آرمان امروز- گروه جامعه: خدمات بیهوشی قطعا یکی از مهم‌ترین بخش‌های حوزه سلامت برای دریافت درمان‌های بدون درد یا جراحی‌های مختلف است. اما چند سالی است که این حوزه چالش‌های متعددی را تجربه می‌کند و فعالانش با دستمزدهای بسیار کم و شرایط کاری سخت پای کار ایستاده‌اند، آمار ورودی به تخصص‌ بیهوشی هم به تراژدی عجیبی بدل شده است. حتی لیست جذب پرستاران بیهوشی که تا همین ۴ سال پیش ۷۰۰ نفر بوده اکنون به صفر رسیده است. به تاکید اعضای انجمن علمی بیهوشی کشور اگر تا به امروز بیماران مشکلات این حوزه را تجربه نکرده‌ و خللی در دریافت خدمات نداشته‌اند به دلیل تحمل وضعیت موجود از سوی فعالان حوزه بیهوشی است اما این وضعیت در طولانی‌مدت نمی‌تواند ادامه داشته باشد. با این وجود هر از گاهی اخبار متعددی از کاهش کیفیت داروهای بیهوشی یا کمبود شدید متخصصان بیهوشی در بخش دولتی و خصوصی که منجر به تعویق عمل‌های جراحی می‌شود، هم شنیده می‌شود. اعضای انجمن بیهوشی ایران در نشست خبری شانزدهین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد به تمامی این موارد پاسخ دادند و البته خواستار توجه جدی به رفع مشکلات این حوزه هم بودند. البته به تاکید آنها در وزارت بهداشت دولت چهاردهم، نگاه جدی به حل این چالش‌ها شکل گرفته و اقداماتی هم در حال انجام است. به همین دلیل امید به رفع مشکلات بیشتر شده است.
بیهوشی، پیشتاز و محروم
دکتر علیرضا سلیمی، رئیس انجمن علمی بیهوشی و مراقبت‌های ویژه با تاکید بر این که رشته بیهوشی به لحاظ درآمد جایگاه خوبی در کشور ما ندارد، گفت: این حوزه طی سال‌های گذشته حمایت‌هایی لازم را از سوی دولت‌ها دریافت نکرده است، اما به لحاظ کار علمی در کشور پیشتاز بوده است. یک نمونه آن کنگره امسال است و تلاش شده که پوستر کنگره امسال به شدت بوی آینده و هوش مصنوعی را داشته باشد. سلیمی با تاکید بر این که اکنون با ۳مشکل جدی شامل مهاجرت بالا، کاهش استقبال برای ورود به دوره دستیاری و ضریب کارایی پایین مواجه هستیم، بیان کرد: یکی از نکات قابل تامل افزایش سن مهاجرت پزشکان است. این اتفاق رایجی نیست و همیشه در قشر جوان شاهد مهاجرت‌ها هستیم. اما زمانی که فرد صاحب شغل و امکانات رفاهی تصمیم به خروج از کشور می‌گیرد، یک مساله قابل طرح و بررسی است. از سوی دیگر همکاران ما ترجیح می‌دهند که زیاد کار نکنند چون تبعات آن بیشتر از محاسن آن است. البته اکنون کمبود نیروی بیهوشی نداریم و دلیلش هم فداکاری متخصصان این حوزه است که با وجود شرایط سخت و درآمد کم همچنان پای کار ایستاده‌اند. اما این روند شکننده است و قابل تداوم در طولانی‌مدت نیست و باید مشکلات برطرف شود.
دستمزد ۷۰ هزار تومانی
رئیس انجمن علمی بیهوشی درباره دریافتی متخصصان بیهوشی هم بیان کرد: در بیهوشی چشم که جزو موارد متخصصان این حوزه است، برای یک بیمار مسن با انواع بیماری‌های زمینه‌ای در یک بیمارستان خصوصی تهران حداکثر ۳۰۰ هزار تومان است و این رقم در بخش دولتی به یک سوم هم کاهش پیدا می‌کند. دستمزد بیهوشی در آندوسکوپی و کولونکسوپی حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان است. این در حالی است که متخصصان بیهوشی به طور میانگین ۲ ساعت درگیر یک عمل جراحی هستند و در جراحی‌های طولانی‌مدت به ۱۸ ساعت هم می‌رسد. در جراحی‌های زیبایی این دستمزد چند صدبرابر می‌شود. سلیمی با تاکید بر این که اکنون با ۳مشکل جدی شامل مهاجرت بالا، کاهش استقبال برای ورود به دوره دستیاری و ضریب کارایی پایین مواجه هستیم، بیان کرد: یکی از نکات قابل تامل افزایش سن مهاجرت پزشکان است. این اتفاق رایجی نیست و همیشه در قشر جوان شاهد مهاجرت‌ها هستیم. اما زمانی که فرد صاحب شغل و امکانات رفاهی تصمیم به خروج از کشور می‌گیرد، یک مساله قابل طرح و بررسی است. از سوی دیگر همکاران ما ترجیح می‌دهند که زیاد کار نکنند چون تبعات آن بیشتر از محاسن آن است. البته اکنون کمبود نیروی بیهوشی نداریم و دلیلش هم فداکاری متخصصان این حوزه است که با وجود شرایط سخت و درآمد کم همچنان پای کار ایستاده‌اند. اما این روند شکننده است و قابل تداوم در طولانی‌مدت نیست و باید مشکلات برطرف شود. او با تاکید بر این که میدواریم رشته بیهوشی در کانون توجه دولت چهاردهم قرار گیرد، گفت: وزارت بهداشت وعده داده که به مسائل متخصصان رشته بیهوشی ورود کند.

source

توسط spideh.ir