصوب سال ۱۳۹۲ حائز شرایط هستند، به عنوان فرزندخوانده به متقاضیان واگذار میشوند و در غیر این صورت از سال ۱۴۰۲ بر اساس شیوه نامه مراقبت موقت به عنوان مهمان به خانوادههای متقاضی میزبانی سپرده می شوند تا بازپیوند ایشان با خانواده نسبی یا ایجاد شرایط فرزندخواندگی پیگیری شود و در این روش، کودکان و نوجوانان علاوه بر بهره مندی از امکانات و خدمات خانواده میزبان، مجبور به اقامت در مراکز شبانهروزی نمیشوند.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل یادآور شد: انتظار داریم زوجین فرزندپذیر، حضانت فرزندان گروههای خاص(دارای معلولیت یا نیازمند درمان) را نیز در اهداف فرزندپذیری خود قرار دهند.
رضایی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۸ مورد حکم حضانت صادر شده است و ۹ فرزند واگذار شده که در سنین بالای ۶ سال بودند و این امر نشان از تغییر نگرش جامعه نسبت به قبول سرپرستی کودکان با سنین بالاتر را دارد.
در پایان از ۶ خانواده منتخب فرزند پذیر دارای کودک با شرایط خاص و نیاز ویژه که بعضی از آنها نیز ۲ فرزند با نیاز ویژه و یا سن بالا را پذیرفته اند حضور یافته و با اهدای لوح و هدایای مناسب تجلیل شدند.
source